Dan Vîlceanu o contrazice pe Turcan: „Nu vor fi probleme la plata salariilor și pensiilor. Fără ajustări la PNRR”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 14:20
1848 citiri
Dan Vîlceanu o contrazice pe Turcan: „Nu vor fi probleme la plata salariilor și pensiilor. Fără ajustări la PNRR”
Dan Vîlceanu a primit aviz pozitiv în comisiile de specialitate FOTO Facebook / Dan Vîlceanu

Ministrul interimar al Finanțelor Dan Vîlceanu a primit aviz pozitiv în guvernul Ciucă pentru un alt minister - Investițiilor și Proiectelor Europene. La ieșirea din comisii acesta a declarat că nu există nicio gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan.

„Nu, există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care l-a acuzat că spune minciuni şi căruia i-a cerut să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. „E puţin spus că s-a negociat în genunchi”, consideră Turcan.

„Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui Cîţu.

Ea a mai precizată că anunţul privind o rectificare bugetară imediat după învestirea noului guvern, rectificare la care ministerul Muncii va primi bani, confirmă afirmaţiile sale cu privire la bugetul pentru pensii. Ea susţine că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

„Nu se pot face modificări pe PNRR

Vîlceanu a mai precizat că nu se pot face modificări pe PNRR

„Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, a declarat Dan Vîlceanu.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#audiere ministri, #guvernul ciuca, #investire guvern ciuca, #alianta PNL PSD, #Guvern PNL PSD , #Stiri Dan Vilceanu