Ziare.com

Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?

de Camelia Badea
Luni, 07 Martie 2011, ora 16:49

   

Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?
La mai bine de 21 de ani de la Revolutia din 1989 si la 5 ani de la primul verdict dat de CNSAS, Dan Voiculescu va afla, in sfarsit, daca a colaborat sau nu cu Securitatea, in temeiul legii. Inalta Curte de Casatie si Justitie ii va spune acest lucru, joi, 10 martie 2011, dupa o analiza temeinica a tuturor probelor existente la dosar. Va schimba aceasta decizie ceva in Romania?

Ce importanta va avea acest verdict, nu pentru omul de afaceri, politicianul sau profesorul Dan Voiculescu, ci pentru noi ceilalti? Pentru romanul de rand, care nu intelege deciziile crude ale Guvernului si isi doreste sa fie cat mai repede dat jos, pentru alegatorul care inca mai intentioneaza sa se prezinte la vot sau pentru tinerii care citesc in cartile de istorie despre "povesti" incredibile cu oameni care au facut ani grei de puscarie pentru ca au indraznit sa il injure pe Ceausescu de fata cu prieteni sau rude?

Pe de alta parte, ce importanta va avea aceasta decizie pentru institutiile statului? Va avea CNSAS-ul de castigat sau de pierdut, in functie de decizia ICCJ in cel mai rasunator caz al Colegiului, sau va fi lasat in continuare sa isi vada de treaba fara nicio interferenta in activitatea sa?

Vor fi sau nu zdruncinate proaspetele aliante facute de fondatorul PC Dan Voiculescu cu PNL si cu PSD? Va primi PD-L munitie noua, numai buna de folosit impotriva inamicilor politici, sau dimpotriva, odata scapat de aceasta anatema, vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu va ridica din nou bagheta de dirijor si va orchestra o noua suspendare a lui Traian Basescu si o noua cadere a Guvernului?

Probabil ca la aceste intrebari si la multe altele nepuse in acest articol vor exista variate si foarte bine argumentate raspunsuri dupa ce ICCJ va da, joi, verdictul. La fel de sigur este ca si opiniile pro sau contra deciziei finale a magistratilor vor curge garla, indiferent care va fi aceasta decizie.

Am incercat sa "furam startul" si i-am intrebat pe politologul Cristian Pirvulescu, sociologul Vasile Dancu si istoricul Zoe Petre care este, in opinia lor, nu verdictul corect, pentru ca noi, cei neimplicati, nu cunoastem probele din dosar si nu putem aprecia, ci importanta deciziei pe care magistratii Inaltei Curti o vor da joi cu privire la colaborarea sau necolaborarea cu Securitatea a vicepresedintelui Senatului Romaniei Dan Voiculescu.

Cristian Pirvulescu, politolog: Crin Antonescu va trebui sa dea niste explicatii, daca nu sa ia o decizie ferma

Din punct de vedere politic, decizia vizeaza in primul rand situatia din USL, pentru ca Dan Voiculescu este presedintele de onoare al PC si, daca sentinta va fi impotriva sa, atunci cu siguranta va afecta imaginea USL, mai ales pe latura liberala, a celor care votau, in mod traditional, impotriva comunismului si a Securitatii.

Deci, din punct de vedere politic va putea fi speculat daca va fi vorba despre o sentinta de condamnare.

Daca nu va fi o sentinta de condamnare, va trezi cu siguranta reactii critice la adresa justitiei. Este foarte dificil pentru ICCJ sa ia o decizie, nu stiu care este probatoriul, dar faptul ca domnul Dan Voiculescu si-a dat foarte tarziu seama, desi a avut acces la dosar, ca nu a semnat domnia sa acele note informative si a sustinut ca numele "Felix" era colectiv mi se pare foarte curios, desi cu timpul memoria se estompeaza.

Nu, nu am fost toti turnatori ai Securitatii!

Daca se va decide calitatea de colaborator, USL va avea niste probleme, va trebui sa ia anumite decizii, vor trebui sa vada ce fac si cum gestioneaza aceasta situatie. In orice caz, Crin Antonescu va trebui sa dea niste explicatii, daca nu sa ia o decizie ferma. Si asta va constitui o problema in dezbaterile politice si apoi in confruntarea electorala, pentru ca batalia va fi data pe electoratul nehotarat si nemultumit.

In schimb, PD-L, care doreste sa se prezinte ca un partid de dreapta, va prelua mesajul anticomunist si va folosi o asemenea sentinta. PNL va avea aceasta problema reala si va trebui sa o gestioneze intr-o maniera care sa protejeze, pe de o parte, principiile pe care PNL le sustine, dar pe de alta parte si intelegerile politice. Va fi destul de dificil. Nu stiu cum va reactiona PNL, dar sigur ca exista niste costuri. Insa, in momentul in care s-a format ACD lucrurile acestea erau cunoscute, lucrurile nu sunt o noutate. Situatia din dosarul domnului Voiculescu si pozitia CNSAS este cunoscuta din 2006.

In ceea ce il priveste pe Dan Voiculescu, lucrurile sunt cunoscute, nu cred ca va schimba in vreun fel starea opiniei publice. Unii vor in continuare interesati de persoana sa, altii vor fi mai degraba rezervati. Nu se va schimba nimic.

Nici daca Dan Voiculescu primeste decizia ca nu a colaborat nu se schimba nimic pentru opinia publica, cea interesata. Orice decizie va da justitia, ea vizeaza numai situatiile legale, nu vizeaza opinia publica.

Opinia publica are deja imaginea formata, eticheta a fost deja atasata numelui Voiculescu si ea nu va putea, in orice caz nu intr-un timp scurt, sa fie dezlipita de acesta. Daca cumva primeste o asemenea sentinta, asta nu il va ajuta in timp scurt, adica pana la alegerile din 2012. Cu timpul lung e intotdeauna dificil de discutat, cine stie ce se mai intampla, stiti cum se spune: intr-un termen mai scurt sau mai lung cu totii vom fi morti.

Vasile Dancu, sociolog: Dan Voiculescu este de 15 ani perceput ca un om care a facut politie politica, iar lumea nu are incredere in justitie

In principiu, asupra opiniei publice, decizia de colaborare nu va avea o mare influenta, pentru ca lumea l-a asimilat tot timpul, de 15 ani si mai bine, pe Dan Voiculescu cu un om care a facut politie politica. Poate din cauza asta partidul lui nu a reusit sa creasca, sa treaca peste pragul electoral, desi este un partid destul de bine organizat. A fost vorba despre imaginea negativa a lui Dan Voiculescu.

Pe de alta parte, daca primeste decizia ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica, atunci nu cred ca i se intareste in vreun fel statutul. Va putea sa il conserve eventual, dar nu cred ca va putea sa creasca in pondere, pentru ca stereotipul creat deja in opinia publica este foarte puternic. Imaginea lui creata de-a lungul timpului in opinia publica este foarte puternica.

Daca primeste decizie de necolaborare, Dan Voiculescu va iesi la atac, dar nu cred ca acest lucru va avea o influenta foarte mare. Opinia publica este suprasaturata de asemenea scandaluri, este foarte greu sa mai impresionezi cu ceva. Lumea nu are incredere ca intotdeauna justitia da decizia cea mai dreapta. Avand in vedere ca exista aceste rezerve fata de justitie, o decizie care l-ar absovi chiar si de orice vina nu ar putea sa aiba forta pe care ar putea sa o aiba intr-o alta societate.

