Dinu Zamfirescu despre cazul Voiculescu: E o chestiune interna a PC

Vineri, 11 Martie 2011, ora 20:01
2037 citiri
Dinu Zamfirescu despre cazul Voiculescu: E o chestiune interna a PC
Foto: Arhiva

Seniorul liberal Dinu Zamfirescu a declarat vineri ca situatia lui Dan Voiculescu, care a primit un verdict definitiv si irevocabil de la ICCJ ca a facut politie politica, este o chestiune personala a liderului PC si a partidului sau, nefiind legata de PNL.

"E o chestiune interna a PC-ului, PNL nu are nimic de-a face cu domnul Voiculescu", a spus Zamfirescu, cel care a condus pana in februarie 2010 Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc.

Intrebat daca totusi imaginea liberalilor nu este asociata acum cu cea a lui Voiculescu si nu suporta consecintele verdictului ICCJ, seniorul liberal a precizat ca situatia fondatorului PC "se stia de ani de zile", iar oamenii sunt din ce in ce mai putin interesanti de "genul asta de probleme".

"Pe de alta parte, legea lustratiei nu exista si daca ar exista ar fi neconstitutionala. Trebuia gasita o formula dupa 1989, chiar inainte de elaborarea Constitutiei. Am fost multi ani in exil si preconizam ca oamenii care au fost in legatura cu serviciile secrete, procurori sau judecatori care au dat condamnari politice sa fie condamnati sau sa nu mai ocupe niste functii. Nu s-a facut niciodata, nu s-a tinut cont nici de Proclamatia de la Timisoara, legea Ticu a fost ciuntita... Singurul lucru care se poate face este ca acele persoane care au dat o declaratie scrisa ca n-au avut legaturi cu organele de securitate sa fie trase la raspundere pentru fals in declaratii, dar nu stiu in ce masura actualul Cod Penal mai prevede asta", a afirmat Zamfirescu.

Intrebat daca Dan Voiculescu nu ar trebui sa faca totusi un pas inapoi, seniorul liberal a raspuns ca aceasta este "o chestiune de ordin moral, etic" si tine de cel in cauza. "Nu stiu ce prevedea cazul domnului Voiculescu (...) Nu cunosc speta, e o chestiune morala si si-o asuma... Eu nu ma simt in niciun fel, e o problema personala a lui, nu e legata de PNL, cel mult de partidul lui", a conchis Dinu Zamfirescu.

Dan Voiculescu a facut politie politica, a decis joi irevocabil Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a respins recursul senatorului impotriva hotararii din februarie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost mentinut verdictul dat de CNSAS in 2006 in acest sens.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Dan Voiculescu colaborator, #Dan Voiculescu PNL, #Dinu Zamfirescu , #CNSAS