Stroe: Poate ministrul Nica a fost "facut" de DGIPI

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 21:10
1526 citiri
Stroe: Poate ministrul Nica a fost "facut" de DGIPI
Foto: Ziua

Liberalul Radu Stroe, fost presedinte al Comisiei de control al SRI, a comentat miercuri situatia din MAI si a sustinut ca ori ministrul Dan Nica a fost "jucat" de DGIPI, ori nu a luat in considerare informatiile pe care ar fi trebuit sa le primeasca.

"(...) Constatam astazi un lucru inacceptabil, inadmisibil, ca noul sef de la DGIPI sa nu fi fost verificat macar de propria lor structura, din care facea parte domnul Cornel Serban. Este pur si simplu o nebunie, ceva de neinteles. Or domnul Nica a fost facut, jucat, de acest serviciu, or n-a tinut seama de informatiile pe care trebuia sa le primeasca in orice conditiune. Nu mai spun ca existau si alte structuri in acest stat care trebuiau sa furnizeze aceste informatii", a afirmat Stroe.

Liberalul a mai mentionat ca, dupa parerea sa, "este o bataie de joc" la adresa MAI. "Este degradant ceea ce se intampla, iar acest Guvern este total responsabil de lucrurile mizerabile care se intampla aici. Toata tara vuieste ca un astfel de sef de serviciu de informatii este pus acolo, desi el este cercetat de peste un an de zile.

Nu se poate asa ceva, oricat de secreta ar fi cercetarea, urmarirea penala si asa mai departe, oricat de secrete ar fi fost aceste etape, chiar "Doi si un sfert" ar fi trebuit sa stie, chiar si altii trebuiau sa stie si va asigur ca stiau", a mai mentionat Stroe.

"De aceea, am mari indoieli asupra posibilitatii domnului Nica de a mai conduce acest minister, mari indoliei, si, nu in ultima instanta, pe cale de consecinta, domnul Boc, pentru ca domnia sa a semnat decizia pentru numirea acestui domn", a incheiat liberalul.

Seful DGIPI, Cornel Serban, si seful diviziei de Operatiuni a DGA, Petre Pitcovici, au fost retinuti, marti noaptea, de procurorii DNA, pentru 24 de ore, sub acuzatia de complicitate la favorizarea infractorului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Radu Stroe DGIPI, #Dan Nica DGIPI, #scandal serban pitcovici, #puiu popoviciu arestat , #stiri Dan Nica