Verisoara Paraschiva, parte in procesul lui Dan Voiculescu cu CNSAS

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 12:09
784 citiri
Verisoara Paraschiva, parte in procesul lui Dan Voiculescu cu CNSAS

Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri, cererea de interventie facuta de Paraschiva Silaghi, verisoara lui Dan Voiculescu, si de sotul acesteia, in procesul in care liderul PC cere anularea deciziei CNSAS prin care s-a constatat calitatea sa de colaborator al fostei Securitati.

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea familiei Silaghi, in baza notelor de la dosarul de la CNSAS in care apar declaratii ale lui Dan Voiculescu referitoare la fuga din tara a verisoarei sale si a sotului acesteia. Atat Paraschiva Silaghi, cit si sotul acesteia, au fost prezenti in sala de judecata, dar nu au dat nicio declaratie presei.

La termenul de vineri, reprezentantul CNSAS a renuntat la discutarea exceptiei privind lipsa calitatii de reprezentant a lui Sergiu Andon, motivand ca aceasta ar atrage dupa sine ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate si tergiversarea cauzei, prin trimiterea la Curtea Constitutionala. La termenul din 5 iunie, instanta ramasese in pronuntare pe exceptia ridicata de CNSAS.

Paraschiva Silaghi a depus la dosar, la termenul din 8 mai, o declaratie notariala prin care arata ca isi anuleaza vechea declaratie in care preciza ca afirmatiile lui Voiculescu catre Securitate nu i-au afectat viata. Instanta a fixat un nou termen pentru 18 septembrie.

Dan Voiculescu a sustinut, la audierile CNSAS din 2006, ca dadea informatii si despre cetateni straini, fiind "obligat sa castige o paine", se arata in documentele depuse la Tribunalul Bucuresti, instanta ce va decide privind colaborarea cu securitatea in cazul fostului lider PC.

"Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el sa spun ce stiu despre el. Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau. Despre romani, dupa cum rezulta din toate dosarele si din toate hartiile acestea, nu am vorbit in viata mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comertul exterior", se arata in documentul ce contine redactarea audierii lui Dan Voiculescu la CNSAS.

Potrivit stenogramei, omul de afaceri a precizat ca a fost urmarit de Securitate tot timpul si ca a fost dorit sa le fie de folos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#verisoara Dan Voiculescu, #Voiculescu proces CNSAS , #CNSAS