Pe de alta parte, daca i se da decizia de colaborare, in alianta USL si in alianta cu liberalii, ACD, el si-ar pierde pozitia. Din punct de vedere politic va pierde probabil pozitia de partener egal cu ceilalti, pentru ca foarte multi vor gasi un motiv sa il atace pe Dan Voiculescu, fie de la PNL, fie de la PSD.

Nu cred ca se va rupe ACD din cauza asta, dar functia de vicepresedinte al Senatului ar putea-o pierde Dan Voiculescu, pentru ca este ravnita de foarte multi.

Zoe Petre, istoric: Unii jurnalisti au intretinut sentimentul ca toata lumea fierbea de dorinta sa stie cine cu cine a colaborat. Nu e adevarat

Nu stiu ce importanta va avea. Daca primeste decizie de colaborare, sigur va fi folosita in lupta politica, mai ales de PD-L. Mi se pare foarte clar deschisa calea.

In schimb, daca primeste decizie de necolaborare o sa spuna diversi publicisti ca e vina Inaltei Curti de Casatie. Domnul Voiculescu a mai castigat in justitie de cateva ori, eu nu stiu ce documente noi au aparut. Am vazut ca "Revista 22" zice ca documentele au fost dosite pe vremea presedintelui Emil Constantinescu, ceea ce mi se pare chiar o magarie. Nu stiu ce documente sunt, nu am avut acces la dosar, nu era treaba mea, niciodata nu a fost.

In acelasi timp, sunt destule probleme, incepand cu cele pe care unii publicisti le-au ridicat in legatura cu presedintele Basescu insusi, in trecutul colaborarilor diferitor compatrioti de-ai nostri cu diferite institutii. Nu vad de ce unele sunt mai importante decat altele.

Pe de alta parte, sentimentul acesta, pe care multi jurnalisti l-au avut si l-au intretinut, ca toata lumea la un moment dat fierbea de dorinta sa stie cine cu cine a colaborat, nu e adevarat. Marii majoritati a oamenilor putin le-a pasat. Sunt foarte multi care s-au caznit nu doar sa fie ei delatori, dar sa isi promoveze copiii in Securitate. Deci haideti sa nu ne incantam ca ceea ce un grup relativ restrans de persoane care au acces la tribuna publica proclama este si un sentiment national.

Iti mai pasa daca un politician a turnat la Securitate? - Sondaj Ziare.com
Colaborarea cu Securitatea, un mare minus pentru politicieni - Sondaj

Poate sa fie mai mult acum decat era in '90, pentru ca intre timp oamenii s-au mai dumirit, dar nu e primul lucru pe agenda, intr-o vreme de restriste. Din pacate, pentru ca daca legea lustratiei putea fi adoptata in Parlament atunci cand a fost propusa, in 1990, am fi avut mai clare lucrurile. Dar societatile omenesti nu sunt clare.

Va dau un singur exemplu. In 2000, in Bulgaria s-a adoptat o lege de tipul legii de constituire a CNSAS-ului de la noi, in care insa era obligatoriu ca toti candidatii in alegeri despre care s-a dovedit ca au avut de a face cu Securitatea lor sa scrie asta in afisajul electoral. Si noi eram foarte invidiosi pe bulgari ca au facut mai mult decat noi. Dupa alegeri, mi-a spus presedintele Bulgariei personal ca acestia au avut mai multe voturi decat inainte.

De aceea, pentru cei care au coerenta in gandire si sunt interesati de modul in care Romania a trecut prin acest foarte lung episod comunist e important si pentru altii nu. Statistic vorbind nu putem spune ca e important pentru toata lumea sau nu e important pentru toata lumea.

In ceea ce ii priveste pe tineri, unii dintre ei sunt mai incrancenati decat batranii sa afle. Uitati-va de pilda, nu la Marius Oprea, dar la cei din Militia Spirituala abia au terminat facultatea. Depinde de tineri, de formatia lor, de traditia lor, de familie, de gradul de educatie istorica, de sensibilitate istorica. Eu nu cred ca putem face statistici apriorice.

Scurte concluzii

Nu cunoastem inca decizia Inaltei Curti, dar se pare ca ea in sine nu va schimba mare lucru, ci totul va depinde foarte mult de cei care vor sti sa o foloseasca intr-un fel sau altul. Oricum verdictul nu va trece neobservat, mai ales in randul clasei politice. Sa nu uitam ca Marius Oprea, fost presedinte al Institutului pentru Investigarea Comunismului, dar si Varujan Vosganian au declarat ca in cazul unei decizii nefavorabile partenerului conservator conducerea liberala va trebui sa dea explicatii serioase in fata partidului, in timp ce Victor Ponta, l-a declarat anticipat pe Voiculescu drept "principala vulnerabilitate a USL".

Pe de alta parte, decizia este asteptata cu mult interes si de membrii coalitiei la putere, pentru care va fi o ghiulea de tun, in propria magazie sau in cea a adversarului.

Nu stiu care va fi verdictul final pe care instanta suprema il va da, dar datorita a tot ceea ce am trait inainte de 1989 si a tot ce am citit dupa 1989, daca se va considera ca Dan Voiculescu nu a colaborat cu Securitatea, atunci il voi urma pe Cristian Tudor Popescu: "o sa fac o cerere la CNSAS sa fiu declarat turnator, deoarece nu vreau sa fiu neturnator impreuna cu dom' Profesor".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7786 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
139 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai sa-l iertam

ca a fost mic si nu a stiut .si a zis ca nu mai face
hai sa iertam toti hotii si pungasii ca nu au stiut ce fac

-sariti si il aparati pe felix stalpul democratiei si corectitudinii

bleah mi se face greata de multimea lingailor securisti

 

"Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?"

Cui sa-i pese, doamna Badea, daca nu chiar romanilor carora le pasa d etara lor si de viitorul propriilor copii ?!

 

Da mintea Romanului de pe urma...

Nu mai are importanta cine pe cine a turnat din moment ce in 20 ani s-a consolidat bine securitatea si fostii lideri comunisti.Romania a pierdut totul in momentul in care punctul 8 Timisoara nu a avut nici un fel de ecou in randul maselor si ;fostii; au putut manevra in voie.
Azi cetatenii realizeaza ca au facut o mare greseala a vietii lor intrucat nu au iesit milioane in strada pentru a se pune in practica lustratia.Azi culegem roadele dorintei lui Iliescu de a fi primul presedinte a tarii.

 

Romanilor nu le pasa caci au sdescoperit "vantu" Vantu a descoperit Romania mica si manoasa; dar daca va pierde, va pierde si imunitatea? Austria asteapta de mult prezenta lui Felix in fata instantei. Doar un amanunt.

Politic, pentru parteneri, securitatea si sutele de milioane disparute...vor trebui dezgropate si apoi apare aspectul "politic". O catastrofa pentru cei cu batista...
Cine a strans mana unui securist? Un porunbac securist?

 

ETC, din comentariul tău se ridică pulbere albă si niste fum suspect.

.

PPPS

Presa opozanta regimului Basescu este supusa unor presiuni, jurnalistii sunt amenintati, iar unii dintre invitatii lor in emisiuni primesc mesaje cel putin dubioase.


Realizatorii emisiunii Ora de foc de la Realitatea Tv, emisiune suspendata fara motiv, protagonistii sai, au trecut printr-un moment destul de delicat intr-o seara cand unul din invitati a primit pe telefonul mobil un mesaj de amenintare in limba engleza. "In curand iti dam foc !" (…) Era in engleza. No comments

Gadea a declarat ca ar fi multe lucruri de spus cu privire la diverse chestiuni: amenintari, presiuni, care i s-au intamplat in ultima vreme. Presiuni probabil ca vor mai fi, de data aceasta, la Antena 3, a jurnalistilor Oana Stancu si Adrian Ursu.Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatuului, expert in economie - a lucrat 20 Comertul exterior al Romaniei ... a primit un sms prin care era instiintat ca "nebunul", (Basescu) a dat ordin sa fie accidentat definitiv
sau lichidat.

