Dan Radu Rusanu, seful ASF, audiat la DNA

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 09:39
4320 citiri
Dan Radu Rusanu, seful ASF, audiat la DNA
Foto: Digi24

Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), s-a prezentat vineri dimineata la sediul DNA pentru audieri in dosarul Carpatica, in care omul de afaceri Ilie Carabulea este arestat preventiv.

Surse judiciare citate de Digi24 au declarat ca procurorii au decis inceperea urmaririi penale a sefului ASF.

Rusanu nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA, promitandu-le jurnalistilor ca va discuta cu ei dupa audieri.

In acest dosar, in care procurorii suspecteaza favorizarea companiei Carpatica Asigurari, controlata de Carabulea, mai este urmarita penal si Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu (PNL).

Dan Radu Rusanu (PNL) este acuzat de procurori ca a initiat o ordonanta de urgenta si ar fi influentat adoptarea ei in procedura de urgenta (peste noapte) pentru ca anumite persoane din consiliul de conducere al ASF sa fie indepartate. Astfel, OUG 94/2013, adoptata in octombrie anul trecut, a introdus noi conditii pentru cei care faceau parte din conducerea ASF, unul dintre cei care nu indeplineau aceste conditii fiind vicepresedintele Daniel Tudor, si el cercetat penal in acest dosar.

Daca Dan Radu Rusanu va fi urmarit penal, este foarte posibil ca el sa fie inlaturat din fruntea ASF, o institutie cheie in Romania, avand legaturi directe cu FMI, informeaza B1TV.

Dan Radu Rusanu si ASF se afla si in centrul unui scandal de presa, care a condus la decizia de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta.

USD vrea ancheta la ASF pe tema salariilor mari. PNL nu a fost intrebat inca

Rusanu propune reducerea la jumatate a salariilor din ASF: Doar 7.000 de euro lunar

Dupa ce s-a aflat ca Rusanu a castigat peste 72.000 de euro in ultimele doua luni ale anului trecut, iar ceilalti membri ai conducerii au castigat, de asemenea, sume uriase, presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului revocarea Consiliului, mai ales ca presa a dezvaluit ca in ASF sunt angajate si foarte multe rude ale unor politicieni.

Basescu vrea revocarea conducerii ASF: Arborele genealogic al USL. Cele mai mari salarii din lume (Video)

Dan Radu Rusanu este cunoscut ca unul dintre cei mai instariti lideri politici, familia sa detinand terenuri, paduri, imobile, dar si 1 milion de lei in conturi bancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusanu DNA Carpatica, #Rusanu urmarit penal, #salarii ASF , #ASF
Comentarii
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Din cauza lui Băsescu. Ce premier o fi semnat OUG 94/2013, cel
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Vivat Dan Radu Rusanu, ca s-a umplut de parale,