Parchetul acuza: Dosarul lui Dan Ioan Popescu, inchis fara administrare de probe

Luni, 24 Martie 2008, ora 17:04
1329 citiri
Parchetul acuza: Dosarul lui Dan Ioan Popescu, inchis fara administrare de probe

Dosarul averii lui Dan Ioan Popescu ar fi fost inchis fara administrarea de probe, a acuzat, luni, Parchetul, explicand ca instanta de fond nu a administrat nici o proba care sa demonstreze caracterul licit sau ilicit al averii fostului ministru al economiei din Guvernul Nastase, solicitand rejudecarea cauzei, transmite NewsIn.

In replica, avocatul lui Dan Ioan Popescu, Ana Diculescu Sova, a declarat ca procurorii ar fi trebuit sa administreze probe, lucru pe care nu l-ar fi facut. Sova a acuzat faptul ca sesizarea instantei in aceasta cauza s-ar fi bazat doar pe o serie de articole de presa aduse in fata procurorilor de un ONG, fara sa fie facute nici un fel de acte premergatoare.

"Pe tot parcursul acestui proces nu am avut parte decat de suspiciuni", a afirmat avocata in fata Completului de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Presedintele Completului de 9 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Anton Pandrea, a anuntat ca pronuntarea in acest dosar se va face pe 7 aprilie, cand instanta se va pronunta si pe o exceptie pusa in discutie din oficiu de completul de judecata care viza competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie la momentul investirii completului de trei cu solutionarea fondului acest proces. Pandrea a aratat ca pune in discutie competenta in raport de numeroasele modificari ale legii raspunderii ministeriale.

Atat Ana Diculescu Sova, cat si reprezentantul Parchetului General au sustinut ca Inalta Curte ar fi fost instanta competenta la acel moment sa judece fondul cauzei. La iesirea din sala de judecata, Dan Ioan Popescu a declarat ca de la inceperea intregii proceduri si pana acum au trecut "trei ani de stres" pentru el si familia lui.

"Eu am gresit ca am facut o declaratie de avere completa vizavi de care am prezentat valize de documente. Daca intr-un proces atat mediatizat s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, ma intreb ce s-ar intampla in cazul unui cetatean obisnuit care nu are bani sa-si plateasca avocatii", a spus Dan Ioan Popescu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat in 19 septembrie 2006 procesul averii lui Dan Ioan Popescu si a trimis la Curtea Constitutionala solicitarea de analizare a 13 articole din Legea 115 privind controlul averii demnitarilor, pentru a hotari daca acestea sunt sau nu constitutionale. Articolele in legatura cu care au fost ridicate exceptii de neconstitutionalitate sunt art. 7, art. 8 alineat 1, art 10, art 12 al 3, art. 13, art 14 al.1, art. 18, art 21 al. 1, art. 23, art. 28 al.1, art. 32, 33 si 35.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Fostul director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, alături de alte trei persoane, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dan Ioan Popescu, #parchet, #inalta curte, #guvern nastase, #dosar, #avere, #probe , #stiri Dan Nica