Dan Voiculescu, despre dosarul Antenelor: I-am convins pe procurori ca nu e santaj

Luni, 29 Iulie 2013, ora 21:35
2915 citiri
Dan Voiculescu, despre dosarul Antenelor: I-am convins pe procurori ca nu e santaj
Foto: reportervirtual.ro

Voiculescu a povestit, intr-o emisiune televizata, care a fost firul audierii sale la DNA, acesta fiind acuzat de complicitate in dosarul in care directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru santaj.

"Am ajuns la DNA, totul foarte civilizat, nu stiu de ce lumea crede ca la DNA sunt niste beciuri ascunse. Nu, lucrurile sunt normale. Un birou cu procurori care s-au purtat foarte firesc. Eu i-am rugat sa-mi puna toate intrebarile, astfel incat sa nu mai vin sa dau si alte declaratii. Uneori prezenta jurnalistilor e de natura sa deranjeze, dar pe mine nu m-a deranjat", a declarat Voiculescu.

Acesta a mai adaugat ca discutia pe care a avut-o cu Alexandrescu, singura proba din dosar care il incrimineaza, se referea la faptul ca grupul are 14 procese cu RCS&RDS, iar pe el il interesa rezolvarea unuia dintre acestea.

Dan Voiculescu, invinuit in dosarul Alexandrescu - vezi acuzatiile

"Discutia nu avea nicio legatura cu vreun santaj. Se referea la cum merge treaba cu procesul. Eu am insistat foarte mult pe aceasta tema", a spus Voiculescu.

"Eu cred ca i-am convins pe procurori, pentru ca mi s-au parut de buna credinta si cred ca i-am convins si de faptul ca nu e vorba de santaj. Din discutiile care au aparut in spatiul public, nicaieri nu a aparut ca Bendei (administratorul RCS&RDS - n.red.) era speriat. Am inteles ca o casa de avocatura din Bucuresti lucreaza la firul complet al acestei mite, documentul va fi trimis la DNA, peste tot", a adaugat acesta.

Voiculescu a mai spus ca el nu are niciun rol in trustul de presa, in afara faptului ca l-a fondat. Intrebat daca tine legatura cu directorul Antena Group, Voiculescu a declarat ca face acest lucru ori de cate ori exista o problema de strategie sau de politica economica. "Nu pot sa stau acasa sa ma odihnesc, fiind pensionar, sunt inca verde", a glumit acesta.

Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)

Intrebat de ce s-a prezentat cu o lentila de ochelari lipsa, la intrarea in sediul DNA, Voiculescu a raspuns ca romanii isi dau seama singuri. "Eu am foarte multa incredere in inteligenta romanului, am ramas in urma cu educatia, sanatatea, invatamantul, dar la inteligeta n-am ramas in urma si eu sunt convins ca au inteles mesajul meu", a declarat fondatorul Antena Group.

Dintr-un comunicat al DNA reiese ca, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-a constrans pe administratorul operatorului de cablu sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena Group au aparut informatii cu continut denigrator si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata RCS&RDS.

"Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Sorin Alexandrescu", se arata in comunicatul DNA.

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

Procurorii precizeaza ca lui Dan Voiculescu "i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat".

"De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", subliniaza procurorii anticoruptie.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Dan Voiculescu DNA, #Dan Voiculescu dosar santaj Antene, #Dan Voiculescu santaj Antene, #Dan Voiculescu lentila ochelari , #Antena