Nici Victor Ponta, presedintele PSD, nu a scapat de amenintari. In concluzie, nu tac si nu ma intorc din drum orice imi fac; o s-o tin asa cat timp ei o sa faca pe surzii cand le spunem toti ca au furat si au distrus tara prea mult!, sustine Ponta.

Astept cu interes si curiozitate ziua si clipa – asta ca sa fiu precis (sic!) cand Mircea Marian, Horia Ghibutiu, Ioana Lupea, Robert Turcescu, Andreea Pora se vor plange ca se fac presiuni asupra lor. Ca sunt amenintati, hartuiti si intimidati.

Cum cui ii pasa? Ati uitat de Antenescu "Porumbacu"? dar...de...Dana Grecu, R Tudor, Gadea, Firea, Stan etc....Pai acesti slugoi au datorii la banca, au copii la scoala, au cheltuieli...de unde sa le plateasca daca Felix cade? Creste numarul somerilor...

.....cine dre aku ii nmai angajeaza pe acesti oli go freni?

hai,repede ETC !!!!......pune-te scut pentru Voiculescu ,in fatza goantelor basesciene!!!...nu sta pe ganduri ,ca s-ar putea sa le pierzi !!!....lool....Apropo,n-au aparut inca loazele porumbace a lui STIMA NOASTA SI MANDRIA /VOICULESCU ROMANIA???!!!

....

Sunt mai vinovati cei ce colaboreaza cu fmi-ul ,

decit cei ce au colaborat cu securitatea ! In securitate au fost si multi adevarati patrioti .

 

Traian Basescu, este acuzat de comiterea a 13 infractiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, riscand inchisoarea pe viata. Pentru aceleasi fapte, Ceausescu a fost executat.

Faptul ca serviciile secrete sunt ingrijorate si lupta ca sa-l protejeze pe Dan Voiculescu de asasinii lui Basescu alias Gaddafi, spune multe despre cine conduce aceasta tara - Inamicul nr 1 al Romaniei.

Amenintarile in Romania – teroarea – arma politica/ politica in sine. Dupa 21 de ani, de la caderea regimului comunist, metodele de eliminare a celor care nu sunt pe placul Puterii au ramas identice: amenintari, intimidari, santaj.

Astia au ajuns din urma GESTAPO-ul, NKVD-ul si mafia siciliana. Basescu cum face contrabanda de 30 de ani cu tigari...contrabanda mare, cea care dinamiteaza siguranta statului roman, este facuta nu cu sacosa, ci cu tirul, cu garniturile de tren, cu containerele si cu vapoarele si cu aeronavele. Si nu este vorba doar de tigari. Contrabanda se face cu toale, cu haine, cu alimente, cu carburanti, cu medicamente si cu arme de toate soiurile.

Capusarea economiei de catre clientela portocalie si controlul total, a tot ce a mai ramas nedecimat de politicile schizofrenice, ating cote maxime in cursa disperata pentru prezervarea puterii, cu orice pret. Se fac si desfac strategii de atac, delicventa a devenit politica de stat. Terorismul psihologic, amenintarile si santajul surclaseaza manualul de functionare al mafiei siciliene.

Spuma murdara de la puteree populata de persoane diforme fizic si moral de o proasta calitate umana: Impostori, bisnitari, analfabeti, dansatoare la bara, prostituate reciclate, securisti ratati, activisti ... PCR sau UTC de mana a treia, primitivi, indivizi fara Dumnezeu, pe scurt o fauna de paraziti si pradatori cum n-a mai defilat niciodata in istoria tarii.

Felix se jura ca-l debarca pe Basescu pana pe 25 martie

tacul de palat pregatit in subsolurile Grivco&Realitatea&Rompetrol de catre Dan "Felix“Voiculescu, Sorin "Nus" Vintu si Dinu "Petrolica“ Patriciu a intrat in linie dreapta. Sau stanga. Ideea este ca alianta contra naturii formata de cei trei prin intermediul papusilor lor politice pregateste de zor debarcarea lui Basescu si, implicit, a lui Boc. Acest lucru a fost afirmat chiar de catre varanul Voiculescu intr-un interviu pentru agentia Agerpres, in care acesta avanseaza ca posibila data pentru asaltul Cotrocenilor ziua de 25 martie. Mai pe romaneste, de sarbatoarea crestina a Bunei Vestiri. Atunci vrea Voiculescu sa vesteasca intregii Romanii ca a pus mana pe putere alaturi de camarazii sai rosii. "Din momentul in care vom avea majoritatea in Parlament, va garantez ca Guvernul Boc si presedintele Basescu vor raspunde in fata romanilor. Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat“, proroceste Felix.

A castigat Felix? NU, a castigat Iliescu si a pirdut Porumbacu.

Cand calul a mancat o bară, Din ea, scurt, a sărit o pară, Prin coadă nu i se vedea o nară, Cand isi făcea, pe sub copită, o gargară.

“Inspirat de Sorin Ovidiu Vintu care in decembrie anul trecut ii declara lui Cosmin Gusă că s-a cerut in mod special intr-un interviu la Hotnews pentru a se lăuda cu banii săi deoarece "dacă se aude că nu mai am Realitatea procurorii si judecătorii o să procedeze cu mine cum procedează cu carnătarii pe care-i prind la schimb de valută“, Dan Voiculescu a apelat la aceeasi retetă intre două audieri in procesul in care este acuzat că a prejudiciat statul cu 60 milioane de euro la privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare."

Asocierea PNL cu Felix si nebunul Vadim va aduce PSD mai sus ca PNL. Moscova va castiga.

Romanii datorita istoriei si a mentalitatii inoculate de comunism au un singur defect. Nu gandesc cu capul lor si ai lasa pe altii sa gandeasca pentru ei.

.

 

buna intrebare

mie nu-mi pasa absolut deloc, voiculescu e sustinut de tineri pentru proiectele facute pentru ei, pentru sansele pe care le acorda, desi dupa parerea mea nu sunt mediatizate suficient, verdictul e doar inca o chestie prin care se incearca distragerea atentiei de catre unii de la lucrurile cu adevarat importante

Basescu este un personaj malefi care trebuie indepartat de la conducere...

jos mafia oranj

DEMOCRATIC ESTE SA ASTEPTAM DECIZIA INSTANTEI

NU SA NE DAM CU PAREREA IN MANIERA STALINISTA SAU CEA A INCHIZIITIEI. DAN VOICULESCU A ADUS PROBE NOI IN DOSAR, PENTRU CARE S-A SI DAT AMANAREA - SI DESPRE CARE NU SCRIE MAI NIMENI.

Daca rateaza lovitura de stat, Vintu si Voiculescu se apropie sigur de puscarie. Surprize pentru moguli din Dosarele Popa si Crescent.

Romanii vor pune umarul si mafia nu va invinge. ETC, poti sa stai in cap, ai tai vor ajunge dupa gratii.
Mafia plateste pentru manipulare; banii lor de unde provin??? de la saracii de azi?

Politica actuala a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

A inceput numaratoarea inversa pentru zbaterile unui proiect politic epuizat.

Justitia din Romania este supusa unor presiuni politice fara precedent. Pentru magistrati, corectitudinea a devenit o forma de eroism.

