Rusanu: Acordul cu FMI trebuie renegociat. Nu e normal sa privatizezi CFR Marfa!

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 11:43
2124 citiri
Rusanu: Acordul cu FMI trebuie renegociat. Nu e normal sa privatizezi CFR Marfa!

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu crede ca intelegerea cu FMI ar trebui renegociata, el nefiind de acord cu privatizarea unor companii "de importanta strategica", precum CFR Marfa, Transgaz sau Transelectrica.

"Din punctul meu de vedere, subliniez acest lucru, acordul cu Fondul Monetar International ar trebui renegociat, in special in ceea ce priveste anumite privatizari din economia reala, privatizari ale unor societati de importanta strategica pentru Romania. Nu e normal sa privatizezi CFR Marfa!

Am privatizat Sidex Galati, Petromul si toate celelalte si vedem unde suntem astazi. Nu cred ca este normal sa mai scoti la licitatie un pachet atat de mare din Transgaz, din Transelectrica. Asemenea privatizari facute la presiunea Fondului Monetar International nu sunt corecte. Eu nu sunt de acord cu realizarea acestor privatizari ale unor industrii strategice ale Romaniei", a declarat Dan Radu Rusanu la RFI Romania.

Misiunea FMI se intalneste joi cu presedintele Traian Basescu. In opinia lui Dan Radu Rusanu, discutiile cu expertii Fondului ar fi trebuit sa aiba loc anul viitor.

"Intalnirea cu misiunea Fondului Monetar International cred ca cel mai normal si cel mai corect ar fi sa aiba loc la sfarsitul lunii ianuarie sau in cursul lunii ianuarie, dupa ce va fi un nou Guvern, un nou ministru de Finante, un nou Parlament, noi presedinti la Comisiile de Buget-Finante din Senat si Camera si atunci ar trebui sa aiba loc aceste discutii. Orice discutie astazi este superfluu, atata timp cat nu stii cum va arata bugetul pe 2013, cand nu stim care va fi filosofia fiscala a viitorului ministru de Finante si a viitorului Cabinet", a mai declarat vicepresedintele PNL.

Citeste mai multe despre Rusanu: Acordul cu FMI ar trebui renegociat. Nu e normal sa privatizezi CFR Marfa! pe site-ul RFI Romania.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....