Purtatorul de cuvant al Guvernului, lamuriri despre buget si banii pentru biserici

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 18:26
2319 citiri
Purtatorul de cuvant al Guvernului, lamuriri despre buget si banii pentru biserici

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, miercuri, ca in proiectul de buget nu exista alocari explicite pentru constructii de biserici, aratand ca declaratia premierului Dacian Ciolos ramane ferma, si anume ca Executivul are toata deschiderea pentru asemenea alocari daca vor fi resurse.

"Va pot garanta ca declaratia premierului legata de alocarea pentru culte ramane ferma, si anume: in masura posibilitatilor vom face asemenea alocari. Asta inseamna ca, in acest moment, alocari de constructii special pe linie bugetara nu exista.

Avem toata deschiderea pentru asemenea alocari, daca vom avea resurse, daca exista consens si daca exista mai ales finantarea pentru asemenea obiective, dar, in acest moment, nu avem o linie bugetara explicita pentru constructii pentru biserici", a declarat Dan Suciu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat daca in proiectul de buget sunt alocari pentru culte.

Suciu a spus ca in proiectul de buget "aceasta linie de finantare legata de finantare directa pentru culte pe constructii de biserici nu exista".

Biserica da lamuriri despre intalnirea patriarhului cu Ciolos: Va primi sau nu bani

El a adaugat ca, in privinta cheltuielilor salariale pentru culte, in proiectul de buget sunt prevazute cresterile de salarii.

Premierul Dacian Ciolos a avut duminica o convorbire telefonica cu Patriarhul Daniel si l-a asigurat ca Executivul va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse, in functie de posibilitati, pentru lacasele de cult aflate in constructie, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului, transmis duminica.

Patriarhul Daniel, discutii cu Ciolos despre bugetul pe 2016: Ce i-a promis premierul

"Premierul Dacian Ciolos a avut, in dimineata zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonica cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pe tema alocatiilor bugetare pe anul 2016. Discutia a scos inca o data in evidenta buna intelegere pe care Patriarhia o are in legatura cu situatia financiar bugetara prin care trece Romania.

Bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent atat in ceea ce priveste personalul clerical cat si cel neclerical, ca o recunoastere a rolului social important pe care reprezentantii cultelor il au in societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din aceasta perspectiva", se arata in comunicatul Guvernului.

Totodata, se mai arata in comunicatul citat, Patriarhul a subliniat ca biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a imbunatati conditiile de educatie ale copiilor si tinerilor din mediul rural si ale calitatii actului medical in spitale.

"Premierul Ciolos a multumit pentru implicarea bisericii in cele doua directii extrem de importante pentru dezvoltarea societatii romanesti", adauga sursa citata.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: AGERPRES