Dan Voiculescu sustine ca a fost obligat sa colaboreze cu Securitatea

Joi, 17 Februarie 2011, ora 18:58
3522 citiri
Dan Voiculescu sustine ca a fost obligat sa colaboreze cu Securitatea
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu a incercat sa depuna la dosarul pe care il are cu CNSAS, si a fost judecat joi de ICCJ, o cerere de interventie in care sustinea ca ar fi fost obligat sa colaboreze cu Securitatea.

Aceasta, prezentata de avocatul lui Voiculescu magistratilor, era sustinuta de Constantin Ciubotaru, fost sef al politicianului la Intreprinderea de Comert Exterior Vitrocim, informeaza Evenimentul Zilei.

Marturia lui Ciubotaru il disculpa, practic, pe Voiculescu de colaborarea cu Securitatea.

Insa magistratii au respins cererea de interventie accesorie in interesul lui Voiculescu, formulata de fostul director al intreprinderii unde acesta lucra.

Instanta suprema a judecat, joi, recursul lui Dan Voiculescu impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a respins, in februarie 2010, contestatia senatorului impotriva verdictului dat de CNSAS in 2006, potrivit caruia a facut politie politica, pronuntarea fiind amanata pentru data de 3 martie, anunta NewsIn.

Dosarul a fost judecat in lipsa avocatului senatorului, care a transmis o cerere de amanare, insa judecatorii au respins-o, motivand ca aparatorul avea obligatia de a isi asigura substituirea.

Reprezentantul CNSAS in instanta, ca si avocata verisoarelor lui Dan Voiculescu, interveniente in dosar, au cerut instantei respingerea recursului lui Voiculescu si mentinerea deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Instanta suprema a decis amanarea pronuntarii in acest dosar cu doua saptamani, pana pe 3 martie.

Voiculescu: Decizia este "un balon de sapun"

In replica, senatorul PC, Dan Voiculescu, sustine ca decizia ICCJ de joi a pronuntarii deciziei peste doua saptamani in procesul pe care il are cu CNSAS este "doar un balon de sapun".

"Am fost informat ca instanta va pronunta in 2 saptamani un verdict. Oricum tema este, in mare parte, transata. Curtea de Apel Bucuresti, care a analizat pe fond intregul dosar, a respins, prin Decizia nr.671/05.02.2010, toate acuzatiile la adresa mea, mai putin faptul ca i-am comunicat directorului intreprinderii de comert exterior al carei angajat eram, ca un cetatean austriac ma presa sa fug din tara. Niciodata nu mi-am dorit sa fug din tara si nu regret. In lumea asta sunt multe tari, dar o singura patrie.

Este o poveste care, in mod evident, nu are nicio legatura cu Securitatea, un urias balon de sapun care s-a spart inca de la Decizia Curtii de Apel Bucuresti", a declarat Voiculescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, pe 5 februarie 2010, ca Dan Voiculescu a facut politie politica, respingand contestatia omului de afaceri impotriva verdictului dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in data de 7 august 2006, dar decizia a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#dosar CNSAS Dan Voiculescu, #bula sapun dosar CNSAS , #CNSAS
Comentarii
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
Turnator nenorocit, ticalos fara seaman !
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
mai bolovan de namt si bulangiul ETC cam mult SILENTIO