Dan Radu Rusanu si Ilie Carabulea raman in arest

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:36
2184 citiri
Dan Radu Rusanu si Ilie Carabulea raman in arest

Fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Mirzac, fost membru neexecutiv in Consiliul de conducere al ASF, vor fi cercetati in continuare de DNA in stare de arest preventiv, au decis definitiv miercuri judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe 25 martie, Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva pe numele celor trei, cercetati in dosarul ASF-Carpatica, apoi Rusanu, Carabulea si Mirzac au facut contestatie, respinsa miercuri de ICCJ.

Dan Radu Rusanu a fost retinut pe 25 februarie de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Dan Radu Rusanu, arestat preventiv (Video)

"Din ordonanta de extindere a urmaririi penale a rezultat ca exista date si indicii rezonabile, conform carora, pentru perpetuarea situatiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA si urmarind impunerea in cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar si intarirea propriei puteri decizionale, Dan Radu Rusanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup.

Astfel, potrivit probelor administrate pana in prezent, a rezultat ca suspectul Rusanu a intocmit, in fapt, proiectul ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea OUG 93/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si pentru modificarea Legii 136/1995, privind asigurarile si reasigurarile in Romania si a avizat, in calitate de presedinte al ASF, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat in sedinta de guvern din 16.10.2013 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in 18.10.2013", declara DNA.

Dan Radu Rusanu, seful ASF, a fost retinut (Video)

Procurorii sustin ca, pentru atingerea intereselor personale, Dan Radu Rusanu, in complicitate cu initiatorul de drept al proiectului de lege, s-a prevalat de angajamentele legislative si institutionale pe care ASF si le-a asumat cu Fondul Monetar International si cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru introducerea unor modificari in proiectul de ordonanta de urgenta, care au constat in interpretarea subiectiva si partinitoare privind cerintele legate de calificarile profesionale minime pe care trebuiau sa le aiba membrii Consiliului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Rusanu Carabulea arestati preventiv, #Dan Radu Rusanu arestat ASF, #Dan Radu Rusanu dosar coruptie , #ASF
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Domnilor, nu se poate: ati avut un Carabulea, acum vreti un Ciorbea?