Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, urmarit penal (Video)

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 12:36
16312 citiri
Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, urmarit penal (Video)

Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, este urmarit penal pentru actiunile de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii DNA au extins astfel urmarirea penala in dosarul Carpatica, in care este arestat omul de afaceri Ilie Carabulea.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca suspectului Dan Radu Rusanu i s-au prezentat astazi "acuzatiile si calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod procedura Penala", lucru negat de Rusanu la iesirea din sediul DNA, acesta spunandu-le jurnalistilor ca abia marti va afla daca este sau nu urmarit penal.

Rusanu, despre dosarul de la DNA: Vom vedea daca Basescu a decis sa-si apere prietenii

Din ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii rezonabile potrivit carora in perioada mai - iunie 2013, inculpatii Ilie Carabulea, Marian Mirzac, Radu Mustatea, impreuna cu alte persoane, "au constituit un grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica SA".

Presiuni pe asiguratori, OUG cu dedicatie

Procurorii il acuza pe Rusanu ca in cursul lunii decembrie 2013 "a exercitat presiuni, in calitate de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, asupra mai multor societati de asigurari, urmarind si reusind impunerea inculpatului Mustatea Radu, la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.), (asociatie profesionala formata din toate societatile de asigurari din Romania, autorizate sa practice asigurari de raspundere civila auto obligatorii si mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspunde civila auto Carte verde) ".

In plus, cunoscand ca Marian Mirzac "proteja interesele financiare" ale societatii Carpatica, Dan Radu Rusanu "a intreprins demersuri" in vederea inlaturarii, din cadrul Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara a lui Daniel Tudor, care detinea functia de vicepresedinte pe sectorul de supraveghere a asigurarilor si in vederea inlocuirii acestuia cu Mirzac.

"In felul acesta presedintele ASF a acceptat implicit protejarea frauduloasa a intereselor S.C. CARPATICA ASIG S.A", sustin procurorii.

Mai mult, acestia il acuza pe Rusanu ca "a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup".

Anchetatorii sustin ca Rusanu insusi a intocmit proiectul ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a avizat, in calitate de presedinte ASF, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat in sedinta de guvern din 16.10.2013 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in 18.10.2013.

"In urma cercetarilor efectuate pana in prezent au rezultat date cu privire si la participarea altor persoane la activitatea infractionala care face obiectul cercetarilor prezentei cauze penale", se mai arata in comunicatul remis presei de DNA.

C.B.

Citeste si:
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Emil Boc și Florin Cîțu s-au arătat nemulțumiți de atacurile lui Rareș Bogdan la adresa PSD. Cei doi i-au transmis eurodeputatului PNL că pune în pericol guvernarea, susțin surse politice...
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a reacționat joi, 20 ianuarie, la greva STB pe care o consideră ilegală și a solicitat „încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”....
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Sintem in situatia in care ramasitele comuniste, cele ale regimului