Dosarul "secret" al lui Dan Voiculescu, judecat de acelasi magistrat

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 13:20
2562 citiri
Dosarul "secret" al lui Dan Voiculescu, judecat de acelasi magistrat

Presedintele sectiei de contencios administrativ a hotarat ca dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat de acelasi magistrat deoarece s-a clarificat, in urma adresei CNSAS, ca nu sunt documente clasificate, a anuntat vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Radu.

Laura Radu a mai declarat ca judecatorul a stabilit un nou termen in dosar pentru data de 16 septembrie, informeaza NewsIn. Initial, Tribunalul Bucuresti a amanat, in data de 2 septembrie, primul termen al procesului lui Dan Voiculescu cu CNSAS, deoarece judecatorul la care a fost repartizata cauza a considerat ca nu se poate pronunta in dosar intrucat sunt documente clasificate iar el nu are certificat ORNISS, presedintele sectiei de contencios-administrativ urmand sa desemneze un alt magistrat pentru acest caz.

Dan Voiculescu a fost reprezentat in instanta tot de deputatul Sergiu Andon, dar si de avocatul Calin Zamfirescu, socrul ministrului justitiei, Catalin Predoiu. Andon a afirmat ca este discutabila procedura de a cere judecatorului sa aiba certificat ORNISS (de acces la informatii clasificate), avand in vedere ca dosarul a ajuns deja in spatiul public.

La Tribunalul Bucuresti a inceput, marti, procesul in care CNSAS cere recunoasterea lui Dan Voiculescu drept colaborator al Securitatii, decizia fiind doar de competenta judecatorilor dupa ce legea Consiliului a fost declarata neconstitutionala in urma exceptiilor invocate chiar de avocatii liderului PC.

Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis, prima data in iunie 2006 si apoi definitiv in august acelasi an, ca Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii ca politie politica. Este vorba despre note informative in care acesta si-ar fi turnat rude care voiau sa fuga din tara, colegi de studentie si, mai apoi, colegi de serviciu.

Voiculescu a contestat decizia Consiliului. Dar, pana in iunie 2007, cand dosarul a fost trimis la Curtea Constitutionala, procesul deschis la Curtea de Apel Bucuresti a constat mai mult in amanari, avocatii lui Voiculescu cerand inclusiv secretizarea sedintelor de judecata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Fostul director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, alături de alte trei persoane, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#Dan Voiculescu, #judeca, #dosar, #septembrie, #magistrat , #CNSAS
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII A DEVENIT STAT ÎN STAT şi NE ABUREŞTE CUM VREA EL!