Dan Suciu: Evident ca nu exista un sac de bani pus deoparte la care domnul Ponta sa aiba acces

Joi, 03 Mai 2012, ora 19:15
2310 citiri
Dan Suciu: Evident ca nu exista un sac de bani pus deoparte la care domnul Ponta sa aiba acces

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului demis Ungureanu, a declarat joi, ca din calculele facute de acest executiv reiese ca revenirea salariilor la nivelul anterior taierilor din 2010 "era fezabila", remarcand in context ca nu exista un sac de bani pus deoparte pentru Victor Ponta.

"Obiectivul acestui guvern este de a da salariile, de a le readuce la nivelul anului 2010, anterior taierilor cu 25%. Evident ca nu exista un sac de bani pus deoparte la care domnul Ponta sa aiba acces, dar exista convingerea Guvernului Ungureanu ca economia este capabila sa sustina aceasta majorare, fara sa fie depasite tinte de deficit. Nu am vorbit niciodata despre pensii, am vorbit doar despre salarii si toata chestiunea sta doar in politizarea si confirmarea acestor cheltuieli. Daca domnul Ponta intelege ca banii stau in saci, este problema dansului", a explicat Dan Suciu.

Intrebat daca reintregirea salariilor este posibila incepand cu data de 1 iunie, Dan Suciu a raspuns ca "dupa calculele guvernului Ungureanu, acest lucru era fezabil".

In ceea ce priveste faptul ca acest guvern nu a avansat cifre exacte, Suciu a aratat ca "nu am avansat calcule si nici cifre exacte pentru ca am incercat sa estimam momentul in care Romania este capabila sa ofere aceste salarii".

Ministrul interimar al Finantelor, Bogdan Dragoi., a declarat joi ca revenirea salariilor "se putea face si am fi facut-o" , iar dupa negocierile cu FMI urma sa fie data o hotarare prin care din iune sa fie reintregite salariile bugetarilor.

"Raportul care a insotit proiectul de buget pe 2012 prevedea clar ca daca exista posibilitatea, pensiile si salariile vor fi marite. Urma sa dam o hotarare imediat dupa negocierile cu FMI prin care din iunie sa marim salariile", a precizat Dragoi.

Acesta a precizat ca pentru reintregirea salariilor bugetarilor este nevoie de 1,5 miliarde de lei.

Potrivit lui Dragoi, plecarile din sistem au adus economii de 600 milioane de lei, iar diferenta se va plati din veniturile colectate.

Dragoi a mai precizat ca masa salariala nu va fi afectata cu aceasta revenire.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat joi ca nu a gasit prevazuti, in niciun capitol bugetar al precedentului Guvern, bani pentru cresterea salariilor si returnarea sumelor incasate ilegal din pensii.

"Negocierile cu FMI au inceput, sub coordonarea vicepremierului desemnat, Florin Georgescu. O sa aflati si de la domnia sa, situatia e mult mai rea decat se afirma si decat credeam, regret ca in aceste zile ministrii demisi continua sa rezolve probleme clientelare. Azi, cand profesionisti ca Florin Georgescu, au inceput sa se uite pe acte, pentru ca din declaratii sforaitoare ale fostilor demnitari rezulta ca in Romania este lapte si miere, ca toate camarile Guvernului sunt atat de pline ca nu mai pot fi tinute, cand Florin Georgescu a inceput sa se uite pe hartii, pe bugete, a rezultat foarte clar, ca nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nicio secunda, in niciun loc, nu au prevazut bani pentru reintregirea salariilor, au prevazut vorbe", a declarat Ponta.

Ponta a mai precizat ca in acest moment se negociaza ca in scrisoarea de intentie catre FMI sa se treaca atat restituirea banilor incasati "ilegal" de la pensionari, cat si revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din anul 2010.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dan Suciu sac bani, #Dan Suciu bani salarii , #stiri Dan Suciu