Medicul care implanta pacienților stimulatoare de la cadavre își împarte averea. Suma imensă pe care o va plăti în procesul de partaj

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 11:28
2510 citiri
Medicul care implanta pacienților stimulatoare de la cadavre își împarte averea. Suma imensă pe care o va plăti în procesul de partaj
Medicul Dan Tesloianu, la Curtea de Apel București FOTO Ionuț Mureșan

Medicul Dan Nicolae Tesloianu, acuzat că folosea stimulatoare de la persoane decedate, va trebui să achite o taxă de timbru de 73.500 de lei, conform unei decizii a Judecătoriei Iași luate într-un dosar de partaj.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis în parte cererea acestuia, de eşalonare a plăţii taxei de timbru, scrie dezvaluirea.ro.

„Instanţa admite în parte cererea de acordare a ajutorului public judiciar formulată de petentul Tesloianu Dan Nicolae pentru acțiunea având ca obiect partaj bunuri comune. Dispune eșalonarea sumei fixată cu titlu de taxă judiciară de timbru (73.500 de lei) în 24 de rate lunare, succesive, în cuantum de 3.066,5 lei fiecare, scadente cel mai târziu la data de 15 a lunii, prima rată fiind scadentă la data de 15 mai 2024”, au afirmat judecătorii.

Prin acţiunea înregistrată pe rolul instanţei pe 15.11.2023, Tesloianu a formulat cerere de ajutor public, solicitând eşalonarea plăţii taxei judiciare de timbru în 25 de rate lunare. În motivare, petentul a arătat că a divorţat şi nu dispune decât de venitul propriu. Din înscrisurile depuse de către medic rezultă că acesta realizează lunar venituri nete în valoare de 9.945 de lei.

Amintim că, recent, Dan Nicolae Tesloianu a depus la Judecătoria Iași o cerere de partaj bunuri comune – lichidarea regimului matrimonial. În dosar, ca pârâtă este Anda Tesloianu. Urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Medicul ieșean vrea să-și împartă averea, cel mai probabil, din cauza dosarului penal în cadrul căruia este anchetat de către procurori, scrie dezvaluirea.ro. Rămâne de văzut ce decizie va fi luată de către magistrații ieșeni în acest caz.

În urmă cu câteva luni, procurorii l-au reținut pe cunoscutul cardiolog ieșean Dan Tesloianu, într-un dosar în care este cercetat pentru abuz în serviciu, deoarece ar fi implantat bolnavilor dispozitive extrase din cadavre.

„Inculpatul și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 – august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora.

Inculpatul a operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparținătorilor. Unele dintre intervențiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienți decedați, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare”, au arătat anchetatorii.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
#dan tesloianu, #medic abuz in serviciu, #partaj divort, #stimulatoare cardiace, #proces avere, #taxa timbru , #medici