Deputatul Dan Pasat are 6,7 milioane de metri patrati de teren

Marti, 01 Februarie 2011, ora 22:37
11801 citiri
Deputatul Dan Pasat are 6,7 milioane de metri patrati de teren
Foto: Antena3

Deputatul Dan Pasat a intrat din nou in atentia presei dupa ce s-a aflat ca este "cel mai mare latifundiar al Parlamentului", avand in proprietatea sa personala aproape 6,7 milioane de metri patrati de terenuri.

Conform site-ului Blogul Parlamentarului, deputatul PD-L, Dan Pasat, deschide lista latifundiarilor din Parlament, cu terenuri de 6,7 milioane de metri patrati, in majoritate terenuri agricole.

Dan Pasat este in prezent cercetat de DNA, cu cerere de arestare, pentru trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia sa.

Declaratia de avere a lui Dan Pasat: 6 imobile, 5 masini si un Rolex

Din declaratia de avere din 2010 a parlamentarului Dan Pasat aflam ca cele mai multe terenuri se afla in judetul Giurgiu. Acesta mai are un apartament in Bucuresti, o casa in comuna Ogrezeni, o casa de vacanta in Giurgiu si trei spatii comerciale.

Nici la capitolul masini nu sta prea rau, Dan Pasat avand un Mitsubishi, un Mercedes Benz, doua Dacii si doua masini cu remorca.

Tot din declaratia de avere mai aflam ca Dan Pasat are un ceas Rolex de 25.000 de euro.

Replica lui Pasat: Da, am 6,7 milioane de metri patrati de teren, din mosteniri

Contactat de Realitatea TV pentru o reactie, deputatul Dan Pasat a declarat ca este adevarat ca are 6,7 milioane de metri patrati de teren, dar ca 85% provin din mosteniri si ca oricum este vorba despre teren extravilan.

"Este adevarat ceea ce spuneti, dar ati omis ca 85% din teren este mostenire de la parinti, maine aduc actele de mostenire sa vi le arat", a declarat acesta.

Intrebat ce ocupatie au parintii de i-au lasat o asemenea avere, Dan Pasat a raspuns ca acestia sunt ingineri si ca terenurile au fost cumparate de ei, nu le-au fost retrocedate.

"Parintii au fost ingineri, ca sa nu fiu nesimtit, puteti sa-i anchetati, unul e mort, celalalt mai traieste. Terenurile sunt cumparate de parinti, de ce trebuie sa ma ascund?", a mai declarat Pasat.

Mai mult, acestuia ii pare rau ca are "doar" terenuri extravilane, "Sunt terenuri extravilane, in Giurgiu, eram fericit daca erau in oras, dar nu sunt", a mai spus acesta.

Cat despre dosarul de la DNA, Dan Pasat a orecizat ca: "Din punctul de vedere al DNA-ului, in referatul DNA nu se spune ca eu m-am dus cu pusca si i-am batut pe niste baieti sau asociati si nici domnul mai solid nu a facut asta. Nu a exisat nicio fapta de lovire, vin maine (miercuri n.r) sa vada toata tara care sunt probele si de ce sunt acuzat. Nu inteleg de ce creditorii sunt arestati preventiv si teparii stau pe afara (...) De un an si jumatate nu am mai reprezentat un pericol public iar dupa un an si jumatate devin pericol iminent (...) Sunt nevinovat in aceasta cauza, sunt un creditor care s-a dus sa-si ia banii".

Dan Pasat, in vizorul lui Traian Basescu

Cazul Dan Pasat, discutat miercuri in Comisia Juridica de la Camera Deputatilor

Intre timp, cazul deputatului PD-L Dan Pasat a fost semnalat in repetate randuri de presedintele Traian Basescu, alaturi de cel al Monicai Ridzi, in criticile sale la adresa dosarelor blocate in Parlament. Ultima oara a fost chiar in cursul serii de luni, cand Dan Pasat s-a ridicat si a spus ca oricum el intentiona sa ceara colegilor sai deputati sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale astfel incat sa-si poata demonstra in justitie nevinovatia.

Despre acest incident, Dan Pasat a vorbit la Antena3, spunand ca "nu a fost nici ca la gradinita sau ca la scoala".

"Privitor la discutia cu dl. presedinte, am tot auzit ca ne spune ce sa facem. Cu tot respectul fata de colegii mei, dansul ne-a sfatuit sa avizam favorabil dosarele pentru a merge in instata cu ele. Dar nu a venit si a spus 'Pasat, tu faci urmatorul lucru'. Dl. presedinte s-a referit la dosare si a intrebat, pentru ca nu m-a cunoscut, nu am avut ocazia sa ma vad cu dansul fata in fata. A intrebat daca exista in sala dl deputat Pasat. Eu m-am ridicat. El a zis 'multumesc, la loc'. Nu a fost nici ca la gradinita sau la scoala", a declarat Pasat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Pasat terenuri, #Dan Pasat avere, #Dan Pasat latifundiar , #stiri Dan Pasat