Dan Nica: Cei care nu au legatura cu scopurile principale ale USL sa plece

Marti, 21 Mai 2013, ora 16:55
1843 citiri
Dan Nica: Cei care nu au legatura cu scopurile principale ale USL sa plece
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Galati, ministrul pentru Societatea Informationala Dan Nica, a declarat, marti, in contextul renegocierii protocolului Uniunii Social Liberale, ca acele persoane care au o alta agenda personala si care nu au legatura cu scopurile principale ale USL trebuie sa plece.

Nica a spus ca renegocierea protocolului este necesara pentru ca unele prevederi nu mai sunt de actualitate, iar altele trebuie introduse pentru a reafirma solidaritatea din cadrul USL.

Nou protocol al USL? PSD: Nu stim ce o sa prevada. Vice PNL: Nu stiu de vreo modificare

"Declaratia premierului Victor Ponta privind renegocierea protocolului USL are la baza unele realitati. Unele dintre ele tin de momentul actual si anume faptul ca nu mai avem nevoie de unele prevederi cum a fi alegerile locale si alte lucruri care s-au desfasurat anul acesta si anul trecut.

Altele tin de reafirmarea faptului ca USL e facut pentru a indeplini dorintele si aspiratiile romanilor, dorinta acestora de a avea o societate democratica in care drepturile si libertatile sa poata sa fie garantate, ca fiecare doreste sa traiasca mai bine si spre linistea noastra sa ne ocupam de aceste lucruri. Din acest motiv, este nevoie ca toti cei care au o alta agenda personala si care nu au legatura cu scopurile principale ale USL, sa plece", a explicat Dan Nica.

Intrebat daca si PNL va forma o echipa de negocieri pentru rediscutarea, updatarea protocolului USL, Nica a spus ca este "convins, pentru ca USL nu este doar a PSD, este si a PNL, PC, UNPR".

"Obligatiile sunt comune si trebuie sa facem ceea ce asteapta romanii: o guvernare serioasa, responsabila din partea tuturor partidelor din USL si respectarea promisiunilor pe care le-am facut', a mentionat Nica.

Ministrul a facut si o previziune privind inceperea acestor negocieri pentru updatarea protocolului USL: "foarte repede".

Ponta: Trebuie sa rediscutam si sa modificam protocolul USL

Conducerea PSD a decis, luni, desemnarea unei echipe de negociere pentru rediscutarea, respectiv updatarea protocolului Uniunii Social Liberale, a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent National al formatiunii.

"Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare - cele referitoare la alegeri locale, la alegeri parlamentare. Au aparut situatii noi si cred ca dupa acest moment tensionat trebuie sa rediscutam practic protocolul. Sa facem o echipa de negociere, sa discutam cu colegii liberali, pentru ca, sincer, cu cei de la PC, de la UNPR nu a aparut nicio problema in acest sens. Si sper sa gasim solutiile cele mai bune", a declarat premierul Victor Ponta, copresedinte al USL.

Citește și:
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...