Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Voiculescu si fiica sa, termen amanat in dosarul de santaj RCS&RDS - UPDATE

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:14
2502 citiri
Voiculescu si fiica sa, termen amanat in dosarul de santaj RCS&RDS - UPDATE
Foto: Reporter Virtual

Primul termen din dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS ar fi trebuit sa se judece miercuri la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel fondatorul Intact ar putut iesi cateva ore din inchisoare, unde executa o pedeapsa de zece ani de inchisoare primita in dosarul ICA, pentru a se prezenta in fata magistratilor.

UPDATE - Curtea de Apel Bucuresti a amanat termenul de judecata pentru 9 decembrie.

Dan Voiculescu si fiica sa au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, impreuna cu directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si fostul sef al Fisc-ului, Serban Pop, in dosarul legat de santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Dan Voiculescu, trimis in judecata in dosarul de santaj al lui Sorin Alexandrescu

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza inca de la inceput ca persoanele trimise in judecata sunt acuzate ca au folosit "institutii media (televiziuni, publicatii on line si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate".

Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, este acuzat de infractiunea de santaj, Dan Voiculescu, de complicitate la infractiunea de santaj, Camelia Voiculescu, asociat la Antena Group si la Intact Publishing, tot de complicitate la infractiunea de santaj, la fel ca si George Matiescu, director general al Intact Publishing.

Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de procurori de "infractiunea de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii".

Cand si cum s-a desfasurat santajul

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, "a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat".

In mod concret, Sorin Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand Antena Group la un pret dorit de inculpat, sustin procurorii.

DNA: Dan Voiculescu, fiica lui si Sorin Alexandrescu au tergiversat ancheta

Procurorii spun ca Sorin Alexandrescu s-ar fi intalnit de mai multe ori cu Ioan Bendei, caruia i-a areamintit ca "singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul societatii este semnarea contractului cu Antena Group, in conditiile impuse".

Alexandrescu a obtinut informatiile necesare exercitarii santajului de la Serban Pop, presedinte al ANAF la acea data.

Procurorii DNA sustin ca Dan Voiculescu, "prin demersurile sale, a sprijinit actiunile desfasurate de Alexandrescu George Sorin care erau menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Voiculescu santaj RCS, #Voiculescu fiica santaj RCS , #Antena
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5