Nou tatuc pentru Antena 3? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 10 August 2014, ora 08:16
14923 citiri
Nou tatuc pentru Antena 3? (Opinii)

Antena 3 va fi aici multa vreme, spune Victor Ponta ca sa mangaie pe cap un electorat important numeric. Dar nu spune si in ce forma, ceea ce mi se pare esential.

A cazut un mogul mare. Un trust de presa, o televizune de stiri au ramas fara patron politic. Nu cred ca va ramane un electron liber.

Am vazut prohodul de vineri seara de la Antena 3. Dincolo de sentimentalisme intre amuzante si grotesti, realitatea severa este ca Antena 3 a ramas fara tatuc si are nevoie de unul, inclusiv financiar. Da, este pe plus. Dar cheltuielile vor creste cel putin pentru ca vor disparea avantajele de tip sediu gratis.

Si cine altcineva sa fie oare tatucul decat un mogul in crestere? Eu ma gandesc la Sebastian Ghita. Cred ca este foarte probabil ca in acest moment de deruta totala Antena 3 sa treaca rapid sub controlul lui Sebastian Ghita. Brandul va fi pastrat. E important. Dar se schimba patronul.

Am auzit unii comentatori anticipand ca Antena 3 se va pune pe tocat Victor Ponta pentru a presa o lege de amnistie si gratiere sau ca in schimbul sustinerii in continuare Victor Ponta va fi obligat sa promita gratierea individuala a lui Felix daca va ajunge presedinte. Eu nu sunt asa de sigura ca acesta e viitorul.

E adevarat, de vineri incoace Antena maraie spre Victor Ponta. Dar in mod concret ce se poate intampla daca tentativa de intimidare nu tine? L-ar demola pe Ponta ca sa sustina pe cine? Pe Ghise? Pe Tariceanu veti spune. Tariceanu este tot o creatie a PSD cu partidul lui cu tot. Un iepure si nimic mai mult, as zice eu.

O lege de aministie si gratiere pentru pedepse de 10 ani este practic imposibila. Ar insemna sa golesti la propriu inchisorile avand in vedere ca majoritatea puscariasilor din Romania au pedepse sub 10 ani. Ar insemna sa scoti de acolo inclusiv criminali, violatori, talhari care beneficiind de circumstante atenuante au primit pedepse spre minimul special prevazut de lege. Ca sa nu mai vorbim despre autorii de accidente care ar iesi defiland.

Va dati seama ce efect psihologic ar avea asa ceva intr-un an electoral? O asemenea lege merge pentru pedepse de cel mult 5 ani. Altfel produce un seism.

Cat despre gratierea individuala, Ponta se poate angaja desigur sa o semneze daca ajunge presedinte. Dar ce garantie exista ca odata ajuns acolo se va tine de cuvant? Zero. Ba dimpotriva, as spune ca ajuns presedinte ar avea tot interesul sa nu se tina de cuvant pentru ca nu are nevoie de un Voiculescu liber, factor de presiune constanta, asa cum il stie, caruia sa fie obligat sa-i faca concesii. Are nevoie de o Antena domesticita, asezata la pricioarele lui, pe care o poate obtine, dimpotriva, numai cu Voiculescu in puscarie.

Marile vedete ale trustului se vor plimba astazi in jurul Palatului Cotroceni. Vineri au jurat cu buze tremurande sa nu-si uite mentorul. Cat timp? O saptamana? Cam cat credeti ca va dura neuitarea si cat ar putea tine pariul pe un cal mort. Pentru ei Voiculescu nu mai este acum un atu, este o piatra de moara.

Singurul lucru de exploatat este victimizarea anti-Basescu, in rest nu mai are ce beneficii sa le aduca pentru ca nu mai are putere. Este un simplu detinut si inca unul cu o pedeapsa foarte mare. Sebastian Ghita are. El este pariul pentru viitor, barca solida. Iar Antena 3 trebuie sa se preocupe acum de propria supravietuire, de chiria mica pentru sediu.

Evolutia aceasta ar fi extrem de periculoasa pentru societatea romaneasca. Pana acum aveam cativa moguli care se mai si mancau intre ei. De acum am putea avea un mega mogul, cu un imperiu mediatic incomparabil cu al celorlalti. Echlibrul de putere se rupe si se rupe in favoarea lui Victor Ponta.

De aceea, ma tem ca in loc sa fie o premisa de insanatosire a presei romanesti, cred ca efectul caderii lui Voiculescu va fi intrarea intr-o noua etapa de mogulizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Voiculescu condamnat, #Antena 3 Victor Ponta , #Antena
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Tătuc mai potrivit decât Ponta pentru A3 nici Felix nu a fost.