Voiculescu, la inchisoare - razboi in Intact. Tolontan: Antena 3 a calcat in picioare judecatorii

Miercuri, 13 August 2014, ora 12:55
22175 citiri
Voiculescu, la inchisoare - razboi in Intact. Tolontan: Antena 3 a calcat in picioare judecatorii
Foto: revistaflacara.ro

Catalin Tolontan, redactor sef al Gazetei Sporturilor, ziar care face parte din portofoliul de publicatii al Trustului Intact, spune ca nu se simte solidar cu protestele colegilor de trust fata de decizia luata de instanta in dosarul lui Dan Voiculescu.

"De ce nu ader la comunicatele grupului privind condamnarea lui Dan Voiculescu si care sint intrebarile la care simt ca statul e dator cu un raspuns. (...) Nu simt ca acele comunicate ma reprezinta in vreun fel. Cine vrea sa adere o face. Eu unul nu ader", a scris pe blog Catalin Tolontan sau.

Intr-o lunga postare care reprezinta o luare de pozitie "amanata 5 zile" si pentru care Tolontan marturiseste ar putea fi concediat, jurnalistul Gazetei Sporturilor rememoreaza relatia sa cu Dan Voiculescu si spune ca nu sustine pozitia Antenei 3.

"Stiu ca e un moment dramatic pentru actionari, omeneste inteleg ca ma pot concedia si miine pe fondul emotiei si al durerii lor, dar nu ader si respect ca nu mi-au cerut s-o fac! Ce s-a intimplat dupa a depasit orice asteptari. Antena 3 s-a mobilizat si a calcat in picioare sentinta, judecatorii, pe procurori si forma in care se face justitie in Romania", spune Catalin Tolontan.

Dan Voiculescu isi reneaga angajatii: Tolontan nu mai exista pentru mine

Textul sau capata accente dure pe alocuri, Tolontan aratand ca "Sinteza zilei a ajuns sa-l victimizeze pe judecatorul Mustata, magistratul care trafica sentinte pentru o familie care-si pierduse copilul de 15 ani intr-un accident de masina!".

"Ma simt ca si cum cineva ar vrea sa-mi ia dreptul de a crede, in acelasi timp, ca procesul lui Dan Voiculescu n-a fost un proces politic si ca presedintele Traian Basescu trebuie sa explice urgent daca a luat bani vreodata de la fratele sau sau daca a discutat cu fratele sau cazul lui Bercea Mondialul", mentioneaza jurnalistul Trustului Intact.

El vorbeste de amanarea luarii unei pozitii in scandalul dosarului ICA, izvorata din teama "catalogarii", intr-o societate scindata si partizana.

"Iata riscul real! Nu riscul ca, in urma acestui articol, ma va ataca Mircea Badea, 'Tolontan, esti cretin si abject!', sau ca voi fi concediat din trustul Intact, ci ca am ajuns sa ne gindim de mai multe ori inainte de a ne exprima liber, de teama catalogarii.

Asta am facut si eu in ultimele citeva zile. Pina am realizat ca, de fapt, primejdia este aceea de a ne pierde firescul neinregimentarii", arata Tolontan.

Jurnalistul spune ca exista si intrebari la care trebuie sa raspunda unele institutii de stat care vor aplica legea in cazul ICA, intrebari care vizeaza viitorul Antenei 3.

"De ce CSM nu raspunde la intrebarea simpla: s-a tras la sorti completul de judecata in cazul ICA? (...) Antena 3 pare ca bate cimpii cind spune ca se vizeaza inchiderea sa. Statul a confiscat acum doar cladirile, e adevarat. Dar ce inseamna confiscare extinsa?

Voiculescu, 10 ani la inchisoare. Vedetele Antena 3 merg "la plimbare", la Cotroceni (Video)

Daca nu se recupereaza cele 60 de milioane de euro ce se va intimpla? Pina la ce rude si la care proprietati ale acestora se poate merge? E posibil ca, daca nu se recupereaza cele 60 de milioane, sa se treaca la vinzarea acestor companii, printre care si cele de media, unde Voiculescu sau Grivco au fost proprietari, insa au dat actiunile intre timp?

Sau nu e posibil?! Caci, daca e, Antena 3, fara sa stie, are de ce sa se teama. Dar nu de chirie, ci direct de dreptul de proprietate asupra sa", incheie Tolontan, care face in textul sau si un portret al lui Dan Voiculescu prin prisma relatiei profesionale dintre ei.

"Nici o teama. Scriu ce cred. Acum 11 ani, intelegerea cu Dan Voiculescu a fost clara: fiecare om de la Gazeta Sporturilor e un jurnalist liber. Asta a fost si a ramas nenegociabil.

S-a tinut de cuvint. In ceasurile celor mai profunde neintelegeri dintre noi, s-a tinut de cuvint. Cind s-a simtit atacat pe nedrept pe prima pagina a ziarului, tot ce a facut a fost sa spuna public ca nu mai exist pentru el", spune Tolontan.

Imediat dupa ce Dan Voiculescu a primit sentinta de 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, dar si pe parcursul audierilor de la Curtea de Apel, Antena 3 a sustinut ca procesul este unul politic, nedrept, "o executie", si a pus, prin vocile invitatilor si vedetelor postului, intreaga afacere pe seama unei razbunari a presedintelui Traian Basescu.

Dan Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Confiscari pe banda rulanta, de la apartament si bani la sediul Antena 3

Vineri, Mircea Badea, una din principalele vedete ale Antenei 3 si realizator al emisiunii "In gura presei", a facut un apel la o plimbare de protest a populatiei in jurul Palatului Cotroceni, protest care a si avut loc duminica, cu participarea a mii de oameni.

Protestul a purtat numele "plimbare impotriva statului". In plus, de vineri, Antena 3 afiseaza pe ecran sintagma "Post confiscat". Pe langa condamnarea cu executare, magistratii Curtii de Apel au hotarat confiscarea extinsa a averii lui Dan Voiculescu, pentru recuperarea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Printre proprietatile confiscate se numara sediul Trustului Intact si sediul Antenei 3.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tolontan Intact Antena3 Voiculescu, #Tolontan pozitie Voiculescu Antena3, #Tolontan Antena 3 justitie judecatori , #Antena