Camera Deputatilor a decis: Deputatul Dan Pasat nu poate fi arestat (Video)

Marti, 08 Februarie 2011, ora 13:41
6539 citiri
Camera Deputatilor a decis: Deputatul Dan Pasat nu poate fi arestat (Video)

Deputatii au decis, marti, in plen, ca Dan Pasat, acuzat de santaj, nu poate fi dus in fata instantei care urma sa decida daca poate fi sau nu arestat preventiv.

Camera Deputatilor a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Pasat, dupa ce nu s-au intrunit destule voturi pentru adoptarea cererii. Au fost 116 de voturi pentru avizarea cererii de arestare, 31 de voturi impotriva si 4 abtineri. Pentru arestarea deputatului era nevoie de 147 de voturi.

Partidele de Opozitie, PNL si PSD, au anuntat inaintea votului ca vor ramane in sala, insa ca nu vor participa la vot.

Intrebat cum s-a votat in plen, in ceea ce priveste arestarea lui Pasat, Nicolae Banicioiu, liderul tineretului social-democrat a raspuns: "Nu sunt inchizitor sa vad cum voteaza oamenii, nu s-a votat cu bile la vedere".

Deputata Raluca Turcan a declarat ca acest vot afecteaza imaginea Parlamentului, insa a precizat la randul sau ca votul a fost secret si nu se poate afla care dintre partide a decis sa voteze impotriva arestarii.

Deputatii decid daca aproba arestarea preventiva a lui Pasat - PSD, PNL si PC nu voteaza

"E regretabil, e un lucru care nu ar trebui sa se intample. E un viciu care va duce de multe ori la situatii din aceastea, pentru ca Parlamentul pare sa se puna ca obstacol in calea Justitiei. Eu sunt pentru exlcuderea Parlamentului din calea Justitiei. (...) Cred ca ne va afecta foarte mult ca imagine si va afecta si credibilitea acestei institutii", a declarat Turcan.

Deputatul Dan Pasat a declarat, dupa vot, ca votul este secret, insa a insistat ca este nevinovat si ca si-ar dori ca dosarul sau sa ajunga in instanta.

"Votul este al domnilor deputati, nu pot sa comentez votul secret, eu solicit un singur lucru. Pentru ca ma stiu nevinovat, solicit DNA sa imi trimita dosarul in instanta", a declarat deptatul Dan Pasat, dupa vot. Acesta nu a dorit sa comenteze, cand a fost intrebat care a fost votul sau ca deputat in acest caz.

Dan Pasat spune ca isi va da demisia din PD-L daca se va incepe urmarirea penala

Intrebat daca isi va da demisia din Partidul Democrat-Liberal, Dan Pasat a raspuns, la Realitatea TV: "In cazul unei inceperi de urmarire penala, oricand as face acest lucru, oricand si oriunde, pentru ca stiu ca nu am savarsit o fapta de natural penala".

Acesta a daugat ca va face la fel in cazul in care va exista o decizie la nivelul partidului: "Daca va exista o decizie la nivelul partidului eu ma supun, este normal sa ma supun, pentru ca e demcratie si majoritatea isi spune cuvantul, e normal", a mai spus Dan Pasat.

Deputatul Dan Pasat are 6,7 milioane de metri patrati de teren

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat vot favorabil solicitarii justitiei pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatului PD-L Dan Pasat, cu 10 voturi pentru, opt impotriva si patru nule. Avizul din partea Comisiei juridice este insa consultativ, decizia de aprobare sau respingere a solicitarii DNA urmand sa fie luata in plenul Camerei.

Dan Pasat este in prezent cercetat de DNA, cu cerere de arestare, pentru trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia sa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Pasat, #deputat Dan Pasat, #Dan Pasat arestare, #arestare deputat Pasat , #stiri Dan Pasat