DNA: Dan Voiculescu, fiica lui si Sorin Alexandrescu au tergiversat ancheta

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 20:22
5244 citiri
DNA: Dan Voiculescu, fiica lui si Sorin Alexandrescu au tergiversat ancheta

Dan Voiculescu, fiica acestuia si Sorin Alexandrescu au tergiversat finalizarea dosarului de santaj in care au fost deferiti justitiei marti si i-au sicanat pe anchetatori, dupa ce au facut 22 de cereri si cinci plangeri, multe cu continut similar, din care reiesea ca ei stiau deja probele, spun procurorii DNA.

Procurorii anticoruptie arata, in rechizitoriul transmis la instanta in acest dosar, ca Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu au avut o atitudine sicanatoare la adresa anchetatorilor.

Dan Voiculescu, trimis in judecata in dosarul de santaj al lui Sorin Alexandrescu

La capitolul "Atitudinea avuta de invinuiti si inculpat in cursul procedurii de prezentarea a materialului de urmarire penala", procurorii arata ca, incepand cu 29 august, au fost intreprinse demersurile necesare prezentarii materialului de urmarire penala.

"In timp ce invinuitii Pop Serban si Matiescu George Daniel au reusit intr-un termen rezonabil sa studieze materialul de urmarire penala, si au participat la incheierea proceselor-verbale, ceilalti invinuiti si inculpatul au manifestat o atitudine de tergiversare a acestei proceduri motiv pentru care, prin Rezolutia nr. 129/P/2013 din 12 septembrie a fost fixat un termen considerat rezonabil in vederea finalizarii procedurii prezentarii materialului de urmarire penala", se arata in rechizitoriul transmis instantei.

DNA arata ca relevanta cu privire la atitudinea avuta de cei trei in timpul procedurii prezentarii materialului de urmarire penala sunt procesele verbale facute de anchetatori referitor la activitatile desfasurate, pe zile, si in care s-au consemnat materialele examinate de catre persoanele care au calitatea de invinuit sau inculpat in cauza.

DNA: 22 de cereri formulate de aparare, in scopul tergiversarii

Chiar si dupa fixarea termenului de 20 septembrie pentru finalizarea prezentarii materialului de urmarire penala si respingerea plangerii facuta de catre invinuiti impotriva acestei rezolutii, celor trei li s-a permis sa studieze materialul de urmarire penala, pana la 26 septembrie inclusiv, arata procurorii.

"In toata aceasta perioada de timp, au fost formulate un numar de 22 de cereri de catre aparatorii inculpatului si ai invinuitilor, multe dintre acestea cu continut similar, formulate in scop vadit de tergiversare si sicanare a organului de urmarire penala, din continutul carora rezulta cu certitudine ca atat inculpatul, cat si invinuitii cunosteau in detaliu intreg materialul de urmarire penala.

De asemenea, au fost formulate un numar de 5 plangeri impotriva actelor si masurilor procurorului, toate fiind solutionate", spun anchetatorii.

Stenograme: Voiculescu cerea ca Mihai Gadea si Alessandra Stoicescu sa se duca la usa RCS

Procurorii mai arata ca Dan Voiculescu s-a prezentat o singura data la DNA, iar fiica sa, de doua ori, lasand cereri prin care isi afirmau disponibilitatea de a semna, pur si simplu, procesele verbale atunci cand vor finaliza toti invinuitii studiul materialului de urmarire penala.

"Acestor elemente de fapt, relevante pentru a demonstra intentia de tergiversare manifestata de inculpat si invinuiti li se subsumeaza si cererile formulate in fata instantei prin care au solicitat si obtinut fotocopii ale dosarului de urmarire penala, cu mult timp inaintea datei de 29 august cand a inceput procedura prezentarii materialului de urmarire penala.

Pe cale de consecinta, avand in vedere termenul rezonabil fixat de catre procuror pentru studierea materialului de urmarire penala, respectiv perioada 29 august - 25 septembrie si intentia vadita de tergiversare manifestata de persoanele cercetate, la data de 27 septembrie, orele 10:00 s-a decis intreruperea acestei activitati", se mentioneaza in rechizitoriu.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata, alaturi de dierctorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF, Serban Pop, in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Sorin Alexandrescu va fi judecat pentru santaj, in timp ce Dan Voiculescu si fiica sa au fost deferiti justitiei pentru complicitate la aceasta infractiune.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...