Mesajul lui Dan Nica pentru interlopi: Nu sunteti in siguranta

Luni, 23 Februarie 2009, ora 12:54
2949 citiri
Mesajul lui Dan Nica pentru interlopi: Nu sunteti in siguranta

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca toate persoanele care au fost implicate in scandul din Plaza Mall de sambata vor fi demise si a transmis un mesaj clanurilor de interlopi: "Nu sunteti in siguranta".

"Toate persoanele care au implicare, in sensul incalcarii ordinului intern de functionare a Ministerului de Administratie si Interne, in cazul de la Mall, vor fi demise ca urmare a raportului pe care il voi primi de la Corpul de control", a declarat Nica.

Ministrul a adaugat ca Eugen Preda, implicat in scandalul de la Plaza Mall, a fost demis din MAI si ca nu a functionat niciodata ca politist.

Nica a adaugat ca a dispus initierea unei anchete a Corpului de Control la nivelul Clubului Dinamo, atat in Capitala cat si in Brasov, pentru a se stabili imprejurarile in care Preda a beneficiat de anumite facilitati, desi era cunoscut faptul ca nu are un comportament ireprosabil, potrivit NewsIn.

"Persoana respectiva, care figura ca sportiv si avea si statut de angajat in cadrul Ministerului, niciodata nu a functionat ca politist si nu putea sa functioneze, pentru ca regulile de functionare ca politist sunt cu totul altele, a fost demisa.

Am dispus ca Corpul de Control al ministrului de Interne sa faca o ancheta la nivelul Clubului Dinamo, in Capitala, Dinamo Brasov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoana care nu era cunoscuta ca avand un comportant ireprosabil sa beneficieze de anumite facilitati, inclusiv pe linie sportiva, a declarat Dan Nica.

Potrivit lui Nica, sunt pregatite si o serie de modificari ale legislatiei in privinta ordinii publice care vizeaza redarea unor atributii Politiei Romane, care au fost luate "poate cu intentie in ultimii ani", dar si masuri de protectie a politistului.

Ministrul a apreciat ca Politia si-a facut datoria in cazul de la Mall, insa ca importante sunt actiunile de prevenire a acestor situatii, in aces sens dand deja dispozitii cu caracter intern, confidentiale.

"Important este cum facem ca aceste actiuni sa nu se mai petreaca. Am dat cateva dispozitii cu caracter intern, nu pot sa vi le spun pentru ca tin de confidentialitatea actiunilor Politiei, dar aceste lucruri le-am dispus inca de saptamana trecuta. Veti vedea in perioada imediat urmatoare. Am un singur mesaj pentru clanurile de interlopi: Nu sunt in siguranta, sa aiba mare grija!", a precizat social-democratul.

Vicepremierul Dan Nica a precizatca se va incepe "in ritm accelerat" procesul de elaborare a proiectului de lege privind descentralizarea administrativa, membrii coalitiei propunandu-si sa termine acest proiect intr-un interval de timp foarte scurt.

"Am decis ca incepand din aceasta saptamana sa incepem, in ritm accelerat, procesul de elaborare a proiectului de lege pentru descentralizarea administrativa in Romania. Ma refer la descentralizarea in domeniul Educatiei, Sanatatii, Agriculturii si in domeniul politiei locale", a spus Dan Nica, adaugand ca acest proces trebuie terminat foarte repede, astfel incat "descentralizarea, inclusiv cea financiara, sa aiba loc in perioada imediat urmatoare".

El a mai precizat ca procesul de elaborare a proiectului privind descentralizarea va avea loc prin consultarea partilor asociate.

Astfel, Guvernul va colabora, pe langa Parlament si comisiile parlamentare de specialitate, cu primarii de comune, orase, municipii si presedintii de consilii judetene, precum si ONG-uri cu "o activitate rezonanta in domeniu".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dan Nica, #interlopi siguranta , #stiri Dan Nica