Dan Nica se gandeste la presedintia PSD, desi filiala sa il vrea pe Geoana

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 17:12
2379 citiri
Dan Nica se gandeste la presedintia PSD, desi filiala sa il vrea pe Geoana

Dan Nica, liderul PSD Galati, a anuntat Consiliul Judetean al filialei ca analizeaza posibilitatea de a candida la presedintia partidului, desi aproape jumatate dintre membrii forului intern au aratat ca il prefera pe Adrian Nastase, au declarat, miercuri, surse din partid.

Dan Nica ar fi convocat, vinerea trecuta, circa 200 de social-democrati din intreg judetul, la Complexul de Agrement Pibunni din Galati, pe care i-a rugat sa scrie pe biletele numele persoanei pe care si-ar dori-o la conducerea formatiunii, dupa congresul din 20 februarie, potrivit acelorasi surse.

Nica a organizat un scrutin ad-hoc pentru a afla preferintele colegilor de partid pentru presedintia PSD.

Ce rezultate a avut scrutinul ad-hoc?

Potrivit unor surse din partid, aproape jumatate dintre votanti, 47%, si-au manifestat simpatia fata de presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

Fostul premier a obtinut voturile tinerilor, ale nucleului dur din organizatia municipala PSD Galati, condusa de primarul Dumitru Nicolae, si pe cele ale edililor din judet - ostili lui Dan Nica. De altfel, toti acestia l-au sustinut pe Adrian Nastase si in februarie 2008, cand fostul lider PSD a castigat presedintia Consiliului National, revenind in prim-planul politicii dupa trei ani de absenta.

Actualul lider PSD, Mircea Geoana, a intrunit doar 14% din voturile celor aproximativ 200 de social-democrati adunati la Pibunni. Cu acest scor, Geoana s-a clasat abia pe pozitia a treia, dupa Dan Nica.

Liderul filialei PSD Galati a adunat 24% din sufragii. Bazinul electoral al lui Nica nu i-a inclus, insa, decat pe fidelii sai. Totusi, dupa anuntarea propriului rezultat, Dan Nica a facut o declaratie care i-a surprins pe cei din sala.

"Ne asteptam sa spuna ceea ce era logic, si anume ca o candidatura a sa la presedintia partidului nu ar avea sorti de izbanda. In schimb, el a declarat ca analizeaza aceasta posibilitate si, daca va lua o decizie, o va lua numai dupa ce va consulta organizatia", a declarat, miercuri, unul dintre social-democratii care au participat la intalnirea de la Pibunni.

La 24 de ore de la aceasta declaratie, pe 23 ianuarie, Dan Nica a participat la intrunirea convocata de Mircea Geoana la Poiana Brasov, la finalul careia vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a anuntat ca, dintre cele 48 de filiale social-democrate din tara, 39 au fost reprezentate la intalnire si toate acestea il vor sustine pe Mircea Geoana la presedintia PSD.

Totusi, in declaratiile oficiale de la finalul intunirii de la Poiana Brasov, Dan Nica a fost extrem de rezervat. El nu a pronuntat niciun nume de candidat pe care il va vota la congres, spunand doar ca va sustine Partidul Social Democrat.

La Galati, filiala trebuie sa aleaga acum delegatii la Congresul din februarie. De regula, acestia trebuie alesi prin vot, in cadrul Conferintei Judetene sau chiar in cadrul Consiliului Judetean al organizatiei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Nica presedinte PSD, #Dan Nica Congres PSD, #Nica sefia PSD , #PSD