Basescu este decis sa faca orice pentru a-si pastra puterea. Doar cei fara dosar mai pot indrazni sa ii stea impotriva. Ceilalti vor invata sa taca.

Actele de coruptie sunt politica de stat in regimul Basescu. Cat timp raman obedienti, coruptii regimului Basescu nu risca nimic.

Basescu este in razboi total cu democratia, justitia si adevarul din Romania. Pentru romani, Traian Basescu a devenit o forta de ocupatie. Este arbitrar, violent si imoral.

De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a puterii, a opozitiei si, in cele din urma, a tuturor romanilor.

Scopul, unul singur. Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta.

Galagia pe care o face permanent Traian Basescu trebuie sa nu lase nimanui ragazul de a-l intreba ceva despre starea lui infractionala.

Si, reuseste ! L-au urcat pe Basescu, simbolul coruptiei din Romania, pe soclul eroului luptei anticoruptie. Adica hotul care starpeste hotii. Spectacolul mediatic, de astazi, este terifiant.

Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.

DAN VOICULESCU ISI VA PRIMI PROBABIL

DREPTATEA - DACA NU IN ROMANIA - ATUNCI LA CEDO.

Dan Voiculescu este politicianul de care avem nevoie chiar daca nu le place unora...

Tara asta are nevoie de o minte plina de inteligenta si intelepciune, iar asta gasim la Voiculescu.

DAN VOICULESCU A FOST CALOMNIAT

DEGEABA.

“Procuror: Pe numele cui sunt cele 400 de milioane de dolari din Elvetia" Elena Ceausescu: Ce bani? Procuror: 400 de milioane au fost depozitate in Elvetia! Elena Ceausescu: Dovada, dovada!"

Si tot conform acestor opinii, s-a tras concluzia ca Dan Voiculescu a mostenit, dupa impuscarea sotilor Ceausescu, “averea diavolului". Asa se poate explica si nemaipomenita prosperitate a afacerilor lui Dan Voiculescu, imediat dupa decembrie 1989.

In 1990, zeci de ofiteri de securitate cu misiuni de aport valutar (AVS) s-au imbogatit, devenind proprietarii sumelor valutare pe care le-au depus in anii comunismului, in conturi secrete de la BRCE, deschise de Securitate pe numele lor.

Pentru ca nimeni nu a mai revendicat sumele din conturile acestor lucratori AVS, care in fapt alimentau conturile lui Ceausescu, a facut posibil ca fostii securisti sa devina azi cei mai mari oameni de afaceri.

Acesti bani nu au mai iesit niciodata la iveala, toate incercarile de recuperare a lor fiind blocate din ordin politic in 1990, atunci cand o echipa de experti canadieni de la KPMG Peat Marwick Thorne – Toronto, angajata de Guvernul Romaniei, a ajuns la firma CRESCENT.

Au fost bani furati Romaniei? Este un furt impotriva poporului? Este un bun al lui Felix? A furat Felix poporul Roman?

@NOVAC, CALOMNIA = ROMANIA PDL.....

VOICULESCU A DEMONTAT DEMULT ACESTE MALVERSATIUNI CALOMNIOASE PORTOCALII.

acuzatiile la adresa lui voikulescu sunt nefondate

numai o minte naiva poate crede chestia cu verisoarele

domnu profesor a dovedit ca poate. He can!

numai dansu poate sa scoate tara din inpas.

Se vede cine-i om mare
Are bani in buzunare
Nu se lauda, ne-arata
Ca tine banu gramada

Am cash, am bani
Sa le-arat la dusmani
Am cash, am mii
Nu cifre pe hartii

Degeaba ai bani in banca
Nimeni nu vrea sa te creada
Arata bani cash la lume
Arata ca ai pe bune

Mie nu-mi pasa daca Voiculescu a colaborat cu securitatea!

Imi poate spune si mie cineva, daca poti sa fi reprezentantul Romaniei la Anvers, si sa nu colaborezi cu securitatea?
Sau sa fii comandantul Biruintei, nava amiral a flotei comerciale romanesti, si sa nu colaborezi cu securitatea?
Sau daca taticul care a sudat portile uzinei 1 Mai Ploiesti, nu a colaborat cu securitatea?
Sau daca te numesti Vass, oare neamurile nu au colaboarat cu securitatea? Sau Popoviciu? Apostolache? Sau toti marii oameni de afaceri, oare parintii lor nu au colaborat cu securitatea?
Pana la urma ce este asa rau ca ai colaborat cu securitatea?
Poate este vorba de refularea unor fripturisti, care din incompetenta nu au mai ajuns la ciolan, si atunci dau vina pentru esecurile lor, pe faptul ca cei care au reusit, au colaborat cu securitatea!

xilopulos

sa nu te legi de vass, e iubirea mea. e genul de femeie care imi place. frumoasa desteapta si inteligenta. de ce a colaborat daca o cheama vass?

Voiculescu este Securitatea insasi , din moment ce a fost acceptat sa fure banii din conturile lor . Dar cu Marin Ceausescu -- ce-a avut ?

De 21 de ani romanii vor sa scape de astia .
Si nu reusesc .

Pentru "GhitzaTheOutLavv"

Tu te gandesti la Andreea...
Iar eu la Gisela...

valah, CEL MAI TARE II PASA LUI VOICULESCU CACI DACA VERDICTUL VA FI CORECT

"pretenia" lui cu partidele politice ar putrea fi perturbata!
Romanii oricum cred ca Felix a existat indiferent de verdictul justitiei!

USL

USL este o platforma politica de unificare nationala, cu obiective compatibile atat cu valorile stangii (egalitate de sanse, solidaritate, justitie sociala, echilibru social) cat si cu valorile dreptei (drepturi si libertati individuale, piata si initiative libere, proprietate privata, descentralizare, rolul social al elitelor si valorilor spirituale).

Mai ETC., dar pe forumisti cine ii protejeaza de elucubratiile mintii tale rasucite?

Ai lipsit o perioada si credeam ca iti faci procese de constiinta pentru mizeriile turnate cu galeata pe forum; acum te-ai intors parca mai sarit de pe fix - desi credeam ca mai mult nu se poate. Cum poate un om cu mintea intreaga sa spuna ca presedintele tarii a dat ordin de lichidare fizica a unui politician, fie el si unul de talia lui Felix? Si ma mir ca ziare.com nu ia atitudine, fiindca comportamentul tau depaseste orice limita acceptabila, chiar si pe malul Dambovitei.

Voiculescu salveaza Romania !

Asistam astfel la un nesfarsit spectacol de prost – gust in care toti "actorii" joaca pe invers: prostii – in savanti, cuuuuurvele – in fete mari, lichelele – in oameni de caracter, hotii – in justitiari intransigenti.

Tot ceea ce face acest canibal obsedat se incadreaza la inalta tradare. 95% din portocalele etnobotanice nu au studii superioare si cultura generala sau de specialitate, asa ca astia inghit tot ce le spune nebunul Basescu.

PDL-ul si arhitectii sai au creat un curent anarhizant, un curent contraorganizational al mediului vietii colective care a dus la formarea "subspatiilor neguvernabile". Agregarea acestor subspatii, in timp, au determinat actualul "razboi subnational" dintre carteluri si institutiile statului national.

Deriva institutionala de acum, lipsa de legitimitate a formelor de organizare politica pune in primejdie atat Statul cat si Natiunea, ale carei trasaturi dominante sunt schimonosite si falsificate de uzurpatorii Statului Roman, contraelita care are ca tinta demolarea efigiilor nationale si a reperelor identitare. "Structuri alternative" au format retele ale "colegiilor invizibile", create pentru a mentine cu forta centrul puterii in Romania.

