CSM verifica modul in care un dosar al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la Inalta Curte

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 15:28
1998 citiri
CSM verifica modul in care un dosar al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la Inalta Curte

Consiliul Superior al Magistraturii anunta ca Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si va face verificari in legatura cu modul in care a fost repartizat un dosar al lui Dan Voiculescu la un anumit complet de judecata.

CSM a reactionat astfel ca urmare a aparitiei recente in Revista Kamikaze a articolului "Ultimul glont al lui Felix: contestatie in anulare dirijata din pix la judecatorii pro-turnatori".

"Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in februarie 2011, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, ca Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii. Desi a amenintat ca isi va gasi dreptatea la CEDO, Felix s-a hotarit, deocamdata, sa-si spele imaginea tot la ICCJ. Instanta la care a formulat o contestatie in anulare. O cale extraordinara de atac, prin care se cistiga cam un dosar dintr-o mie. Culmea norocului, dosarul lui Voiculescu a nimerit la completul de judecata care, de-a lungul timpului, i-a facut zile fripte CNSAS-ului", scriu jurnalistii de la Kamikaze.

Consultand registrele, jurnalistii au constatat ca numarul de inregistrare obtinut de senatorul Dan Voiculescu a fost sters cu pasta corectoare si modificat.

Mai exact, pe 18 mai, acesta s-a prezentat personal la Registratura Generala a ICCJ unde a stat la coada impreuna cu toata lumea (pentru ca nu exista imputernicire avocatiala), si a obtinut pentru cererea sa numarul de inregistrare 17.725.

De asemenea, senatorul PC a trimis o solicitare similara si prin posta, care a fost inregistrata pe 19 mai cu numarul 17.826.

Jurnalistii de la Kamikaze scriu ca acest lucru este o cutuma, reclamantii urmand sa vada care dintre completele de judecata le este mai favorabil si sa retraga cealalta cerere.

Nu aceasta ar fi deci problema in cazul de fata, ci cu totul alta. Numarul de inregistrare 17.725 de pe cererea depusa personal pe 18 mai a fost sters cu pasta corectoare si s-a scris pe deasupra un nou numar: 2.662.

Adica un numar mult mai vechi, special ca dosarul sa ajunga la Completul VII. Asta desi toate numerele de la Registratura Generala din zilele de 18 si 19 mai au cinci cifre si pornesc de la 17.000 in sus.

Asa se face ca dosarul lui Dan Voiculescu a nimerit la Completul VII de la Inalta Curte, "cel mai binevoitor si ingaduitor complet al instantei supreme in raport cu turnatorii si ofiterii fostei Securitati", potrivit sursei citate. La o consultare a listei de sedinte a ICCJ, se observa ca acest complet a judecat, preponderent, in favoarea celor acuzati de CNSAS de colaborare cu Securitatea.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...