Verii lui Voiculescu vor sa ii faca plangere penala

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 09:40
4073 citiri
Verii lui Voiculescu vor sa ii faca plangere penala

Verii lui Dan Voiculescu vor sa ii faca o plangere penala de fals in declaratii, dupa ce, la inceputul mandatului de parlamentar, fondatorul PC a semnat ca nu a colaborat cu Securitatea.

Paraschiva si Vasile Silaghi, rudele care acuza ca au fost turnate la Securitate de catre Dan Voiculescu, au depus la dosar un memoriu, in care arata ca Dan Voiculescu, prin notele date la Securitate decenii la rand, le-a adus grave prejudicii de imagine, dar si materiale, conform Adevarul.

Sotii Silaghi mai cer in memoriu ca instanta Curtii de Apel "sa dispuna in mod expres publicarea in Monitorul Oficial a hotararilor Inaltei Curtii de Casatie si Justitie privitoare la dosarul 22502/3/2008".

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, marti, procesul in care fondatorul PC a cerut revizuirea sentintei in urma careia acesta a fost declarat definitiv colaborator al Securitatii.

Motivul pentru care procesul a fost amanat este acela ca dosarul se afla inca la Curtea Suprema, instanta care a mentinut sentinta atacata acum de Voiculescu.

Verii acestuia sustin ca, dupa ce decizia de colaborare cu Securitatea va fi publicata in Monitorul Oficial, ii vor face plangere penala lui Voiculescu, acuzandu-l de fals in declaratii.

Pe 10 martie, Dan Voiculescu a primit decizia finala de colaborator al Securitatii din partea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii - verdict final

Dosarul lui Dan Voiculescu a fost desecretizat in 2006, cand se discuta numirea lui ca viceprim-ministru in Guvernul Tariceanu, desi, potrivit presei centrale, continutul dosarului era cunoscut inca din 2000.

Prin urmare abia in 2006 Voiculescu a putut fi audiat de Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii. La final, membrii CNSAS au decis in unanimitate ca acesta a facut politie politica, iar Voiculescu a atacat decizia in instanta.

Dupa ani de zile de procese, contestatia lui Dan Voiculescu a fost respinsa, in 2010, de Curtea de Apel Bucuresti, in ciuda tuturor explicatiilor prezentate de avocatul omului de afaceri in fata magistratilor.

De ce a primit Voiculescu verdict de colaborare cu Securitatea - vezi motivarea ICCJ

In motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti se arata ca, sub numele conspirativ "Felix", Dan Voiculescu a lezat drepturile si libertatile celor despre care a dat note informative la Securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Voiculescu colaborat Securitate plangere, #veri Voiculescu plangere penala, #Voiculescu Felix colaborare Securitate , #CNSAS