Deputatii juristi au votat pentru arestarea deputatului PD-L Dan Pasat

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 19:14
5064 citiri
Deputatii juristi au votat pentru arestarea deputatului PD-L Dan Pasat
Foto: Antena3

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a anuntat miercuri ca deputatii juristi au avizat favorabil cererea DNA privind ridicarea imunitatii deputatului PD-L Dan Pasat in vederea arestarii preventive.

El a precizat ca votul pentru solicitarea DNA a fost 10 pentru, 8 impotriva si 4 voturi nule.

Deputatii din Comisia juridica s-au reunit miercuri in sedinta pentru a da un aviz asupra solicitarii DNA de arestare preventiva in cazul deputatului PD-L Dan Pasat, discutiile nefiind publice, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor. Dezbaterea s-a desfasurat in prezenta lui Pasat, care a venit sa-si expuna punctul de vedere in legatura cu acuzatiile DNA.

Avizul din partea Comisiei juridice este consultativ, decizia de aprobare sau respingere a solicitarii DNA urmand sa fie luata in plenul Camerei.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PD-L de Giurgiu Dan Pasat.

Deputatul Dan Pasat are 6,7 milioane de metri patrati de teren

Deputatul PD-L Dan Pasat a declarat, miercuri, ca nu le-a cerut membrilor Comisiei juridice sa voteze impotriva arestarii preventive, ci "sa judece corect" in functie de probele din dosarul DNA, adaugand ca se considera nevinovat.

"Le-am cerut deputatilor din Comisia juridica doar sa judece cu dreptate si cu corectitudine faptele si motivele invocate de DNA. Nu le-am cerut sa voteze impotriva arestarii mele, le-am cerut sa judece corect. Mi-am spus punctul de vedere, am demonstrat cu probe si acte materiale ca sunt nevinovat, nici atat ca fapta penala - mai ales cea de santaj - si nici atat ca motiv de arestare preventiva.

Dupa un an jumatate de la inceperea urmaririi penale, eu nu reprezint un pericol pentru ordinea publica, sau fapta pe care eu am savarsit-o nu reprezinta un pericol", a spus democrat-liberalul.

El a subliniat ca nu exista probe materiale care sa demonstreze acuzatiile. "Le-am cerut sa judece in functie de probele din dosar", a mai spus el, adaugand ca nu ii este frica pentru ca este nevinovat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Pasat cerere arest, #Dan Pasat arestare, #Dan Pasat DNA , #stiri Dan Pasat