Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Drepturile lui "Felix" - capcana pentru prosti

Vineri, 11 Martie 2011, ora 10:58
3423 citiri
Editorial: Drepturile lui "Felix" - capcana pentru prosti

Reactia lui Dan Voiculescu la aflarea oficializarii a ceea ce el stia deja, si anume ca a colaborat cu Securitatea, construieste un moment de respiro pentru partenerii din PNL, treziti intr-o situatie stingheritoare. Asta daca au un dram de minte si sesizeaza oportunitatea de-a iesi elegant din combinatie.

In ciuda opiniilor liberalilor afiliati la linia antonesciana, ca verdictul n-ar conta din punct de vedere politic, deoarece alianta este intre partide, nu intre persoane, iar tara are alte urgente decat analiza unor situatii petrecute cu multi ani in urma, sunt intr-o postura teribil de ingrata.

Insa au timp berechet s-o repare pana cand se va consuma povestea contestarii la CEDO a verdictului instantei supreme. Care se va transa prost pentru presedintele de onoare al conservatorilor, asta daca nu cumva Curtea Europeana capata pana la introducerea actiunii, lucru imposibil, puteri de instanta de recurs. La cum functioneaza CEDO acum, Voiculescu are sanse daca demonstreaza ca i s-a incalcat un drept fundamental, sau nu a avut parte de un proces echitabil.

Nu e cazul. De altfel, e si nerusinata ideea de a se adresa unei instante care vegheaza la respectarea drepturilor omului cand stie ca si-a turnat rudele unei institutii a represiunii.

Dar ce, il banuiam cumva de moralitate? Unde mai pui ca povestea s-ar putea repercuta negativ asupra Romaniei. Analizand dosarul, judecatorii europeni vor constata la un moment dat ca partea cu rudele a fost casata de instantele romanesti, pe motiv ca partile vatamate n-au suferit nicio vatamare, iar sintagma "colaborator cu Securitatea ca politie politica" a fost scoasa din Legea Ticu.

Si chiar daca nu vor putea sa instrumenteze cauza, magistratii vor putea pune niste intrebari unor prieteni din politica mare, care vor arata cu degetul spre Bucuresti, unde Dan Voiculescu este vicepresedinte al Senatului. Scenariu neinstitutional, dar teribil de emotional. Ca in marea familie europeana, condusa deocamdata de populari, ghici cine are pile? Bingo!

Pana cand se va consuma aventura la CEDO, aruncata pe piata pentru cei nefamiliarizati cu aceasta treapta de jurisdictie, invitati sa puna botul la imaginea de justitiar pe care si-o vopseste Voiculesccu fara nicio ezitare pe constiinta, liberalii au cateva ocazii sa taca, in loc sa-l apere indirect. Apoi sa paraseasca intelegerea politica, ramanand alaturi de PSD. Ce, isi imagineaza careva ca trustul media va sari in tabara adulatorilor lui Traian Basescu, drept razbunare?

Mai exista varianta ca Dan Voiculescu sa demisioneze din PC si sa se retraga definitiv din viata publica, pierzand si calitatea de vicepresedinte al Senatului (da oricum teribil de prost pentru Romania). Putin probabil, la cat de orgolios este, dar mai stii? Dar o atare decizie nu va avea aceeasi forta electorala, pentru ca nimeni nu-l va delimita pe "Felix" de PC chiar daca s-ar muta in vreo insula tropicala.

As putea pune pariu, insa, ca PNL va coabita in continuare cu un turnator dovedit. Prea este decis sa arate tarii ca problemele ei sunt altele. Si chiar asa e. Moralitatea nu mai are valoare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Voiculescu Securitate, #Dan Voiculescu verdict final, #Voiculescu colaborator USL , #CNSAS