Ziua marelui derby CFR Cluj - FCSB. Ce spune Dan Petrescu: ”E un campionat anormal, unic în lume”

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 08:01
2705 citiri
Ziua marelui derby CFR Cluj - FCSB. Ce spune Dan Petrescu: ”E un campionat anormal, unic în lume”
Dan Petrescu

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că partida cu FCSB, de duminică, nu va schimba nimic în lupta pentru titlu, din cauza sistemului "anormal" de desfăşurare a Superligii de fotbal, care înjumătăţeşte punctele echipelor la începutul play-off-ului.

"Toţi ne dorim o victorie şi sperăm să facem un meci foarte bun ca să putem câştiga acest meci. Dacă era un campionat normal, şi spun asta de cinci ani, şi nu se înjumătăţeau punctele, era greu să ne mai prindă. Dar fiind un campionat anormal, unic în lume, se poate întâmpla orice, indiferent ce se va întâmpla mâine. Nu contează. Anul trecut aveam nouă puncte faţă de FCSB şi era să jucăm cu ei ultimul meci cu trofeul pe masă. FCSB are perioade în care face foarte multe puncte şi pot câştiga toate meciurile până la final, la câţi bani au cheltuit. Pentru că ei au cheltuit cei mai mulţi bani. Fotbalul este imprevizibil, dar din cauza acestui sistem care nu ajută pe nimeni meciul nu este decisiv, indiferent de ce se întâmplă mâine. Ori că sunt 12 puncte, ori 6, tot acolo suntem. Se fac punctele jumate şi aia e. În plus, noi avem meciuri foarte grele, se mai pot pierde puncte oricând. E posibil ca la finalul sezonului titlul să se decidă tot între CFR şi FCSB. Dar nu se va decide nimic mâine, asta e clar. Noi vrem să câştigăm pentru moral", a declarat Dan Petrescu.

El se aşteaptă la o partidă grea cu FCSB, având în vedere investiţiile pe care le-a făcut gruparea bucureşteană în achiziţia de jucători: "Toată echipa e periculoasă, au jucători foarte buni. Într-o zi bună ei pot bate pe oricine, nu numai în România, ci şi în Europa, depinde ce zi prind".

Tehnicianul echipei campioane consideră că Superliga ar fi trebuit să fie întreruptă în perioadele cu temperaturi scăzute, aşa cum se anunţă duminică, la ora meciului cu FCSB.

"În opinia mea nu ar fi trebuit să jucăm fotbalul în perioada asta. Dacă era o vreme bună cum a fost la început de ianuarie era OK, dar m-am uitat şi pe teren, ninge, vine frigul, minus 13, 14 grade, ăsta nu mai e fotbal, dar dacă trebuie să jucăm, jucăm", a mai spus Petrescu.

CFR Cluj va întâlni formaţia FCSB, duminică, de la ora 21:00, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'', într-o partidă din cadrul etapei a 24-a a Superligii.

#dan petrescu, #derby, #CFR Cluj, #FCSB , #stiri fotbal