Nica propune uniforme universale pentru politie ca sa economiseasca bani

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 20:56
4147 citiri
Nica propune uniforme universale pentru politie ca sa economiseasca bani

Dan Nica, ministrul de Interne, a facut miercuri publice propunerile pentru noile uniforme cu care vor fi imbracati agentii de politie, dupa procesul de descentralizare, mai exact pentru Politia Nationala si Politia Locala.

"Propunerile pe care le avem pentru noile uniforme, precum si modul in care acestea vor reprezenta fiecare structura si fiecare arma din cadrul Ministerului de Interne, precum si diversele servicii si structuri, au scopul de a fi o distinctie clara intre Politia Nationala si Politia Locala", a declarat Nica, informeaza un comunicat MAI remis Ziare.com.

Ministrul de Interne a precizat ca elementul de noutate este acela ca va fi o singura culoare, un singur material, o singura nuanta care sa reprezinte si sa identifice Politia Nationala. Ei vor fi diferentiati cu ajutorul unei sigle de pe bratul stang.

"Aparatul ministerului are o uniforma, iar in momentul in care oamenii trec in operativ nu mai pot sa o foloseasca. Acum toata lumea are aceeasi uniforma, aceeasi culoare, nu mai trebuie sa cheltuim bani de fiecare data cand apar asemenea miscari de personal", a mai spus Nica.

Dan Nica a precizat ca au incercat sa gaseasca o culoare si o nuanta care sa fie placuta, iar fiecare va purta pe mana insemnul distinctiv ca sa stie de unde si cu cine sta de vorba: daca este de la pasapoarte, de la evidenta populatiei, de la Oficiul Roman pentru Imigrari, daca e de la Politia de Frontiera, daca e de la Politia Nationala.

"Toate aceste lucruri vor fi in avantajul celor care apeleaza, intr-un fel sau altul, la serviciile Ministerului de Interne sau care, in caz de necesitate, sa stie cu mare precizie cu cine sta de vorba si exista un element de identificare vizuala care credem ca este foarte bun", a declarat ministrul de Interne.

Dan Nica a precizat ca intreg costul acestor uniforme este suportat de catre fiecare dintre angajati care stiu ca primesc pentru echipament o suma de bani si care le permite, in felul acesta, sa aiba si o predictibilitate a utilizarii acestor bani pentru uniforme, astfel incat sa nu existe un impediment in momentul schimbarii serviciului si, practic, uniformele sa devina inutilizabile.

Un adolescent agresiv din Vaslui a ajuns să fie reținut și apoi plasat sub control judiciar pentru violență extremă
Un adolescent agresiv din Vaslui a ajuns să fie reținut și apoi plasat sub control judiciar pentru violență extremă
La doar 17 ani, un licean, dintr-o comună din judeţul Vaslui, a ajuns să fie reținut și apoi plasat sub control judiciar pentru violență extremă. El l-a agresat în repetate rânduri pe un...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Nica, #uniforme noi, #politie nationala, #politie locala , #stiri Dan Nica