Dan Petrescu, cel mai iubit antrenor din Rusia

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:04
2823 citiri
Dan Petrescu, cel mai iubit antrenor din Rusia

Romanul Dan Petrescu este, fara indoiala, cel mai iubit antrenor din fotbalul rusesc, articolele in care jurnalistii locali il lauda pe tehnician curgand unul dupa altul, in mai toate publicatiile de profil.

Ultimii care s-au inscris pe lista admiratorilor lui Petrescu sunt cei de la soccer.ru, editorii acestei publicatii electronice analizand parcursul lui Kuban Krasnodar din ultimul sezon.

"Ne bucuram ca in campionatul nostru a aparut o noua echipa demna de luat in seama. Kuban este o trupa competitiva, iar in sezonul viitor isi va propune mai mult ca sigur sa participe in cupele europene. Este clar ca asta se poate realiza doar daca Dan Petrescu si Lacina Traore, stelele echipei, sunt pastrati. In plus mai este nevoie si de cateva intariri.

Totul merge conform planului la Krasnodar si pentru prima data in istoria clubului fanii se pot bucura ca au evitat "efectul de lift" si nu au retrogradat imediat dupa promovare. Este pentru prima data in istorie, indiferent ca vorbim despre actuala structura a campionatului sau despre structura din URSS, cand Kuban reuseste sa se mentina in esalonul de elita al Rusiei.

Romanul Dan Petrescu a reusit sa doboare toate recordurile la aceasta echipa in doar doi ani. Petrescu scoate maxim de la elevii sai, traieste intens meciurile pe banca, in zona tehnica sau chiar dincolo de ea, motiv pentru care a si fost eliminat de trei ori. El este figura centrala si este principalul responsabil pentru succesele inregistrate de club", noteaza sursa citata.

Jurnalistii rusi mai amintesc si faptul ca, in playoff, Kuban a impresionat pe toata lumea, chiar daca a incheiat ultima parte a campionatului pe ultimul loc.

"Verzii" au facut meciuri mari cu "granzii" Rusiei, in special pe teren propriu, reusind sa incurce multe calcule ale luptei pentru cupele europene.

De asemenea, sursa citata noteaza faptul ca Petrescu a adus la Kuban numai jucatori liberi de contract sau foarte ieftini, spre deosebire de echipele mari ale Rusiei, singura exceptie, Lacina Traore, fiind una foarte profitabila. Ivorianul a fost cumparat cu 4 milioane de euro si are oferte de transfer de cinci ori mai mari!

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Petrescu laudat Rusia, #Dan Petrescu transferuri Kuban Krasnodar, #Dan Petrescu antrenor Rusia , #antrenor