Ce spune ASF despre urmarirea penala a lui Rusanu

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 18:31
2826 citiri
Ce spune ASF despre urmarirea penala a lui Rusanu

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a luat act de decizia DNA de a extinde urmarirea penala lui Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, au anuntat vineri reprezentantii institutiei, care vorbesc de presiuni publice in contextul masurilor luate in cazul Astra.

"Precizam ca nu interpretam si nu comentam in vreun fel demersul DNA, institutie a statului roman care are datoria sa isi indeplineasca atributiile integral.

Indiferent de declaratiile politice sau de presiunile mass-media, ASF ramane consecventa principiilor corectitudinii si legalitatii pentru care a fost constituita si isi propune sa nu faca niciun rabat de la activitatea de supraveghere a pietei asigurarilor.

Pentru aceasta consideram ca nicio masura nu poate fi considerata prea dura in conditiile in care sanctioneaza incalcari ale legii si ale principiilor concurentiale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, urmarit penal (Video)

Reprezentantii institutiei sustin ca ASF va continua sa "supravegheze intransigent piata asigurarilor", reamintind de decizia luata pe 18 februarie 2014 cu privire la societatea Astra, in cazul careia a fost instituita administrare speciala.

Presiuni publice din partea celor "care ar fi preferat ca ASF sa nu constate neregulile din piata asigurarilor"

"ASF reaminteste publicului ca a luat aceasta decize fara precedent in urma neregulilor constatate la societate ignorand orice presiune, inclusiv amenintarile cu demiterea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara", se mai arata in comunicat.

Rusanu, despre dosarul de la DNA: Vom vedea daca Basescu a decis sa-si apere prietenii

De asemenea, reprezentantii institutiei considera ca transmiterea catre presa a salariilor din ASF "face parte din presiunea publica pe care au dorit-o cei care ar fi preferat ca ASF sa nu constate neregulile din piata asigurarilor.

In comunicat se arata ca o prima lista cu "salarii denaturate din ASF" a aparut in spatiul public a aparut pe 26 ianuarie, la postul B1TV, la scurt timp dupa ce ASF a finalizat controlul la Astra.

De asemenea, in contextul analizei raportului Corpului de control, din data de 12 februarie 2014, "postul Realitatea TV a deschis un atac fara precedent la adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara, prezentand informatii false, denaturate si mincinoase la adresa activitatii si personalului ASF implicat in constatarea faptelor care au dus la deciziile de sanctionare a societatii Astra.

In comunicatul ASF sunt mentionate mai multe atacuri mediatice precum si reactiile dure ale patronului Astra, Dan Adamescu, si presedintelui Traian Basescu.

Prima reactie a sefului Astra dupa ce ASF a pus administrator special: Este incredibil si incalificabil

"In concluzie, dorim sa asiguram cetatenii Romaniei si companiile nationale sau internationale care activeaza pe piata asigurarilor, ca ASF isi va continua activitatea cu profesionalism, urmarind strict respectarea legii, indiferent de presiunile la care este supusa", se mai precizeaza in comunicat.

C.S.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...