Dezvaluire soc: CNA nu a inregistrat Antena 3 vineri. A fost o "pana de curent voluntara"

Marti, 12 August 2014, ora 17:26
10651 citiri
Dezvaluire soc: CNA nu a inregistrat Antena 3 vineri. A fost o "pana de curent voluntara"

Narcisa Iorga, membru CNA, lanseaza un nou atac dur la adresa Laurei Georgescu si dezvaluie ca emisiunile Antenei 3 de vineri, incepand cu ora 17.00, nu au fost inregistrate, asa cum sustinea presedintele institutiei.

Narcisa Iorga povesteste pe blogul sau ca vineri, in ziua anuntata pentru pronuntarea sentintei in dosarul ICA, la CNA s-a produs o "pana de curent voluntara".

Plangere penala impotriva sefei CNA, dupa "plimbarea" Antenei 3

"Vineri, 8 august. Ziua anuntata pentru pronuntarea sentintei in dosarul ICA. Cap de lista Dan Voiculescu. Toti ochii pe Antena 3. La CNA, pana de curent voluntara. Tocmai pe zona salii de monitorizare si, culmea coincidentei, putin dupa ora 17, cand angajatii incheie programul de lucru. Nu este energie electrica, nu functioneaza serverele, nu se fac inregistrari ale emisiunilor. Daca nu sunt inregistrari, nu se fac rapoarte de monitorizare rapide. Trebuie cerute casetele martor de la post, daca le au. Daca nu, nu. Pot invoca si ei probleme tehnice. (..) Fara inregistrarile proprii, monitorizarea CNA se complica. Procedura de durata. Avantaj, Antena 3", scrie Narcisa Iorga pe blog.

Sefa CNA ii da replica Elenei Udrea in cazul Antena 3 (Video)

Mai mult, spune ea, un angajat care a venit sa remedieze problema ar putea avea necazuri cu sefa CNA.

"Pana de curent a fost la ora 17.10. Un functionar public al CNA, care a ramas peste program, constata ca nu functioneaza serverul. Este vorba despre seful departamentului IT, Bogdan Roman. Stie ca dupa o pana de curent trebuie sa reporneasca manual echipamentele de monitorizare. Asteapta pana la ora 18.30. Pana nu se remediaza. Pleaca acasa, propunandu-si sa revina cand va fi anuntat ca s-a refacut conectarea la curent.

Sambata, 9 august. Functionarul public nu fusese sunat de nimeni. I se pare suspecta intamplarea din ziua precedenta si pleaca la sediu. Sala serverelor. Verifica aparatura. Nu s-a inregistrat nimic, de pe niciun post, deci nici de pe Antena 3, incepand cu dupa-amiaza zilei de vineri, in noaptea de vineri spre sambata si pana sambata in jurul orei 10.30, cand el le-a repus in functiune", mai povesteste Narcisa Iorga.

Un membru CNA o contrazice pe Laura Georgescu in scandalul Antena3: Sa isi dea demisia

Luni, mai afirma membrul CNA, Laura Georgescu l-a chemat pe functionarul public intr-un birou si i-a pus cateva intrebari. Apoi, prin intermediari, l-a pus sa faca un raport scris.

"Bogdan Roman afirma in raport ca a venit la serviciu in ziua sa libera pentru a reporni statiile de captura, care inregistreaza emisiunile posturilor monitorizate permanent de catre CNA, ca a facut gestul in mod voluntar si gandindu-se ca fara aceste echipamente in functiune, efortul recuperarii inregistrarilor de la radiodifuzori ar fi fost unul considerabil.

Functionarul public este contrariat: i se face un proces sumar pentru ca a fost interesat ca institutia la care lucreaza sa aiba asigurate inregistrarile necesare monitorizarii? Eu ma astept chiar sa fie sanctionat, tarat prin comisia de disciplina reprosandu-i-se, eventual, ca nu mai sunt inregistrarile postului B1 TV, nu ale tuturor celorlalte, inclusiv ale Antenei 3", mai povesteste Narcisa Iorga.

Aceasta sustine ca nu este prima data cand la CNA se opreste curentul in favoarea Antenei 3.

"Am mai trait experienta asta cu pana de curent, la inceputul lunii iunie, cand a fost afectata doar sala de sedinte a Consiliului, cu putin timp inainte sa analizam mai multe emisiuni ale Antenei 3. Suntem la jumatatea lunii august. Acele emisiuni n-au mai fost analizate", spune Narcisa Iorga.

Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat luni seara ca institutia a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentarii procesului ICA, precizand ca acest caz poate fi analizat intr-o sedinta la care sunt prezenti minimum 8 membri ai Consiliului, insa in prezent 4 membri sunt in concediu de odihna.

"Incepand cu perioada 1 - 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt in concediu de odihna, iar legislatia actuala nu permite rechemarea acestora din concediu", a declarat luni seara Laura Georgescu.

Declaratia ei vine dupa ce Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a anuntat, luni, ca PMP a scris un denunt penal impotriva presedintelui CNA, pe motiv ca aceasta protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile de la Antena 3.

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...