Dan Nica, supus votului in Parlament

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 10:27
564 citiri
Dan Nica, supus votului in Parlament
Foto: Realitatea TV

Sedinta comuna a Parlamentului pentru validarea lui Dan Nica la MAI a inceput miercuri, pe ordinea de zi aflandu-se si constituirea comisiilor parlamentare comune, inclusiv cele de control asupra activitatii SRI si SIE.

Sedinta, la care au fost prezenti 402 parlamentari dintr-un total de 471, a fost prezidata de Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, informeaza Newsin.

Sedinta a inceput cu un moment de reculegere pentru handbalistul Marian Cozma, ucis in Ungaria.

Premierul Emil Boc a cerut, in baza reglementarilor constitutionale, acceptul Parlamentului pentru ca vicepremierul Dan Nica sa poata ocupa si functia de ministru al Administratiei si Internelor, prin comasarea celor doua functii avand loc o remaniere guvernamentala.

Interventia sa va fi urmata de 30 de minute de dezbatere.

Pentru validarea lui Nica la MAI parlamentarii vor vota cu bile, fiind nevoie de votul majoritatii parlamentarilor.

Nica a primit marti aviz favorabil de la comisiile de resort, si s-a decis ca el sa treaca prin Parlament, dupa ce anterior, luni, birourile permanente decisesera ca nu este nevoie de un vot, ci doar sa se ia act de scrisoarea lui Emil Boc prin care se anunta ca, in contextul schimbarii structurii Guvernului, e nevoie ca Nica sa treaca prin Parlament.

Potrivit Constitutiei, art 103 alin.(3), programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Numirea membrilor in comisiile pentru controlul SRI si SIE se face, potrivit Regulamentului, prin vot secret cu buletine. PDL va propune persoane la conducerea comisiilor SRI si cea de statut, PSD - la sefia comisiilor SIE si cea de Afaceri Europene, iar PNL va numi conducerile Comisiei pentru revolutionari si Comisiei UNESCO.

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Nica, #vot Parlament, #ministru Interne, #comasare functii , #stiri Dan Nica