Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat in dosarul in care Dan Voiculescu a contestat decizia de colaborator al Securitatii, dupa ce, pe 16 octombrie, instanta a dispus audierea lui si a uneia dintre verisoarele sale.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, la termenul din 16 octombrie, ca Dan Voiculescu si Paraschiva Silaghi, una dintre verisoarele sale, care a depus o cerere de interventie in procesul deschis de omul de afaceri impotriva CNSAS, sa fie audiati.
Curtea a decis ca este necesara audierea Paraschivei Silaghi pentru a lamuri conditiile in care aceasta si-a schimbat declaratiile in ceea ce il priveste pe Dan Voiculescu, avand in vedere ca aceasta a depus anul trecut, la dosarul din instanta, o declaratie notariala prin care arata ca isi anuleaza vechea declaratie in care preciza ca afirmatiile lui Voiculescu catre Securitate nu i-au afectat viata.
Tot la termenul din 16 octombrie a fost admisa cererea de interventie a Mikaelei Kalberg, o alta verisoara a lui Dan Voiculescu. Mikaela Kallberg, o alta verisoara a lui Dan Voiculescu, a facut cerere de interventie in procesul acestuia cu CNSAS, in care spune ca parintii ei ar fi fost retinuti de Securitate dupa ce presedintele fondator al PC i-ar fi denuntat pentru detinere de valuta.
"Eram obligat sa-mi castig si eu o paine"
Dan Voiculescu a sustinut, la audierile CNSAS din 2006, ca dadea informatii si despre cetateni straini, fiind "obligat sa castige o paine", se arata in documentele depuse la Tribunalul Bucuresti, instanta care a judecat dosarul inainte de schimbarea legii CNSAS, in urma careia Curtea de Apel Bucuresti a devenit competenta in procesele cu CNSAS.
"Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el sa spun ce stiu despre el. Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau. Despre romani, dupa cum rezulta din toate dosarele si din toate hartiile acestea, nu am vorbit in viata mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comertul exterior", se arata in documentul ce contine redactarea audierii lui Dan Voiculescu la CNSAS.
Dan Voiculescu a fost declarat de CNSAS, in 7 august 2006, colaborator al Securitatii ca politie politica, in virtutea unor note informative in care isi turna rude care voiau sa fuga din tara, colegi de studentie si, mai apoi, colegi de serviciu.
La momentul deconspirarii sale, Voiculescu a spus ca verdictul CNSAS confirma faptul ca nu a fost ofiter de Securitate implicat in disparitia banilor familiei Ceausescu.