Cadrele recrutate din zone periferiale au fost plasate in toate partidele, toate publicatiile, in toate guvernele, reusind sa-si adjudece in permanenta accesul sau chiar controlul in institutii cheie ale Romaniei, de la MAE la Presedintie, de la Guvern la Parlament si nu in ultimul rand in "societatea civila".

Stan eu nu sunt un base - lover :) Femeile sunt prea frumoase ca sa ma mai gandesc si la barbati.

Ar trebui sa stie ca portocalele etnobotanice sunt spalate pe creier, programate si innebunite deja.
Nebunul Basescu are nebunii lui la spitalul 09/PDL.

Gaozarul isi va da seama ca nu mai tine cu smecherii. A invoca "demnitatea romanilor" in incercarea lui de a-si justifica izolarea de propria ciuma de catre liderii importanti ai lumii este un act de o minte si mana a doua - hotie. Basescu: O moaca banala, nascut din greseala ! Intr-un fel, mi-e mila de sila si de oroare… Nu tara, deci, e tinta. Noi ne putem vedea linistiti de treaba. Omul de mana a doua ! Nu flota, nu casele, nu averile, nu comertul clanului ma intereseaza, ci modul abject in care a violat un stat si un popor prea obisnuit deja cu jegul ca sa vada anormalul: a jucat abject "la jegul" societatii bercenizand, videnizand si udrizand tot, inclusiv Ardealul, a speculat tot ce se poate gasi mai rau in acest popor. Smecheria populara, dar si o nota cumulata de plata pe masura. Eliberarea din patologic si revenirea in matca normalului ?

Preoblema este ca Basescu nu este singurul schizofrenic, trebuie suspectate si portocalele etnobotanice acestuia, ca o vorba din popor spune ca "cine se aseamana se aduna".

 

phiiiii !!!...am lipsit vreo 3 ore si-mi faceam probleme ca nu apar loazele porumbace....m-am inselat !!!!.....bai,postacii lui "admiratie si respect",vad c-ati bagat la bibilica ce v-am spus cu lozincile ceausiste si lozincarul de la partid vi le-a

schimbat....HEIIII !!!...va disparut "admiratia si respectul " subit....ha ha ha ...Bravos,loazelor porumbace!!!!

 

 

 

Pe romani ii intereseaza foarte putin spre deloc.....

Verdictul nu le va schimba lor existenta ingreunata de cei care ii conduc.

Felix

Voiculescu nu putea "colabora" cu Securitatea pt. ca era deja securist avand functie de general fiind Director la
"Crescent" deci "portofelul" Securitatii.La Revolutie l-a tradat pe Ceausescu(indirect a tradat si noua Romanie revolutionara)insusindu-si banii pe care-i avea in gestiune
(de fapt protejandu-i de "revolutionarii" din tara).Nu se stie daca a fost implicat in moartea lui Marin Ceausescu "trezorierul"banilor Securitatii si ai familiei Ceausescu.
Astazi Voiculescu pare sa fie in tabara securistilor "buni" adica patrioti si va ajuta la invingerea si scoatera in afara legii a securistilor "rai" din tabara lui Basescu(multi simpli turnatori sau oameni racolati dupa 1990,scoliti si ridicati in functii sub regimul
basescian)pe principiul "cui pe cui se scoate".
Chiar cu USL va fi greu de invins regimul instaurat de Basescu,o alternativa la aceasta nu avem practic oricum
un viitor stralucit nu ne asteapta ca "simpli catateni".
Exista si solutia(mai mult teoretica dar depinde de noi algatorii sa fie pusa in practica)a partidelor nationaliste romanesti libere de comunisti si securisti:
http://www.pentrupatrie.ro/
http://www.nouadreapta.org/

După 5 ani de la verdictul dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitătii (CNSAS), dosarul lui Dan Voiculescu “Felix" se apropie de decizia finală, care va fi luată in 3 martie.

Dacă va primi un verdict final de colaborator cu Securitatea, Dan Voiculescu ar putea fi exclus din alianta opozitiei.

In data de 7 august 2006, CNSAS a stabilit că liderul PC a făcut politie politică. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucuresti, dar, pe 5 februarie 2010, instanta a stabilit că Dan Voiculescu a făcut politie politică.

Felix nu va fi exclus din USL si??? Cine va castiga???

Si excluderea asta o sa-l doara de n-o sa mai poata!

basescu cum de-a muncit la anvers? dosatul lui unde este? nastase cum de-a muncit la strassbourg? dosarul lui unde este?
voiculescu sau nastase, iliescu sau patriciu, blaga sau geoana, toate scursorile astea fac parte din securitatea ceausista! Pana la urma, poate ca oamenii i-ar fi iertat, daca n-ar fi continuat sa-si bata joc de tara! Au bani, putere, tupeu, sunt de neinvins! Ca sa parafrazez o specie pe cale de disparitie...AM ZIS!

BigBrother, ne abatem de la subiect; daca vrei uite cum muncea milionarul de azi. Balanta vietii. Apar milionarii...apar si saracii; in ce proportie? Inegala!!!

.O inregistrare audio detinuta de Cotidianul arata cum se negocia o mita uriasa intre un demnitar din guvernul Nastase si directorul unei firme, amenintat ca i se inchide afacerea. 95 la suta din bani ar fi mers la premier, restul la subordonatii sai.

Inregistrarea audio, care a ajuns si in posesia DNA, are o durata de aproape 27 de minute si reda o conversatie intre Liana Iacob, secretar de stat in perioada 2001-2002 in guvernul Nastase, si Marco Maximilian Katz, director al firmei EDF, care opera la acea vreme magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni.

Discutia dintre cei doi a avut loc acasa la Liana Iacob, dupa ce Sorin Tesu, fost sef de cabinet al premierului PSD, se intalnise cu Rick Weil, patronul EDF, in parcarea hotelului Hilton din Bucuresti si-i ceruse (atat conform lui Weil, cat si Lianei Iacob, asa cum demonstreaza si inregistrarea) o mita de 2,5 milioane de dolari in schimbul pastrarii contractului de exploatare a magazinelor duty-free din Aeroportul Otopeni.

Valah !!!...pe vremea lui Nastase ,din orice afacere care se derula pe teritoriul Romaniei cu parteneri straini si oricat de mica era ,Nastase avea 10% comision ,iar ministru de resort 5% ....surse sigure

....

Oricum, 3 Martie ala a cam trecut....

tare ma tem ca amanarea asta e cam cu cantec. Cu Felix asta am trait multe minuni...Si cu ICCJ-ul...

daca mai exista un dram de corectitudine

in tara asta, verdictul trebuie sa-i fie favorabil, e o tampenie dosarul asta, lucrurile sunt cat se poate de clare si pe romani ar trebui sa-i intereseze in primul rand de ce mor de foame, de ce nu au unde sa se angajeze, de ce sunt batjocoriti oriunde si de ce suntem pe ultimul loc in orice domeniu..si toate astea nu sunt din vina lui voiculescu

VOICULESCU A FACUT USL

NU ARE CUM SA SE AUTO-EXCLUDA.

@valah...Daca Voiculescu nu era, USL nu exista, sa ne intelegem..

Voiculescu a demonstrat ca este nevinovat, a demonstrat tot ce s-a intamplat.
Indiferent de decizia ICCJ, Voiculescu este si va ramane unificatorul opozitiei.
Iar daca justitia din Ro este independenta va lua decizia corecta, in favoarea senatorului.

