Ziare.com

Dan Nica, validat de Parlament la inceputul saptamanii viitoare

Joi, 05 Februarie 2009, ora 14:03

   

Dan Nica, validat de Parlament la inceputul saptamanii viitoare
Vicepremierul Dan Nica ar putea fi validat de catre Parlament in cursul zilei de marti sau miercuri de catre plenurile reunite ale celor doua Camere, sedinta acestora fiind precedata de o reuniune a Birourilor Permanente.

Din punct de vedere procedural, adresa premierului Emil Boc catre presedintii Camerelor urmeaza sa fie discutata in Biroul Permanent al fiecarei Camere. Apoi se va stabili data intrunirii Birourilor Permanente reunite.

"Deocamdata, nu s-a stabilit nimic cu certitudine. Dar este posibil ca sedinta Birourilor Permanente sa aiba loc tot in cursul zilei de luni", a declarat, joi, pentru NewsIn, presedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor, Daniel Buda.

Birourile comune ar urma sa stabileasca data plenurilor reunite, fapt ce ar face posibil ca votul de investitura dat lui Dan Nica sa fie dat in cursul zilei de marti sau miercuri. Buda a precizat ca votul din plen nu va viza intregul Guvern, ci doar pe Dan Nica care va cumula postul de vicepremier cu cel de ministru de Interne.

Guvernul cere Parlamentului, prin scrisoarea trimisa miercuri, organizarea unei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aprobarea numirii lui Dan Nica in functia de vicepremier, ministrul Administratiei si Internelor.

"Avand in vedere faptul ca, prin propunerea formulata, se schimba structura Guvernului, va adresam rugamintea de a dispune masurile necesare in vederea organizarii unei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru obtinerea aprobarii Parlamentului in ceea ce priveste numirea domnului Dan Nica in functia de vicepremier, ministrul Administratiei si Internelor", se arata in scrisoarea trimisa Legislativului.

In document se precizeaza ca in Hotararea Parlamentului numarul 31/2008 pentru acordarea increderii Guvernului, "functiile de vicepremier si de ministru al Administratiei si Internelor sunt prevazute in mod distinct, fiind in prezenta a doua functii in cadrul Cabinetului".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gramatica

Validat este forma la trecut a verbului a valida.Corect:va fi validat.INCULTILOR!!!

 

De acord!

Ai dreptate V.A.cu privire la corectitudine.Dar las-o mai moale,important este esenta.Tare imi este frica de caciula,sa nu fie prea mare de capul lui Nica!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor