Dan Voiculescu: Demisia nu este o renuntare, ci un semnal de alarma

Luni, 25 Iunie 2012, ora 22:24
3323 citiri
Dan Voiculescu: Demisia nu este o renuntare, ci un semnal de alarma
Foto: Antena 3

Dan Voiculescu a declarat, luni seara, ca demisia sa nu este o renuntare, ci mai degraba un semnal de alarma.

"Demisia mea nu e o renuntare. E o decizie de continuare a luptei pana cand regimul Traian Basescu va lasa Romania sa respire. Am auzit tot felul de zvonuri ca ma retrag. Nu ma retrag", a spus Voiculescu la Antena 3.

Acesta a explicat pe larg motivul demisiei sale.

Voiculescu a demisionat din Senat: Vezi reactii

"La inceputul acestei sesiuni parlamentare eu am constatat si am spus ca sunt 50 de miliarde de euro evaziune fiscala si la inceputul sesiunii am propus un proiect de lege prin care nu doream decat ca evazionistii sa primeasca pedepse duble fata de cele din Codul Penal. Am asteptat cu rabdare si incredere toata sesiunea parlamentara. Azi a fost ultima zi de plen. Am avut dureroasa surpriza sa constat ca comisia de buget finante a spus ca nu trebuie sa dublam pedepsele penale", a adaugat acesta.

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu a precizat ca faptul ca respectiva comisie nu a considerat ca evazionisti sunt o problema l-a marcat si ca a vrut sa le spuna colegilor sai ca nu poate trai ca acest lucru.

Totusi, Voiculescu a mentionat ca asta nu inseamna ca abandoneaza lupta.

"Eu de mic am fost invatat sa nu renunt. Am jucat hochei pe gheata. Un sport foarte dur. Cadeai si te lovea toata lumea. Decizia mea este un semn de alarma in primul rand pentru cei care sunt sub santaj la mana lui Traian Basescu", a conchis Voiculescu.

"Astazi pentru Romania si pentru romani a fost o zi importanta"

Acesta a dorit sa adauge ca nu se va razgandi in privinta demisiei, dar si ca luni, in afara demisiei sale, s-a mai intamplat ceva important in Parlament.

"Astazi pentru Romania si pentru romani a fost o zi importanta, lasand la o parte demisia mea. Astazi in Camera Deputatilor si Senat se anuleaza legea conform careia Parlamentul Romaniei sa este sub jurisdictia CCR. Nicaieri in lume nu exista ceva deasupra Parlamentului. Astazi a trecut legea, ea va merge la promulgare la Traian Basescu. Va garantez ca o va trimite inapoi Parlamentului. Parlamentul o va trimite inapoi presedintelui si o sa fie obligat sa o promulge", a adaugat el.

Dan Voiculescu a anuntat luni in plenul Senatului ca demisioneaza din calitatea de senator si implicit de vicepresedinte al camerei superioare a Parlamentului.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Voiculescu demisie Senat, #Voiculescu demisie , #demisie