@NIGHTMARE - CE BINE SUNTETI INFORMAT

PACAT CA IN ROMANIA INFORMATIA PARE A EXCLUDE SI COMPETENTA ACTIUNII SI A INOVATIEI. MACAR VOICULESCU A INCEARCA SA INCURAJEZE ACESTEA.

@ Cozete NU ar fi exclus ca cel care-l judeca sa fie fost unul din cei care citeau notele lui Felix......

e plin de cei care ne "doresc binele"!!!

stati bre,linistiti ,astia a lui "admiratie si respect"....daca nu castiga pe 10 martie ,atunci sigur castiga la TRIBUNALUL lui CIOABA.....si nonoarea ii va fii spalata si nu-l da nimeni afara din UNIUNEA SPAGARILOR LIBERI si se va putea pupa

in contiunuare cu PORUMBACU pe bot ....si vor veni la putere prin ALEGERI INTERSTELARE de pe CALEA LACTEE si ..si..si va fi chiar PRIMUL SI INTAIUL MINISTRU AL GAURILOR NEGRE...PUNCT.

Poporul roman .va avea de castigat .

Pentru ca va avea in continuare un aliat in lupta antibasescu!!!!

Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?

Ati observat că există un conflict intre dl.Ponta si dl.Voiculescu? Dacă nu, inseamnă că v-ati uitat prea mult la RTV si A3. Acolo nu a existat nici un conflict intre cei doi.

Pe scurt. Adevărata miză: functia de prim-ministru.

1.Presedinte al Senatului este tot dl. Geoană, cel care, in caz de suspendare a Presedintelui in functie si cădere a cabinetului Boc, numeste premierul.
2.Dl. Geoană este mai prieten cu dl. Voiculescu decit cu dl. Ponta. Plus că, dl. Geoană nu cred că si-a plătit incă "datoriile" din campanie către televiziuni.
3.Protocolul USL stipulează că premierul va fi stabilit abia la vară in luna iulie 2011. Atunci sondajele vor desemna cel mai popular candidat la functia de presedinte (previzibil, Antonescu-ACD), după care va fi nominalizat premierul de la celălalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta speră că domnia sa).
4.Pană la vară nu există un candidat al USL la functia de premier. Dacă trece motiunea de cenzură anuntată de USL in actuala sesiune parlamentară, presedintele in functie (titular sau interimar) poate face abstractie de USL.
5.Planul d-lui Voiculescu: suspendarea presedintelui in functie pană in luna iulie 2011, adică pană la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoană interimar. Geoană il numeste pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta.
Voiculescu premier? Oare nu e prea mult?

Să răspund si la această intrebare.

In 2006 voia functia de vicepremier. Dl. Tăriceanu fusese de acord. Doar un accident de imagine l-a impiedicat să o obtină.

Domnule Valah

Sigur, in teorie cele descrise de dumneata aici sunt foarte posibile. In practica insa, in acest moment cel putin, este exclusa trecerea unei motiuni de cenzura si suspendarea Presedintelui. Pentru ca PD-L si aliatii sai au majoritate parlamentara, fragila, este adevarat, dar totusi au majoritate, si asta face eforturile Opozitiei de a darama Puterea practic inutile.

ai dreptate ,Valah!!!....daca sunteti atenti ce scriu postacii lui Voiculescu o sa vedeti ca spun Voiculescu premier si Antonescu presedinte ...cind l-am intrebat pe unul dintre postaci ,unde-i ponta in ecuatie ,mi-a raspuns ca in USL

...

MIZA DOSARULUI LUI DAN VOICULESCU ESTE UNA CE TINE DE POLITIE POLITICA PDL-UDREA BASESCU,PE MINE MA IONTERESEAZA CATE ARME A VANDUT BASESCU TRAIAN TEORISTILOR ARABI, MEXICANI,etc.

...si are in vedere distrugerea emisiunii Sinteza Zilei de pe Antena 3,ne o confirma si multele "comenatrii ale angajatului p[olitiie politicw PDL-iste"valah".

"Consiliul National de Studierea a Arhivelor Securitătii (CNSAS) a avut in vedere dosarul lui Dan Voiculescu incă de acum mai bine de cinci ani. Pentru a demonstra dacă senatorul PC a fost sau nu colaborator al Securitătii, CNSAS a audiat inclusiv martori care au intrat in contact cu acesta, in perioada de dinainte de Revolutie. In perioada 2006-2008 printre cei care au făcut declaratii in acest dosar s-a numărat si o anume Paraschiva Silaghi, o verisoară de-a lui Dan Voiculescu, care la un moment dat a părăsit Romania. Aceasta a declarat in fata CNSAS, printr-o declaratie notarială, că toate comunicările vărului său despre plecarea sa din tară erau niste simple formalităti si că acestea nu i-a cauzat niciun prejudiciu. Cu toate acestea, in 2009, Paraschiva Silaghi isi schimbă radical declaratiile si se declară lezată de informările verisorului său. Reporterii "National" au intrat in posesia unor informatii care ar putea explica de ce verisoara senatorului PC a devenit brusc ostilă. Potrivit unor surse apropiate familiei Voiculescu, Paraschiva Silaghi ar fi imprumutat mai multe sume de bani de la tatăl lui Dan Voiculescu (Tataie, cum este alintat acesta in familie, n.r.) pentru a-si sustine fiica, Christine, la studii in Germania. Mai mult, aceleasi surse sustin că Paraschiva Silaghi solicita de fiecare dată ca banii să fie trimisi in transe mici, pentru a nu intra in atentia fiscului german. Surprinzător, cu putin timp inainte de a-si schimba pozitia in fata membrilor CNSAS, Paraschiva Silaghi (Vica, asa cum o numeau apropiatii) i-ar fi solicitat lui Dan Voiculescu un imprumut "nerambursabil" de 40.000 de euro. Refuzul senatorului de a o mai ajuta financiar ar fi determinat-o pe Vica să isi atace violent verisorul, sustin aceleasi surse."(sursa nationalul.ro)

Copii - batrani, va rog, fara taraboi !

.

 

Voiculescu este un exemplu de competenta

Basescu este un exemplu de incompetenta

@nightmare - nu toti forumistii sunt ''securisti-diversionisti'' la fel cum din ce in ce mai putini sunt admiratori ai domnului Basescu

sau poate tocmai din cauza aceasta - . Voiculescule, mult succes.

sincer sa fiu nu-mi pasa,

dar tare as vrea sa fie dovedit ca mincinos notoriu !

@bstefan - acuzatiile verisoarelor santajiste au fost demontate CHIAR DE INSTANTA

SI NU SUNT LUATE IN CONSIDERARE IN ACTUALUL PROCES. VOICULESCU A FOST CALOMNIAT. http://www.libertatea.ro/stire/verisoara-lui-voiculescu-ramane-cu-buza-umflata-242798.html

GORILELE POLITIEI POLITICE PDL-UDREA BASESCU TRAIAN SUNT OBSEDATE DE PERSPOANA MEA?

Comentariu nepotrivit,nu are legatura cu articolul, este jignitor si nu este sustinut de argumente.

Este absurd si ilogic!... De ce sa spuna o instanta " daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?"

Da' Dan Voiculescu si-a pierdut memoria si nu mai stie cu ce s-a ocupat in timpul vietii?
Mai anul trecut, Sorin Rosca Stanescu se plangea in presa ca nu i se recunoaste calitatea de turnator pentru ca disparuse de la dosar nu stiu ce act.
Paradoxuri romanesti! Numai la noi se poate asa ceva.

