Sorin Oancea de la B1 TV ii raspunde lui Voiculescu: Am venit in slapi la el, dar i-am construit Antena 1

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 17:48
13673 citiri
Sorin Oancea de la B1 TV ii raspunde lui Voiculescu: Am venit in slapi la el, dar i-am construit Antena 1
Foto: Arhiva

Fostul vicepresedinte al posturilor Antenei 1 si Antena 3, actualul director si actionar de la B1 TV, Sorin Oancea, a raspuns afirmatiilor lui Dan Voiculescu, care il acuzase ca a venit sarac in trustul Intact.

"Probabil ca in slapi si cu punga de un leu in mana, dar asta nu e ceva de care sa ma rusinez. I-am construit incepand cu anul 1997 Antena 1", a spus Oancea.

"Am inceput sa lucrez cu Voiculescu in anul 1992, cand eram inca student la Jurnalism. Probabil ca in slapi si cu punga de un leu in mana, dar asta nu e ceva de care sa ma rusinez. I-am construit incepand cu anul 1997 Antena 1, pe care am condus-o pana in anul 2004, ajungand sa bata Pro TV patru zile din sapte. Au fost anii de glorie ai Antenei 1", a declarat Oancea pentru Reporter Virtual.

Directorul de la B1 TV a mentionat contributia sa la toate produsele media din trustul Intact.

"Am muncit 18 ani la Voiculescu si i-am construit cele trei produse media care au functionat - Antena 1, Antena 3 si Radio ZU. Toate celelalte sunt praf si pulbere: Jurnalul National in insolventa, Saptamana Financiara in faliment, GSP TV in faliment, Euforia inexistenta, la fel ca si Antena 2, construita de Gadea, ceea ce lumea uita.

Deci oi fi venit eu in slapi si cu punga de un leu, dar am muncit si i-am adus profit. Nu mi-a dat nimic de pomana, i-am construit ce altii n-au reusit", a spus Oancea.

Dan Voiculescu a fost intrebat sambata dimineata daca a mai vorbit in ultimii ani cu Sorin Oancea si cu Mihai Craiu, doua piese importante in conducerea trustului Intact pana la plecarea lor.

Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)

"Dar eu n-am mai vorbit cu el (Oancea - n.red.) de cand a plecat in mod rusinos de la Antena 3, pentru a-si face asa-zisa proprie televiziune. Si m-a anuntat prin fax sau prin mail... Putea sa se uite in ochii mei. El a venit la Intact de la RATB, era angajat la RATB si a venit la noi, cum spunea cineva in slapi si cu o punga de un leu. Si a plecat cu milioane, cu case... Bravo lui!", a declarat Voiculescu.

Actualul dosar de santaj prin intermediul televiziunilor grupului Intact in care este acuzat Dan Voiculescu se refera la acte de presiune si santaj exercitate asupra unor oameni de afaceri incepand cu anul 2007.

In dosarul instrumentat de DNA, potrivit lui Dan Voiculescu, anumite informatii provin de la Sorin Oancea si Mihai Craiu, care ar fi sustinut ca actionau la ordinele acestuia.

Dan Voiculescu: Dosarul de santaj e o facatura. Nu i-am dat bani lui Bercea

"Pai intermediari ce inseamna? Ce, sunt copii de doi ani pe care ii trimit eu undeva?", a relatat Dan Voiculescu sambata dimineata. "E vorba de Oancea, de Mihai Craiu... Adica oameni seriosi! Ii trimit eu sa santajeze? Asa scrie acolo, ca ei s-au dus, ei au facut. Bun. Sa raspunda pentru ce au facut. Cum adica, un om de 40 de ani spune ca l-a trimis altul sa santajeze? Nu prea functioneaza lucrul asta", a afirmat Dan Voiculescu.

Sorin Oancea a respins in interventia sa acuzele lui Dan Voiculescu. "In privinta a ce insinueaza el, cu dosarul pe care il are, vreau sa afirm clar ca nu mi s-a solicitat de catre nici o institutie a statului - nici DNA si nici altceva - nici o declaratie legata de el sau de trustul Intact.

Pe de alta parte, cred ca, daca cineva ar fi considerat ca eu l-am santajat cum sustine Voiculescu, probabil ca m-ar fi chemat procurorii. Dar pana acum nu s-a intamplat asta", a mai spus Sorin Oancea.

Fondatorul trustului Intact este cercetat sub control judiciar ijntr-un dosar de santaj de presa, fiind nevoit sa se prezinte in fiecare zi la Politia Ilfov.

Nelu Iordache i-a platit 900.000 de euro lui Voiculescu dupa ce a fost santajat - Surse

Dan Voiculescu este acuzat ca, folosindu-se de puterea mediatica oferita de trustul sau de presa, Intact, ar fi exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut bani, sub amenintarea ca altfel vor deveni obiectul unor santaje de presa si subiectul emisiunilor negative si tendentioase de la Antena 1 si Antena 3.

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-ar achitat lui Voiculescu 900.000 de euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa controlate de familia acestuia, arata procurorii DNA.

Al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, ar fi refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, motiv pentru care trustul Intact a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei sale.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Sorin Oancea Dan Voiculescu replica slapi, #Oancea Voiculescu slapi contruire Antena 1, #Oancea Voiculescu santaj intermediari , #Antena