Voiculescu sustine ca era obligat sa dea informatii despre rude fugite din tara

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 19:14
1598 citiri
Voiculescu sustine ca era obligat sa dea informatii despre rude fugite din tara
foto: Arhiva

Dan Voiculescu a declarat vineri, in cadrul audierilor de la Curtea de Apel Bucuresti, ca era obligat de conducerea intreprinderii unde lucra inainte de Revolutie sa dea informatii despre rude ale sale plecate din tara, dar ca nu stie in ce scop erau folosite respectivele informatii.

De asemenea, Voiculescu a negat ca ar fi stiut ce "cadru" a contribuit la fuga din Romania, in 1974, a familiei Silaghi, explicand ca era obligat la serviciu sa dea informatii daca are rude plecate din tara.

Senatorul PC a negat ca i-a intrebat pe Parashiva si Victor Silaghi cine i-a ajutat sa fuga din tara, dar si ca ar fi incercat sa ii convinga sa se intoarca in Romania.

De asemenea, Voiculescu a negat ca ar fi stiut ca tatal lui Silaghi a fost arestat in urma acelui denunt.

In sustinerea pledoariei finale, avocatii lui Voiculescu au aratat ca deciziile CNSAS potrivit carora clientul lor ar fi colaborat cu Securitatea nu sunt legale si ca ar trebui anulate de instanta, avand in vedere ca acesta a fost constrans sa dea note informative si ca, mai mult, la randul sau a fost urmarit de informatori ai fostei Securitati.

Voiculescu semna cu "Felix" din plictiseala

In ceea ce priveste notele semnate cu pseudonimul Felix, Sergiu Andon a declarat ca acest fapt se datoreaza caracterului clientului sau, care a semnat "din ironie" o parte din notele date conducerii intreprinderii unde lucra cu acest nume, "sacait" fiind de cererile de a da informatii.

Pe de alta parte, reprezentantul CNSAS a aratat instantei ca verdictul dat de Colegiu in cazul lui Dan Voiculescu este in concordanta cu legea, chiar daca normele legislative s-au modificat intre timp, iar documentul depus la termenul de vineri in instanta, respectivul biletelul semnat de Paraschiva Silaghi, este menit sa o discrediteze pe aceasta.

Dezbaterile de vineri in procesul lui Voiculescu cu CNSAS au durat aproape trei ore, timp in care a fost atentionat de judecator sa nu mai vorbeasca in timpul sedintei de judecata. De asemenea, la finalul sedintei Voiculescu a plecat, fara sa faca prea multe declaratii, subliniind totusi ca spera ca toata vendeta politica din acest dosar sa ia sfarsit.

14 intrebari pentru Dan Voiculescu

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, vineri, cererea fostului lider al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, de anulare a deciziilor CNSAS prin care s-a constatat calitatea sa de colaborator al fostei Securitati, o decizie urmand sa fie anuntata de instanta pe 5 februarie.

Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat in dosarul in care Dan Voiculescu a contestat decizia de colaborator al Securitatii, dupa ce, pe 16 octombrie, instanta a dispus audierea lui si a uneia dintre verisoarele sale.

Cei doi au raspuns intrebarilor adresate de partea adversa, prin intermediul instantei. Astfel, Paraschiva Silaghi a fost nevoita sa raspunda la 19 intrebari, in timp ce Dan Voiculescu a avut de raspuns la 14 intrebari formulate de CNSAS si intervenienti.

La iesirea din sala de judecata, Dan Voiculescu a spus ca spera ca aceasta vendeta politica sa se termine, avand in vedere ca dureaza de aproape patru ani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Voiculescu audiat CNSAS, #Voiculescu informator Securitate , #CNSAS