Voiculescu, eroul disidentei in regimul Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 11 Martie 2011, ora 18:29
5267 citiri
Voiculescu, eroul disidentei in regimul Basescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

Ce tara blestemata! Nu cred deloc in functionalitatea termenilor de sorginte religioasa, de la granita dintre crestinism si paganism, insa ceea ce se petrece in aceste zile in Romania parca doar asa ar mai putea fi explicat.

Ce sa mai intelegi cand auzi ca o decizie finala si definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie il declara pe Voiculescu Dan "colaborator al Securitatii", dar in acelasi timp asisti cum vinovatul se transforma in victima. Calaul ajunge martir, iar turnatorul devine erou al luptei anticomuniste si al disidentei.

Ce altceva iti mai ramane de facut dupa ce citesti toate declaratiile partilor implicate in proces? Cand mielul va ajunge sa doarma langa lup... atunci vom fi trecuti de Apocalipsa, sfarsitului lumii si judecata finala vor fi avut loc. Este momentul cand toate contradictiile au fost impacate - coincidentia oppositorum este semnul fericirii generale. Daca ne uitam atent in jurul nostru, am putea sa ne pregatim pentru timpurile de apoi. Semnele coincid cu cele descrise in toate cartile marilor Revelatii.

Voiculescu Dan este, in acelasi timp, un colaborator al Securitatii, cu acte in regula, oficial, dar si un erou al tuturor regimurilor de opresiune sociala. Nu doar un disident al comunismului, dar si un martir in lupta impotriva sistemului ticalosit din prezent. Dupa ce democratia si dorinta romanilor de a afla adevarul despre trecutul lor au facut ca cele doua Legi ale CNSAS si Legea lustratiei sa stea ani si ani la rand prin sertarele Parlamentului, iar dupa ce au fost adoptate au si fost macelarite de fostii securisti si comunisti, ajungand in prezent niste carpe, acum avem parte de astfel de spectacole mult prea binemeritate.

Sa ne mai mire ca Voiculescu Dan se prezinta pe sine ca un disident al trecutului comunist? Deloc. Sa ne mai mire ca tot el a stat la baza distrugerii celor doua Legi, asa cum fusesera ele lansate in forma initiala? Din nou, deloc. E un proces normal de metamorfoza a societatii romanesti, cum ar spune Mircea Badea. Doar in aceasta speta, procesul de transformare a societatii e normal, in rest el e de cele mai multe ori pervers, bolnav si un rezultat al coruptiei si mizeriei noastre morale.

Acum suntem insa intr-o perioada de normalizare. Cand vine vorba de Voiculescu Dan si de trecutul sau. Sa ne mai miram atunci, ca Felix (Motanul) ameninta pe toata lumea, pe blog, cu datul in judecata, in cazul in care ar avea proasta idee sa vorbeasca despre sentinta din cazul sau.

"De azi inainte, toti cei care mint, care reproduc deliberat informatii false si calomnioase vor raspunde civil si penal" - avertizeaza profesorul online. Cu alte cuvinte - gura, ca va iau banii! La fel de normal ca si situatia in sine de a ne imagina cum ar fi ca un colaborator al Securitatii sa se duca la CEDO, pentru a-i ruga pe domnii europeni sa-i albeasca trecutul si constiinta patata cu amintirea notelor date catre Securitate.

Dar cel mai socant argument pe care Voiculescu Dan il aduce in apararea lui Felix este acesta - "atat a mai ramas din 'mitul colaborarii', din uriasul balon de sapun umflat propagandistic in ultimii cinci ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, in mod eivdent, nicio legatura cu Securitatea". Evident, domnule Felix. Refuzul domnului Voiculescu de a fugi din tara, atunci cand ar fi putut, ar trebui astazi apreciat la adevarata valoare. A ramas pentru a lupta cu ceea ce avea sa vina peste ani si ani... de libertate. Mai exact, cu Traian Basescu.

Si pentru ca avem un erou, trebuie sa cunoastem si personajul impotriva caruia lupta el. In celalalt colt il avem pe Traian Basescu. De ce lupta, se stie. Pentru ce, la fel. Cum au ajuns aici, iarasi e cunoscut. Dupa ce s-au folosit unul de altul, cand unul l-a tras in piept primul, celalalt nu a uitat. In ciuda urii lor actuale, totusi, nu vi se pare ca seamana prea mult? Ca au aceleasi trecuturi, incarcate cu aceleasi suspiciuni si conotatii securistic-comuniste?

Pana la urma cea mai mare diferenta dintre Felix si Traian Basescu este ca primul are un dosar, care inca mai exista si poate fi consultat si interpretat, in timp ce presedintele nu. Desi ar fi trebuit sa aiba cel putin aceleasi contacte, daca nu mai multe si mai substantiale, cu Securitatea. Unde este dosarul lui Traian Basescu? Unii l-au vazut, altii sustin ca l-au tinut si in mana chiar. Radu Mazare s-a jurat ca si Traian Basescu are acelasi trecut patat de colaborarea cu Securitatea.

Pana la urma, oameni ca ei sunt cei care nu ne lasa sa ne desprindem de trecut si sa ne putem face viitorul mai bun. Ei ne tin inchisi inca in trecut, pentru ca stiu ca astfel ne controleaza si prezentul, si viitorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dan Voiculescu presedinte, #Traian Basescu presedinte Romania, #colaborator al Securitatii, #CNSAS , #CNSAS
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Declaratie: Eu Crin Antonescu, care ma consider nepotul Bratienilor, cer o sedinta urgenta a conducerii PNL si suspendarea securistului felix din toate functiile publice