Ziare.com

CC a trimis motivarea in cazul Legii CNSAS

de Adriana Toma
Vineri, 01 Februarie 2008, ora 13:24

   

CC a trimis motivarea in cazul Legii CNSAS
Curtea Constitutionala a trimis, vineri, motivarea in cazul deciziei privind Legea CNSAS, cunoscuta si ca Legea Ticu, declarata, joi, neconstitutionala. Documentul CC are 27 de pagini.

Potrivit lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, Consiliul s-a transformat intr-o putere judecatoreasca. Mai mult, in opinia scriitorului, este vorba despre o solidaritate intre fostii securisti.

CNSAS era o institutie ce trebuia omorata, a adaugat Dineascu, precizand ca Dan Voiculescu este doar un pretext.

Curtea Constitutionala (CC) a decis, joi, ca Legea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cunoscuta si ca Legea Ticu, nu este constitutionala. CC a admis exceptia ridicata in procesul Voiculescu-CNSAS, avocatul fostului presedinte al PC, Sergiu Andon, reusind sa vina de hac sistemului care l-a scos la iveala pe "Felix".

Dat fiind contextul, Legea se va intoarce la Parlament pentru a fi modificata in concordanta cu observatiile Curtii Constitutionale. In cazul in care nu se va gasi o formulare care sa fie declarata ulterior constitutionala, care sa permita deci functionarea CNSAS, se va ajunge la desfiintarea institutiei.

Problema cea mai mare este ca, odata ce declari ilegala activitatea CNSAS, verdictele de pana acum de politie politica devin nule. Printre cei care au mai primit "verdicte" de la CNSAS se afla Mona Musca, Dan Voiculescu, IPS Pimen, Constantin Balaceanu Stolnici.

"In sedinta din data de 31 ianuarie 2008, Curtea Constitutionala a examinat exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste si a constatat, cu unanimitate de voturi, ca dispozitiile legii, precum si cele ale art.II si art.V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.16/2006 sunt neconstitutionale", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Decizia, definitiva si general obligatorie, va fi comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului si va fi publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1905 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CNSAS-ul a cam dormit

In cativa ani,aceasta institutie,a descoperit o mana de colaboratori,,care fiecare a costat punga romanului deajuns de mult.Apoi CNSAS-ul a lucrat selectiv,De asta ma ating de asta nu .Si precum vedem,oameni despre care ziarele au scris si au publicat documente,stau bine mersi la locul lor.Decat o noua securitate,mai bine lipsa.On CNSAS trebuiau sa stea oameni care su suferit,nu o noua nomenclatura plina de ifose precun Dinescu. etc.

 

Bre tataie Perikide

Pe dumneata te deranjeaza adevarul (cine a fost si este in neo-masoneria securista). Banii dati la CNSAS sint de mii de ori mai putini decit lefurile trintorilor si betivilor securisti ca dunmneatasi ale familiilor lor din diferite
departamente guvernamentale sau civile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor