Cu Musca pe caciula si cu Felix pe palarie (Opinii)

Vineri, 11 Martie 2011, ora 23:32
4163 citiri
Cu Musca pe caciula si cu Felix pe palarie (Opinii)

Isi da oricine seama cam ce simt, in inima lor, urmasii Bratienilor atunci cand isi aduc aminte cat de patriotic sutau ei in doamna prinsa cu musca pe caciula si cum sunt nevoiti, acum, sa priveasca spre domnul, cel prins cu Felixul pe palarie, facandu-se ca ploua.

Flacara violet - ultima sansa a lui Felix

Apare un oarecare contrast intre momentul fericit, cand ti se parasuteaza, din senin direct in curte, cele mai numeroase Antene din Romania si momentul dureros, cand ti se infige brusc un morcov, exact unde nu te astepti.

In timp ce, traind o asemenea experienta trista, domnul Crin urla de durere, domnul Felix incearca sa-i administreze calmante, explicand publicului larg ca nu mai da doi bani pe justitia romana, desi, pana ieri, declarase ca are o incredere oarba in ea.

Dar, incepand de azi, s-a schimbat calimera cu justitia. Ca urmare, domnul Felix a si pornit in directia CEDO pe drumul batatorit deja de domnul Geoana, atunci cand pierduse la mustata batalia de la Cotroceni, dar inca mai conta pe renumararea voturilor, pe repetarea alegerilor si pe flacara violet.

Asta cu CEDO mi-a placut cel mai mult. Ar fi culmea ca, tocmai CEDO, care s-a saturat, tot judecand numai plangerile celor turnati la securitate, sa-l scoata, deodata, basma curata tocmai pe turnatorul de serviciu, cel horatat sa nu aiba scrupule nici fata de prieteni, nici fata de colegi, nici fata de verisoara din propria familie.

Cu cioara vopsita si cu mata-n sac

Sansele domnului Felix la CEDO sunt atat mai mici, incat merita sa se gandeasca de pe acuma unde se va mai duce, daca va pierde la CEDO.

Are drumul deschis spre Venetia, acolo unde se grabea sa mearga si domnul Geoana, cand i s-au inecat corabiile in lupta de la Controceni si nu mai intrezarea alta salvare, decat numai printre gondole si canale.

N-am auzit ca ar exista la Venetia vreo curte, mai mare decat cea de la Strasbourg, dar problema nu este unde se va duce domnul Felix sa se planga de justitia care nu i-a facut dreptate.

Problema este ce i se va intampla de acum incolo celui gasit cu cioara vopsita, intrucat legea prevede pedepse mai mult pentru cine fura gaini, cine ia spaga la vama sau parcheaza nereglementar, dar tace malc atunci cand e vorba de cel prins cu mata-n sac si cu nota informativa.

Ca urmare, nu i se va intampla nimic. Dupa ce avocatul a lungit procesul cinci ani, iar justitia a jucat, asa cum i-a cantat avocatul la vioara, iata ca pasim in faza cand sentinta stabileste vinovatul care nu va pati nimic, din lipsa de prevederi legale.

Oricat de vinovat ar fi Felix, de el nu se poate atinge nimeni. Afacerile raman afaceri, antenele raman antene, Senatul ramane senat, iar partidul partid, cum bine zicea filosoful Pristanda: "mosia-mosie, fonctia-fonctie, coana Joitica-coana Joitca, trai nineaca!".

Nu tai gaina care face oua de aur

Daca, pana alaltaieri, domnul Voiculescu era aparat cu prezumptia, intrucat hotul neprins e negustor cinstit, de ieri incoace poate demonstra ca, si prins fiind, hotul tot negustor cinstit ramane, intrucat legea nu prevede altfel.

Intrucat justitia si-a facut treba asa cum a facut-o, acum painea si cutitul sunt in manile domnului Antonescu. El are tot dreptul sa procedeze si in cazul Felix, ca si in cazul Musca, pentru ca sa nu se rasuceasca Bratienii de acolo unde dorm ei.

Dar, pe de alta pare, decat sa piarda Antenele Felix si sa priveasca nesimtior si rece cum se goleste pusculita partidului, din lipsa de sponsori, mai bine ii da Cezarului ce-i al Cezarului si asteapta, urmatorii cinci ani, rezultatul de la tribunalul Venetian, care poate ca nici nu exista.

Fireste, mai ramane o mica dificultate in relatia cu Ponta, coleg de opozitie. Dar nu-l prea vad pe Crin Antonescu taind gaina care face oua de aur, ca sa prepare supa, numai pentru ca are pofta de galuste domnul Ponta.

Crin stie foarte bine ca, decat una ca asta, este mai pragmatic sa stea in banca lui, asteapta rezultatul de la CEDO, de la Venetia si de pe oriunde mai sunt tribunale. Pana atunci, putem spune in continuare ca hotul neprins e negustor cinstit.

Abia dupa aceea, daca nu vom avea incotro, vom spune ca hotul, chiar daca a fost prins, tot liberal cinstit ramane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mona Musca Dan Voiculescu, #colaborare Securitate Voiculescu, #colaborare Securitate Mona Musca , #CNSAS
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
,,Abia dupa aceea, daca nu vom avea incotro, vom spune ca hotul, chiar daca a fost prins, tot liberal cinstit ramane.,,