Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Voiculescu: Am refuzat sa o imprumut pe verisoara mea cu 40.000 de euro

Vineri, 08 Mai 2009, ora 17:48
2729 citiri
Voiculescu: Am refuzat sa o imprumut pe verisoara mea cu 40.000 de euro
Foto: Jurnalul National

Presedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu i-a transmis verisoarei sale Paraschiva Silaghi, in legatura cu solicitarea ei de a-si schimba declaratiile initiale in procesul cu CNSAS, ca "legea pedepseste santajul".

Voiculescu a precizat ca Silaghi ii solicitase inaintea modificarii declaratiilor, imprumut, o suma de bani pe care nu a primit-o.

"Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro imprumut pe care am refuzat sa ii dau. Modificarea declaratiei, la doi ani dupa declaratiile pe care verisoara mea le-a dat in procesul cu CNSAS in 2006, nu este deci intamplatoare si nici suprinzatoare pentru mine.

Totusi cred ca merita spus ca schimbarea declaratiilor vine in conditiile in care verisoara mea a declarat ca martor, in anul 2006, ca nota pe care am dat-o eu legata de plecarea ei din tara, a fost catre directorul intreprinderii la care lucram, si nu catre Securitate, la un an dupa plecarea ei. Ii aduc aminte doamnei Silaghi ca legea pedepseste santajul", a declarat Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Silaghi ii cere daune lui Voiculescu pentru ca a trurnat-o la Securitate

Paraschiva Silaghi sustine, insa, ca in timp de 7 ani Voiculescu a dat sistematic rapoarte Securitatii despre activitatea ei si spune ca intentioneaza sa ii ceara daune morale varului sau, in cazul in care instanta va da castig de cauza CNSAS.

"Am plecat in 73 din tara si din ceea ce am vazut, pana in '80 au fost date informatii despre mine, ceea ce inseamna ca cel care a facut-o era activ si o facea sistematic", a declarat, vineri, pentru cotidianul Adevarul, Paraschiva Silaghi.

Paraschiva Silaghi a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de interventie in procesul in care CNSAS cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii, in care precizeaza ca dupa ce a vazut dosarul de urmarire si-a schimbat declaratiile in defavoarea lui.

In iulie 2006, Silaghi a fost audiata de CNSAS, ea declarand ca nota referitoare la plecarea ei din tara, a fost catre directorul Vitrocim, nu catre Securitate, la un an de la plecarea ei in Germania.

In 25 septembrie 2008, Paraschiva Silaghi a trimis instantei Tribunalului Bucuresti, o cerere de a "interveni in interes propriu", in procesul dintre CNSAS-Dan Voiculescu.

A.S.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dan Voiculescu, #Paraschiva Silaghi, #CNSAS, #imprumut bani, #schimbare declaratii, #turnator Securitate, #felix , #CNSAS