Sediul Antenei 3 a intrat in proprietatea statului - surse

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 14:32
6619 citiri
Sediul Antenei 3 a intrat in proprietatea statului - surse
Foto: reportervirtual.ro

Statul a preluat in proprietatea sa cladirea in care functioneaza redactia postului Antena3, in cadrul operatiunii de recuperare a prejudiciului din dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare.

Surse din cadrul institutiilor care se ocupa cu recuperarea prejudiciului de aproape 60 de milioane de euro adus statului de catre cei condamnati in dosarul ICA au declarat ca imobilul aflat pe strada Bucuresti Ploiesti nr. 25-27 a fost deja intabulat pe "statul roman", informeaza gandul.info.

Directorul Antena3, Mihai Gadea, nu a dorit sa dea declaratii pe acest subiect. "Nu doresc sa vorbesc cu dumneavoastra", le-a spus Gandea jurnalistilor de la sursa citata, care au incercat sa confirme informatiile primite.

In luna august, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a fostului Institut de Cercetari Alimentare (ICA). Printre cei condamnati in acelasi dosar se numara si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis.

Voiculescu, condamnat: Un deceniu dupa gratii, sediile Grivco si Antena 3, confiscate

Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Badea si Gadea, reactii dure: Decizie dementa, scelerata, criminala

Totodata, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis si confiscarea mai multor proprietati si sume de bani detinute de cei condamnati. Printre acestea se numara imobilul firmei Grivco, controlata de fondatorul Intact, precum si apartamentul lui Dan Voiculescu de pe Soseaua Kisseleff.

De asemenea, magistratii au mai decis si confiscarea noului sediu al Antenei 3, precum si terenul pe care se afla cladirea. In plus, s-a decis confiscarea sumelor incasate de Dan Voiculescu incepand cu data de 6 iunie 2006 si instituirea de sechestru asigurator pe toate conturile din tara si din strainatate ale fostului senator.

Dan Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Confiscari pe banda rulanta, de la apartament si bani la sediul Antena 3

Premierul Victor Ponta a garantat atunci, intr-o emisiune in direct, ca Antena 3 va putea ramane in actualul sediu, contra unei chirii modice catre stat, in cuantum egal cu cea aplicata altor institutii de presa similare.

"Am cerut analize si, cat timp sunt eu prim-ministru, nu trebuie sa va mutati nicaieri. In spatii ale statului roman stau, in acest moment, si B1 Tv si RTV, a stat si Realitatea TV, si ideea de libertate a presei e mai importanta decat orice destin personal (...) Asa cum alte televiziuni pot sa stea, cat platesc chiria, in sediile lor, si dumneavostra puteti sa ramaneti", a declarat Victor Ponta.

Conform ordonantei 14/2007 aprobate de Guvernul Tariceanu, adoptata prin articolul 22 al HG 731, "Bunurile imobile intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului se valorifica numai prin licitatie publica", licitatie care trebuie organizata de Ministerul de Finante, insa exista si portite legislative, scrie Romania Libera.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#imobil Antena3 confiscat stat, #sediu Antena3 proprietate stat, #sediu Antena3 intabulat stat , #Antena