Presa de azi: Basescu i-a incaierat. Dan Nica ridica vocea la Vasile Blaga

Joi, 18 Iunie 2009, ora 07:40
2980 citiri
Presa de azi: Basescu i-a incaierat. Dan Nica ridica vocea la Vasile Blaga

Nica misca in front, titreaza Ziua in editia de joi, precizand ca sase luni a tinut armonia de fatada din Guvern, ministrii pedelisti si pesedisti punandu-si de miercuri poalele in cap si trecand la amenintari si acuze reciproce.

Tonul l-a dat Vasile Blaga care, intr-un cotidian central, a declarat ca PSD ar trebui sa plece de la guvernare daca ii da prin cap sa paraseasca lucrarile Executivului prezidate de Traian Basescu. Replica a venit chiar din partea unui ministru socialdemocrat considerat un apropiat al pedelistilor: Dan Nica.

El a catalogat interventia lui Blaga drept una "aroganta", generata de pierderea alegerilor europarlamentare de catre PD-L. "Cine pleaca cand vine Basescu, pleaca cu totul", a fost fraza razboinica data de secretarul general al pedelistilor unui cotidian central.

Din Gandul aflam ca Dupa interviul lui Blaga, pesedistul Nica il face arogant. "Detectez o aroganta in parerile lui Vasile Blaga fata de PSD si ministrii PSD, iar acest lucru aduce deservicii Guvernului", este replica pe care vicepremierul social-democrat Dan Nica a dat-o secretarului general al PD-L, Vasile Blaga.

Asta dupa ce, intr-un interviu acordat ziarului Gandul, acesta declarase ca ar vrea sa-l vada pe seful statului la urmatoarea sedinta de Guvern pentru a constata cine pleaca din sala, el subliniind ca poate garanta ca "pleaca cu totul".

Nica l-a acuzat pe Blaga ca incearca sa rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, dupa ce a condus PD-L spre esec la euroalegeri, avertizandu-l, in acelasi timp, ca totul are o limita care nu trebuie fortata.

"Sunt ingrijorat de derapajele inacceptabile care au inceput sa apara din punct de vedere al comunicarii publice din partea unor membri ai Guvernului. Detectez o aroganta in parerile lui Vasile Blaga fata de PSD si ministrii PSD, iar acest lucru aduce deservicii Guvernului", a declarat Dan Nica.

Basescu i-a incaierat. Dan Nica ridica vocea la Vasile Blaga, noteaza Gardianul. Declaratia ministrului democrat-liberal al dezvoltarii Vasile Blaga potrivit careia membrii Guvernului care vor parasi sedinta Executivului la care ar participa si presedintele Basescu "pleaca cu totul", a primit replica din partea vicepremierului Dan Nica.

"Dupa ce a condus PD-L spre esec in alegerile pentru Parlamentul European, Vasile Blaga are o problema in propriul partid. Ii recomand lui Vasile Blaga sa nu incerce sa-si rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului. In privinta prezentei sau absentei ministrilor PSD la sedintele de Guvern, raspunsul meu este foarte clar: totul are o limita. Recomandarea mea este ca Vasile Blaga si cei care, eventual, ii impartasesc opiniile sa nu-si doreasca sa forteze aceasta limita", a afirmat Nica.

El s-a aratat ingrijorat de "derapajele inacceptabile care au inceput sa apara din punct de vedere al comunicarii publice din partea unor membri ai Guvernului".

"Detectez o aroganta in parerile lui Vasile Blaga fata de PSD si ministrii PSD", a spus Nica, precizand ca acest lucru "aduce deservicii" pe mai multe paliere.

Nica il acuza pe Blaga de aroganta, scrie Jurnalul National. Vicepremierul PSD Dan Nica il acuza pe ministrul PD-L Vasile Blaga de "aroganta" fata de ministrii social-democrati si ca incearca sa rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, avertizandu-l totodata ca totul are o limita.

Vicepremierul Dan Nica, vicepresedinte PSD, reactioneaza astfel la declaratiile ministrului Vasile Blaga, secretar general al PD-L, care a afirmat intr-un interviu acordat unui cotidian central ca ministrii care vor pleca din sala la urmatoarea participare a presedintelui Traian Basescu la sedinta de Guvern, vor "pleca cu totul".

"Sunt ingrijorat de derapajele inaceptabile care au inceput sa apara din punct de vedere al comunicarii publice din partea unor membri ai Guvernului", a declarat Dan Nica.

Cotidianul informeaza ca Nica si Andronescu sunt primii pe lista neagra a lui Basescu. Acuzati ca au cheltuit mai mult decat era prevazut in buget, riscand sa ramana fara bani de salarii in toamna, ministrii Internelor si Educatiei sunt primii pe lista remaniabililor.

Presedintele Traian Basescu, flancat de armata PD-L, a iesit din transee si a pus tunurile pe partenerii de guvernare, principalii adversari in alegerile prezidentiale din toamna. Afirmatiile sefului statului zdruncina stabilitatea Guvernului pentru prima oara de la formarea lui, toate meciurile politice de pana acum fiind duse doar la nivelul Coalitiei PDL-PSD.

Interventiile recente ale lui Basescu au fost dublate de Vasile Blaga, care ii invita pe un ton amenintator pe pesedisti sa plece definitiv din Guvern daca vor indrazni sa paraseasca sala in timpul unei sedinte conduse de seful statului, asa cum au promis. Prinsi in offside, social democratii se fastacesc si reactioneaza firav, reusind astfel sa scape din maini avantajul obtinut la alegerile europarlamentare.

Doi ministri PSD sunt luati de seful statului in catare, Ecaterina Andronescu si Dan Nica, intrati in recesiune un pic mai devreme decat era de asteptat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Nica Blaga, #Dan Nica Blaga, #Nica tipa Blaga , #stiri Dan Nica