Numai romanii care au colaborat cu securitatea inainte de '89 pot accepta ca un securist turnator sa mai aiba vreun rol in conducerea statului

Toti cei care nu am colaborat , dar si cei care au fost urmariti de fosta securitate nu vom accepta niciodata ca un turnator pe care nu l-a fortat nimeni sa fie in conducerea tarii . SI SUNTEM MULTI TARE CARE NU ACCEPTAM TURNATORII , SE AUDE TURNATORUL DAN VOICULESCU CARE A FACUT POLITIE POLITICA ?

BASESCU-TURNATORUL DIN ANVERS e in fruntea statului securist

Deci pe acela il accepti?

Mai Prob, intr-un fel ai dreptate, unul cu un post in strainatate pe timpul comunismului trebuia sa fie in gratiile securitatii, la fel cum un sef cat de mic trebuia sa fie membru de partid...

Pe de alta parte, una era sa ai relatii de serviciu cu securitatea prin obligatiile postului si alta sa te faci colaborator din initiativa ta si sa-ti torni familia. Nu stiu cum de nu vezi diferenta, ca e imensa!

@bmarius

Esti sigur ca nu erai la gradinita inainte de 89??Si ca acum nu copiezi niste fituici ?

Totusi cred ca cel mai important lucru la ora actuala sunt faptele senatorului Voiculescu..

care a dovedit ca este un adevarat politician, competent si profesionist, calitati straine actualului regim. Haideti sa ne concentram pe actuala situatie a Romaniei si pe faptul ca traian basescu duce tara intr-o directie gresita de 6 ani...

IN SECTORUL 4 VOICULESCU A DEMONSTRAT COMPETENTA

SI RESPONSABILITATE POLITICA.

Siriano, un cantec mai interesant nu stii?

sau macar unul care sa nu provoace greata?!

Bun politician ???

Pai sigur ca da pt ca a facut scoala la moscova..

iar USL

n-are de ce sa fie afectata pentru ca voiculescu e creierul acestei aliante, daca nu era el nu se facea nici o alianta nimic

voiculescu nu a colaborat cu securitatea

verisoarele vor lovele e clar

basescu dezinformeaza

iar diversiunile sale sunt indreptate impotriva adversarilor politici

 

Felix the Cat

Lume buna datil draqu pe securistul si comunistul the Voiculescu sa moara in puskarie dar stiti care este cea mai mare problema a noastra???? Presedintele nostru nu sa nascut inca.

LA PUSCARIE CU SECURISTUL COMUNIST BASESCU

Basescu a fost colaborator al securitatii, Voiculescu nu a colaborat cu securitatea. Traian Basescu a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor. Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea. Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti. Locul securistului comunist Basescu este la puscarie.

Nu romanii au facut o mare greseala cand au reales un securist la conducerea tarii...

In cazul in care se mai indoieste cineva, e vorba de Basescu...

Nimănui nu-i pasă că un monstru cu chip de om, Voiculescu, a făcut parte activ din institutia diavolului care a chinuit inimaginabil un inger, un simbol national, care a fost Elisabeta Rizea.

Poporul nostru este un zombi urias rezultat din truda celor care l-au tratat in acest scop, in complicitate cu nepăsarea si delăsarea caracteristică romanului unite cu convingerea că traiul la limită din găinărie este mai dulce decat cel demn din muncă cinstită.

 

Chiar nu stiti ????

Pai cine este obsedatul natiunii cu MOGULII ?? Cine vede moguli si in hartia igienica ??? EL nu vede ca deja PD-L are cativa zeci de moguli si se da la cei trei care au mai ramas !!!! Si in fond CUI ii este teama de VECHII asa zisi moguli cand cei NOI bantuie toata tara si zapacesc tot teritoriu !!!! Oare Falca este un MOGUL sau nu are atestatul semnat ????

 

colegului sau de la COTROCENI este interesat , care a transformat aceasta REPUBLICA in SECURISTA INTERLOPA SCLAVA

Pai PINALTY este un MOGUL MIC- care castiga BANII MULTI

ex:
" Odraslele lui Pinalti au incasat dividende de 7,57 miliarde lei vechi de la televiziunea familiei"

mai multe detalii pe :

http://www.financiarul.ro/2011/02/02/odraslele-lui-pinalti-au-incasat-dividende-de-757-miliarde-lei-vechi-de-la-televiziunea-familiei/

Tara asta o va duce mult mai bine cand vom scapa si de turnatorul voiculescu , dar si de oameni ca pinalti'(si mai ales de el)

.

 

EXCELENT ,TAMERLAN !!!!....FELICITARI PENTRU COMENTARIU !!!!.....EXCELENT !!!

....

VOICULESCU E O SANSA PENTRU ROMANIA

ANTONESCU O SANSA PENTRU INSTITUTIA PREZIDENTIALA - DE A SE EUROPENIZA.

Slugile incep sa pregateasca terenul pt seful lor - Felix!!

Adica, oricum am intoarce-o, dupa parerea "colaboratorilor" de pe Ziare.com, Voiculescu - turnatorul Felix, nu va avea nimic de pierdut, chiar daca decizia finala va fi cea asteptata, de colaborator al securitatii si de politie politica!

Ce frumos se aliniaza aceiasi mardeiasi care ii considera nevinovati si pe criminalul Iliescu si pe turnatorul Felix!

Ei bine, electoratul va stii unde sa puna stampila fara sa tina seama de vuvuzele ca Zoe Petre sau Vasile Dancu!

Inca 3 zile si vom avea rezultatul!

Pana atunci, bagati mare cu articole de gen: Ei si? ce daca a facut politie politica si si-a turnat rudele la securitate? . Voiculescu este cel mai curat exemplar roman din politica.
Mai ales ca Porumbacu a fost cel mai urlator cand a dat-o afara din PNL pe Mona Musca"

Nu-i asa, Porumbacule?

 

CRIMINALII DE SERVICIU - BASESCU SI BOC

Exista posibilitatea sa nu mai judeci limpede la aceasta ora. Probabil esti putin dus cu pluta, iar in plus nu esti nici macar documentat suficient asupra problemei pe care o analizezi. Antonescu este printre singurii politicieni din opozitie care critica virulent actuala guvernare. In ceea ce il priveste pe Voiculescu, pot sa iti spun ca esti dizinformat total, iar acesta nu a turnat pe nimeni la fosta securitate. Ciripitorul de serviciu la fosta securitate este alcoolistul de Basescu. In concluzie : singurii criminali care trebuiesc trasi la raspundere pentru situatia actuala a Romaniei sunt Boc si Basescu .

MOTANUL SECURIST FELIX.

VERDICTUL ICCJ NU POATE FI DECAT UNUL ; DAN VOICULESCU A FOST COLABORATOR AL SECURITATII.ADUC AMINTE ICCJ CA MONA MUSCA A GRESIT PRIN NAIVITATEA PE CARE TI-O DA VARSTA FRAGEDA ,PE CAND DAN VOICULESCU SI-A TURNAT LA SECURITATE SI NEAMURILE .MEMBRILOR ICCJ NU TREBUIE SA LE FIE TEAMA DE NEAMURI PROASTE CA VOICULESCU CARE NU STIE ALTCEVA DECAT SA AMENINTE , PT. CA AU SUSTINERE MAJORITARA IN OAMENI CA NOI.

