Nica le da salariile politistilor, dar nu si chiria

Marti, 11 August 2009, ora 15:53
1934 citiri
Nica le da salariile politistilor, dar nu si chiria
Foto: Cotidianul

Vasile Lincu, presedintele Prolex, a declarat, marti, dupa discutiile cu ministrul Internelor, ca Nica le-a dat asigurari sindicalistilor protestatari ca politistii isi vor primi salariile, dar nu si banii de chirie, informeaza NewsIn.

Lincu a precizat ca protestele vor continua si saptamana viitoare. Liderul sindical a mai afirmat ca ar fi mai bine sa fie amanata plata altor drepturi, decat cea a chiriei.

Protestul de marti al sincatului ProLex, la care au participat mai putin de 300 de persoane, s-a incheiat, in jurul orei 12:00, iar liderii sindicali au discutat cu ministrul Dan Nica si cu reprezentantii comisiei de dialog social din MAI.

La discutiile din sediul MAI, au participat si seful Politiei, Petre Toba, seful Politiei de Frontiera, Nelu Pop, si Doru Dumitrescu, subsecretar de stat pe ordine publica.

Doar 300 de politisti din cei 1.000 cati ar fi trebuit sa participe, marti, la protestele ProLex, potrivit presedintelui sindicatului, Vasile Lincu, s-au aflat, marti, intre orele 10:00 si 12:00, in Piata Revolutiei, in fata Ministerului de Interne, nemultumiti de neplata unor drepturi banesti.

Ei au purtat pancarte pe care scria "Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul!", "Politisti mutati in interesul serviciului=politisti evacuati", "Nu mai suntem dispusi la munca patriotica", "SOS politistul roman".

Mai mult, cei 100 de politisti din judetele Dolj si Olt care au protestat in Piata Mihai Viteazul din Craiova au cerut ca o "clona" a Elenei Udrea sa fie numita in fruntea Internelor, potrivit Mediafax.

Ei si-au motivat cererea prin faptul ca Udrea a reusit sa dea bani pentru salvamari si tabere, insa Nica a adus Politia in "colaps".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#protest politisti, #bani salarii chirie, #Dan Nica, #Prolex sindicalisti, #Vasile Lincu , #stiri Dan Nica