Dan Petrescu, șocat de moartea lui Gianluca Vialli. Cei doi au fost colegi la Chelsea Londra

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 14:43
2868 citiri
Dan Petrescu, șocat de moartea lui Gianluca Vialli. Cei doi au fost colegi la Chelsea Londra
Dan Petrescu

Dan Petrescu a reacționat după ce Gianluca Vialli a murit. Cei doi au fost coechipieri la Chelsea Londra în perioada 1996-1999.

Italianul a încetat din viața în capitala Angliei după o luptă cu o boală nemiloasă.

Viali avea 58 de ani și a fost diagnosticat cu cancer în 2017.

În aprilie 2020 anunţa că s-a vindecat. În 2021, boala a recidivat.

"E foarte trist, dar era de aşteptat. La fel ca şi Mihajlovic, a luptat, dar şansele lui erau mici. Vârstă prea mică, mai ales că el era un profesionist, nu a făcut excese în viaţă. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor.

El din 2017 avea boala, dar eu nu am ştiut. Nu a spus la nimeni. Când ne-am întâlnit ultima oară nu mi s-a părut că avea ceva. Dar mi-a spus că nu mai poate să facă meseria de antrenor, că era prea mult stres. Asta a fost ultima dată când ne-am văzut.

Când a venit la Chelsea ca jucător, primul lucru… ne-am împrietenit. El cu mine s-a împrietenit. Am fost de nedespărţit până a devenit antrenor. Mi s-a părut un om extraordinar şi s-a dus prea repede. Îmi pare rău, acum la început de an. Vedem acum ce se va întâmpla. Sunt convins că vor fi meciuri care se vor juca în memoria lui şi la care vreau să mă duc. A fost un prieten adevărat şi un antrenor excelent!

Eu am învăţat foarte multe de la el. Profesionalismul lui, felul în care lucrează cu atacanţii, cum se impunea. El venea la antrenamente cu maşina şi conducea şoferul lui. Când l-am întrebat de ce, mi-a spus ca să nu obosească. Zicea că preferă să aibă şofer şi să fie în condiţii bune mereu. Bea doar o bere pe săptămână, după meci. Spunea că mai mult de o bere nu a băut niciodată pe săptămână, era maximum. Talent nu avea aşa mare, dar profesionalismul lui era fantastic.

Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele. E o perioadă foarte grea. Se întâmplă prea multe. Şi Mihajlovic la fel. Parcă prea mulţi oameni din fotbal. Vialli va rămâne o legendă a fotbalului", a spus Dan Petrescu, pentru as.ro.

Fostul internaţional italian Gianluca Vialli a încetat din viaţă, vineri, la Londra, la vârsta de 58 de ani.

Dan Petrescu face curățenie la CFR Cluj. Vedetele echipei vor fi date afară!
Dan Petrescu face curățenie la CFR Cluj. Vedetele echipei vor fi date afară!
Dan Petrescu va reveni în Gruia, unde vrea să facă curățenie la nivelul lotului. Petrescu își face deja lotul, pentru că Ioan Varga i-a fixat obiectivele printre care și titlul în...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#dan petrescu, #Gianluca Vialli, #Gianluca Vialli cancer , #stiri Dan Petrescu