 

SINGURUL COMUNIST SECURIST ESTE BASESCU

Consider ca te aflii intr-o eroare destul de mare. Singurul comunist-securist care a coloborat cu securitatea este alcoolistul de Basescu. Voiculescu nu are nici o legatura cu securitatea.

si tu si "siriana", etc si altii..

traiti in alta realitate, probabil la antena 3...ma ingrozesc la gandul ca unii pot gandi ca voi...sper ca sunteti doar astia de aici, pentru sanatatea morala a romanilor... altfel, ce sa spun decat VAI MAMA VOASTRA CA BINE LE MAI (NE)GANDITI

@ serban

Maneaua portocalie la manea trage. Orice ce PDLac e in medie 99% tupeu si 1% inteligenta. 95% din PDL nu au studii superioare asa ca astia inghit tot. Viata in PDL e o mare m...e. PDL fabrica de prosti. Basescu da bine la prosti.

waoooo!!!! ...ce descoperire ETC!!!!....bai,faceti liniste un pic!!!......ETC A FACUT UN ANUNT SI VOI NICI NU L-ATI SESIZAT!!!!.......CICA ,PDL plin de pro sti si USL E PLIN DE LAUREATI NOBEL.....si cica nu.i corect ca pro stii sa fie la putere si

NO(I)BELITII in opozitie ,chiar daca nu fac nici cit o ceapa degerata!!!!....)))

Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?

Ne pasa noua,oamenilor de rand.Stim ca nu le pasa celor din PSD si din PNL.Cat despre Ponta si Antenescu,Dumnezeu cu mila.

 

Romanilor le pasa de propriul trai, le pasa daca maine au ce sa puna pe masa...

asta-i intereseaza pe romani. Pe tine te intereseaza sa-i pui in practica mizeriile basescului, si anume sa intoxici forumurile..

CUI II PASA???

CELOR CE VOR SA-I MANIPULEZE PE PROSTI, SI EVIDENT CELOR PROSTI SI MANIPULABILI!

 

MIE IMI PASA

Ar trebiu sa ne pese , sau cel putin asa cred eu . Altfel suntem la fel de vinovati , ii sustinem in tacere . Pacat ca nu sa facut nimic in 1990 dar este de inteles . Rusii unde pun talpa greu ii mai scoti de acolo . Ce nu inteleg este momentul 1996 cand toti romanii adevarati au sperat intr-o schimbare . O schimbare adevarata . Dar sa schimbat doar patronul la duty-free-uri . Si bineinteles beneficiarii afacerii .

In lume romanii sunt cunoscuti prin Hagi , Nadia , Nastase(nu adrian) , Tiriac dar asta mai mult peste ocean...acolo mai departe , unde nu au ajuns TOTI romanii . In Europa suntem cunoscuti ca asasini de caini , cersetori , spagari , prostituate si , de ce nu , tigani . Cu siguranta aceasta nu este adevarata fata a acestei minunate tari . Si daca eu locuiesc in ea , nu sunt de acord cu acele caracterizari si DA , MIE IMI PASA daca un turnator incearca sa ma si conduca .

VOUA VA PASA?

 

Si mie imi pasa.

Intr-adevar, Andreibm, ar trebui sa ne pese atunci cand punem sau acceptam in fruntea noastra oameni cu un trecut dubios si un caracter execrabil asa cum ar fi acest domn Voiculescu. Pentru ca fiecare dintre noi avem bunici, avem parinti, avem frati care au suferit din cauza Securitatii, si poate chiar unii dintre noi au fost victime ale acestei constructii criminale. Iar Securitatea nu a fost ceva, asa, abstract, doar in imaginatia bogata a unora dintre romani. Ea a existat prin oamenii care lucrau acolo, si prin cei care colaborau cu lucratorii sai activi, evident in schimbul unotr avantaje de orice natura ar fi ele. Asadar, daca admitem ca Securitatea a fost o structura criminala, si nu ne indoim de acest fapt, faptele Securitatii fiind mai mult decat elocvente, cei care au sustinut-o si ajutat-o sunt implicit criminali.

SECURISTUL BASESCU - UN CARACTER INFECT

Esti dezinformat total. Voiculescu nu a colaborat cu securitatea. Basescu este turnatorul de serviciu al securitatii. Pe langa faptul ca este o caricatura de om, Basescu mai este si alcoolist. Securistul comunist Basescu pe langa trecutul dubios, mai are si un caracter infect.

@pepperoni

O.K. Daca nu a colaborat cu Securitatea, adica nu a fost colaborator, inseamna ca a fost simbrias al Securitatii. Ceea ce nu schimba situatia in favoarea lui Felix.

Darnic

Esti vreun base-lover ?

Logica de-a sasea ...

Nepotica mea stie mai multa politica decat tine :)))


Preoblema este ca Basescu nu este singurul schizofrenic, trebuie suspectate si portocalele etnobotanice acestuia, ca o vorba din popor spune ca "cine se aseamana se aduna".

paparoni.....ii papi multi roni lui Felix ,pentru aberatiile pe care le debitezi!!!...))))...SI CE VREI BAH,SA TE CREDEM PE TIME PE CUVANT DE URECHIST ???!!!!....sa aduca hartie ,care-l disculpa si nici atunci nu-l credem...))))

...

Uite ca pentru mine conteaza!

Cetatean de rind, unul ca multi altii... adica din multimea aia despre care nu se vorbeste si care este trecuta cu vederea, conteaza daca acest individ a colaborat cu securitatea. La fel conteaza pentru toti politicienii sau toti care o FUNCTIE in stat. Nu trebuie pusi la zid si ucisi, caci am deveni bolsevici si roata istoriei s ar invirti la fel. Dar trebuie exclusi total pe restul acestei vieti din orice functie publica. Sa aiba cite televiziuni vrea el si citi bani vrea el, sau oricare colaborator, dar sa nu ma mai conduca sau sa imi dea mie lectii de cum sa fiu moral sau cit sa am eu salariul! Chiar si dupa 100 de ani, tot este bine sa se stie cine a colaborat si sa fie, de o mai trai (caci astia sunt si longevivi) dat intr o parte pentru viata asta. Mai au destule vieti in Samsara asta de trait in care pot iar sa ia puterea de or dori. Dar acum macar sa ma lase sa respir si eu aer fara ei!
DEci, bagati mare Lustratii peste Lustratii, de la femei de servici sef, pina la presedinti de tara "fosti comunisti cu fonctie"!

 

Să-l rugăm frumos să abandoneze politica si să se lase de jefuit, asa-i? Il mai facem să si radă! Ăsta trebuie lăsat intr-o pereche de bikini donati de preferata lui de la antenele666 si o sapă rusească de vreo 10 kg cu care să se hrănească pană la pieire

.

@FAUSTUS - CE DHARMA PE ROMANIA DOMNULUI BASESCU

CE KARMA PE DOAMNA UDREA, SI CE MAYA PE ROMANI... SUCCES USL.

Prea tarziu aceasta decizie, stia nea Nelu de ce sa nu aprobe in prima constitutie a Romaniei post-decembriste punctul 8 din declaratia de la Timisoara !

Dar chiar nu mai are acum prea mare importanta care cum a fost turnator sau securist, ce era de impartit sa impartit, grosul sa furat sau vandut pe trei parale.

 

Cui i pasa...

MIE

 

si mie-mi pasa !

!

VOICULESCU NU A COLABORAT CU FOSTA SECURITATE

Pe mine ma intereseaza cine a colaborat si cine nu. Daca stai si analizezi documentele iti poti da seama de faptul ca Voiculescu nu a colaborat cu fosta securitate.

 

E cu siguranta nevinovat, saracul

si mama lui e si acuma fata mare !.

voikulescu un om de afaceri competent

grivco si intact sunt in mod clar dovada ca se pricepe la afaceri

Voiculescu este nevinovat

Acest dosar este un dosar politic, iar Voiculescu este nevinovat.

 

serios...

si unde ai "analizat tu"docomentili"... cu mircea badea la revista presei, sau la gazeta de perete ...

 


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor