Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Maroni ii atribuie lui Dan Nica meritele pentru relatiile bune dintre Romania si Italia

Joi, 23 Iulie 2009, ora 14:08
1011 citiri
Maroni ii atribuie lui Dan Nica meritele pentru relatiile bune dintre Romania si Italia

"Va confirm ca relatiile dintre tarile noastre sunt foarte bune, s-au imbunatatit foarte mult in ultimele luni si multumita actiunilor desfasurate de colegul Dan Nica, actiuni care au fost utile pentru rezolvarea unor probleme aparute in ultima perioada" a declarat joi Roberto Maroni, ministrul italian de Interne.

Oficialul italian se afla in Romania inca de miercuri, cand, impreuna cu ministrul Dan Nica, a vizitat sistemul de supraveghere la Marea Neagra - SCOMAR, informeaza un comunicat al MAI, remis Ziare.com.

Joi ministrii au discutat despre aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dar si cooperare bilaterala pentru combaterea traficului de persoane, de droguri si a criminalitatii organizate.

In cadrul discutiilor, vicepremierul Dan Nica a reafirmat prioritatea Romaniei de a adera la Spatiul Schengen in anul 2011 si a prezentat eforturile intreprinse de tara noastra pentru atingerea acestui obiectiv.

"Am ramas impresionat de nivelul de eficienta al centrului SCOMAR si am confirmat astfel colegului Dan Nica sustinerea Italiei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen", a declarat Maroni.

Un alt subiect aflat pe agenda discutiilor dintre cei doi oficiali s-a referit la cooperarea bilaterala pentru combaterea traficului de persoane, de droguri si a criminalitatii organizate, ministrul Dan Nica precizand ca este extrem de multumit de activitatea politistilor italieni care lucreaza in Romania.

De asemenea, cei doi ministri au analizat modul in care institutiile pe care le coordoneaza isi fac datoria pentru a apara viata si integritatea cetatenilor italieni si romani din cele doua state.

"Pentru perioada imediat urmatoare, Romania si Italia au decis sa aiba o actiune comuna in ceea ce priveste afirmarea pozitiilor in cadrul Programului Stockholm prin introducerea masurilor necesare pentru ca actiunile de combatere a traficului de persoane, a traficului de droguri si a criminalitatii organizate sa fie prioritati, iar colaborarea dintre fortele de politie din Italia si Romania sa fie un exemplu de buna practica in Uniunea Europeana", au declarat cei doi ministri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Roberto Maroni, #intalnire Dan Nica, #relatii bune Romania Italia , #stiri Dan Nica