ASF dispune deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig

Vineri, 16 Mai 2014, ora 20:21
2192 citiri
ASF dispune deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig
Foto: Glasul

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus procedura de redresare financiara a societatii Carpatica Asig, parte a grupului Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea, aflat in prezent dupa gratii.

Potrivit unui comunicat remis de ASF redactiei Ziare.com, decizia a fost comunicata si societatii Carpatica Asig, iar procedura va intra in vigoare odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial.

Astfel, societatea detinuta de grupul lui Carabulea este obligata "sa intocmeasca si sa depuna la sediul ASF un plan de redresare financiara, in cel mult 20 de zile de la data primirii de catre societate a deciziei".

De asemenea, potrivit documentului citat, toate politele emise de Carpatica Asig raman valabile pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite noi.

Sotia lui Daniel Chitoiu si Ilie Carabulea, trimisi in judecata in dosarul Carpatica

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost fost arestat, in luna ianuarie, la cererea procurorilor DNA, care instrumenteaza dosarul "Carpatica". El se afla inca in arest.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Carabulea este cercetat pentru "asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals".

In luna februarie, procurorii au extins urmarirea penala in dosarul "Carpatica" si au dispus urmarirea penala a lui Dan Radu Rusanu, la acea data presedinte al ASF. Dan Radu Rusanu a demisionat de la conducerea ASF, fiind arestat in luna martie. El se afla inca in arest si este acuzat ca ar fi exercitat presiuni asupra mai multor societati de asigurari pentru a impune numirea unei persoane la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Dan Radu Rusanu, Ilie Carbulea, Laura Chitoiu - sotia fostului ministru de Finante, dar si alte noua persoane.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ASF redresare Carpatica Asig, #redresare financiare Carpatica Asig, #Carpatica Asig Ilie Carabulea ASF , #ASF